אטלנטיס - היבשת האבודה

לוו

New member
אטלנטיס - היבשת האבודה

האם זו אגדה או אמת הדבר ? ( זה קשור להיסטוריה)

Curufinwe

New member
אני מאמין שזו אמת מעוותת

קיים מספר לא קטן של גרסאות לגבי אטלנטיס ותושבייה. אך רובם כסיפורים רבים מן העבר, עוותו במשך השנים, שונו מדור לדור עד שהאמת נדחקה לפינה וקשה לזהותה. הגרסה האמיתית לזהות האי אשר מכונה בעידן זה "אטלנטיס" , קיימת בספר הסילמריליון שכתב טולקין, בסיפור האקאלבת´ וקיים עוד מידע עלייה בכרכי ההסטוריה הקשורים לכתביו של טולקין שבנו כריסטופר ערך. כמה שזה יישמע לך מוזר, הריי אחרי בדיקה תחשוב כמו רבים שספרי טולקין הם ספרי פנטזייה, אשר נוצרו על ידי דמיונו האישי של טולקין. אבל זה לא כך, ואת האמת יכול לגלות האחד רק אחרי שקרא את הסיל´ ואת שרה"ט, וגם בכרכי ההסטוריה יש הרבה חומר מעניין. אני לא מנסה פה לשכנע אף אחד להאמין בזה, אני רק מסביר כללי על מה מדובר. Fare you well ! Tal.

dorian_poe

New member
ישנה תאוריה שאני לא זוכר את שמה

אשר גורסת שהפירמידות נבנו בתקופה הרבה יותר מוקדמת ממה ששיארו, תאוריה זו מתבססת על מיקום הפרמידות והספינקס ביחס למיקום מערכות הכוכבים בתקופה שהם נבנו, על שחיקת אבני הספינקס מגשם שלא היה אמור להיות שם ומעוד כמה פרטים בסגנון. הייתה איזו תוכנית טלויזיה די מזמן על הנושא הזה, בכל מקרה הפרופסור שגילה את התגליות הללו מצא בעזרת כלי תהודה שיש חלל גדול מאוד מתחת לספינקס שהמצרים לא מרשים לחפור אותו. אותו פרופסור מקשר את הכל לאיזשהוא עם קדמון שנכחד לפני המצרים (בסביבות לפני 15000 שנים. הוא טוען שאולי מתחת לספינקס נמצאית התשובה לתעלומת אטלנטיס. מוזר אבל למען האמת הוא העלה שם כמה תמיהות מענינות אם אני אזכר בשם התאוריה ואמצע לינק אני אפרסם אותו בכל מקרה, הדיון על אטלנטיס הזכיר לי את זה

Curufinwe

New member
זה מ"מרכבות האלים" ?

ספר מעניין ומומלץ לכולם. יש שם תאוריות שבאמת גורמות לך לחשוב לגבי מסתורי העבר. ואם תוכלי אשמח לראות לינק. תודה בכל מקרה... אני אחפש מידע על זה.

Il Duce

New member
התאוריה היחידה שיש שם

היא שכל דבר מופלא נבנה ע"י חייזרים. אבל הספר אכן מומלץ - מוזכרות בו עובדות מעניינות על עמים רבים.

dorian_poe

New member
ממש לא ממרכבות האלים

מדובר על ממצאים שסותרים הנחות קיימות, המסקנות שהוא הסיק מהן קמעה מופרכות אבל מאוד מענינות אם אני אוכל אני אשים לינק

haleth

New member
לגבי טולקין

Curufinwe יקר, כטולקינאית בעצמי (ראה את הניק שלי) - אנא, אנא אל תערבב בין ארדה לכדור הארץ!! זרח כוכב על פגישתנו! הלת

Il Duce

New member
רגע...

מנווה לא קיים?

haleth

New member
בוודאי שכן!

אני ואנשי שבין היערות לא נצטרף אל אנשי נומינור המשומדים ולא נתכחש למנווה ולארו, האחד, כל עוד תיכון ארדה!

morning star

New member
אטלנטיס - אמת מהולה באגדה?

אטלנטיס לראשונה נזכרת בכתבי אפלטון - כפי ששמע את סיפורה מכהן מצרי. את הכתבים עצמם, בעוונותיי הרבים עוד לא קראתי, אך גם אם כי האטלנטים מתוארים כבעלי תרבות אדירה ויחסית מודרניים, אין ב"עדות" זו סיפורי הניסים והנפלאות אשר מייחסים לה כיום מיסטיקנים וספרים אחרים - לא מקדשי קריסטל, לא חלליות, לא עוצמה מאגית בלתי ניתנת לתיאור. מדובר באנשים רגילים ומתקדמים. כיום ישנם היסטוריונים לא מעטים שחושבים כי אטלנטיס היא רק משל, בו השתמש אפלטון בכדי להעביר בקורת על אתונה. אך ישנה עדיין מחלוקת. ה"קייס" החזק ביותר של מאמיני אטלנטיס (של אפלטון, לא של המתקשר קייסי או מאדאם בלבצקי, אשר לא רק ניפחה את תאוריית אטלנטיס אלא גם נשענה יותר מדי על תאוריית למוריה, שהיא עצמה פיתחה) - מתחיל ב-1900. בחפירות ב-1900, התגלו הריסות על האי כרתים. ההריסות היו של עיר גדולה ומתקדמת (כאשר הממצא החשוב ביותר היו מערכות הניקוז המתקדמות, אף יותר מאלה של רומא בשיאה). העיר נקראה קנוסוס, והתרבות נקראה על שמו של המלך המיתולוגי - מינוס, דהיינו, התרבות המינואית. בחפירות מאוחרות יותר, נמצאו הריסות עיר גם באי סנטוריני, אשר הייתה שייכת לאותה תרבות מפוארת. העיר הזו, אם כי לא עיר הבירה, עלתה בפארה על קנוסוס. את שמה, לצערי, שכחתי. צורתו של האי סנטוריני הוא אי מעגלי אשר בתוכו לגונה ובמרכזה אי נוסף, דבר אשר מזכיר מאוד את תאורו של אפלטון את אטלנטיס. העיר הזו הוחרבה בהתפרצות הר הגעש של סנטוריני, התפרצות אדירת מימדים, אשר כיסתה את כל האי בעפר ואפר. העיר קנוסוס הושמדה 50 שנה לאחר מכן, ע"י פולשים מיקנים, אשר ניצלו את חולשתה של האימפריה לאחר האסון ממנו לא התאוששה. זו, כנראה, תרבות אטלנטיס המפוארת והמדוברת. שלכם, הנווד

Il Duce

New member
קישורים לכתבות על אטלנטיס

הכתבות אינן מדעיות - ראו הוזהרתם!

למעלה