אטסי או אמזון ??

אטסי או אמזון ??

שלום לכולם, אני רוצה לפתוח חנות אינטרנטית ולא היכרתי משהו חוץ מאטסי, עש שמישהי שאלה אותי "למה לא אמזון ?" ...
מישהו מכיר ? מה ההבדלים ? מה כדאי ?
ושאלה נוספת: כמה שעות ביום לוקחת מכם החנות ? הכוונה לעבודה שוטפת של תחזוקה והקפצה.
תודה !!

שיינהלה

New member
הזמן שאני משקיעה בחנות

הי, פתחתי חנות באטסי לפני שנה וחצי בערך ואני לא מבינה כלום באמאזון למרות שהבנתי שיש כאלה שהולך להם נהדר שמה.
אז מה שאני יודעת זה מהניסיון הקצר יחסית שיש לי.
זמן ההשקעה בחנות: זו כמובן תשובה מורכבת.
עיקר העבודה זה בחודשים הראשונים, ברגע שמבינים מה צריך/כדאי לעשות זה הרבה יתר מהיר.
בהתחלה יש את עניין המחקר - המיתוג של החנות, איך את רוצה שהיא תראה, מה הסגנון שלך, קהל יעד, הצילומים של המוצרים..
מי המתחרים שלך, מחירים, תגיות, מילות חיפוש.. זה חלק ממש חשוב והוא לוקח יותר זמן ממה שזה נראה.
הלאה - "תחזוקה שוטפת" פעם בשבועיים - שלושה אני מתיישבת ומתכננת את הפוסטים בפייסבוק (פרסום מתוזמן) לשבועות הקרובים. זה לוקח לי בערך שלוש שעות (בנייה של קהל יעד בפייסבוק ופרסום ממומן).
כמובן כל צילום שאני מעלה עובר ישירות גם לאינסטגרם, פינטרסט וטאמבלר.
כל אחת מהפלטפורמות האלה דורשת זמן כדי ללמוד איך לעבוד איתה. לא חייבים להתחיל עם כולן בבת אחת .. אני התחלתי עם פייסבוק (שהכי עובד אצלי)
וכמובן הכל מקושר לפלאפון ואז כל הודעה שאני מקבלת, אני יכולה לענות לה מהר. תגובה מהירה זה חלק ממש חשוב.

מקווה שזה עוזר :)

תודה על התשובה ! באמת הזכרת לי עוד ענין שמטריד אותי -

האם אוכל להשתלט על הצד הטכני של הקמת חנות, אם אני בנאדם לא מאוד טכנולוגי ובעלת אנגלית סבירה מאוד, אך לא דוברת אנגלית ?
רק ממה שכתבת פתאום התקפלתי שוב בפינה והרגשתי שאולי זה גדול עליי ...

שיינהלה

New member
baby steps יקירתי :)

אז ככה, הצד הטכני הוא מאוד פשוט וגם אני לא מאוד טכנולוגית. הייתי צריכה עזרה בלפתוח פייסבוק למשל.
בקשר לאנגלית - יש לי אנגלית סבירה (למרות שמאוד השתפרתי בשנה וחצי האחרונות..) אני כן נעזרת בחברות שלי שהן דוברות אנגלית. יש גבול כמובן לעד כמה אפשר לנדנד להן - אבל בשביל הכתיבה הראשונית ו/ או לעבור על דברים שאני כתבתי זה מאוד עוזר.
גם העובדה שכל העזרה והמאמרים של אטסי הם באנגלית זה יתרון, בשלב מסויים פשוט מתחילים לחשוב באנגלית.
וחוצמזה, לא כזה נורא. אז אין לי אנגלית מושלמת.. יש לי אחלה מוצרים.

תכלס - בלי לחץ, פשוט תפתחי חנות. ותלמדי תוך כדי
אי אפשר לדעת את כל הדברים מראש.
אני התקדמתי במקצב שהתאים לי (כשפתחתי את החנות היו לי חמישה מוצרים שמצולמים מאוד גרוע, והכי הייתי בלחץ שמישהו יקנה)
יש משהו מאוד נחמד בחנות און ליין. בעיקר כי זה יכול להיות בגודל שאת רוצה, ובלי השקעה כספית מאוד גדולה.
ובכל מקרה, אם יש לך שאלות (אפילו על אנגלית) את מוזמנת לשאול
בהצלחה :)

AmorArt

New member

AmorArt

New member
תלוי מאוד מה המוצרים

אטסי היא זירה המתייחדת בעבודות יד, יש קשר מאוד גדול יחסית של המוכר עם הקונים (לעומת אמזון שכמעט ואין) הצד הויזואלי של האתר הוא מאוד משמעותי והלקוחות שמגיעים לשם מחפשים בעיקר עבודות יד.

אני (עוד לא) מוכרת באמזון אבל... בגדול לאמזון יש חוקים מאוד נוקשים למוצרים, התנהלות מול לקוחות (לדג' זמני משלוח וכו') ושלך מולם. העמלות גבוהות יותר מאטסי אבל הנתח שוק גם הרבה יותר גדול.
הם השיקו בחודשים האחרונים פלטפורמה חדשה של HANDMADE שכדי למכור בה צריך להגיש בקשה ולקבל אישור.
אני לא יודעת עד כמה היא טובה כי בקשתי אושרה רק בימים האחרונים והחלטתי לדחות פתיחת חנות נוספת בגלל הזמן שצריך להשקיע בעיניין.

יש די הרבה שצריך ללמוד בפתיחת החנות- איך האתר בנוי, איך מעלים מוצרים, איך נמצאים במקומות הגבוהים של תוצאות החיפוש (וכל זאת בנוסף לבניית מותג ויצירת המוצרים). הרגשתי היא שאטסי טיפה יותר אינטואטיבי וידידותי אבל יכול להיות שזה בגלל שאני כבר מאוד מנוסה שם ובאמזון הכל חדש...

מה שנחמד מבחינתי לגבי חנות אינטרנטית זה שאחרי תהליך ההקמה הראשוני אפשר לבחור להשקיע זמן במינונים שונים- כל עיניין הקידום יכול להיות עבודה במשרה מלאה (ממש, 8 שעות ביום על המחשב...) אבל אם לא פנויים לזה תמיד אפשר להשקיע פחות (וכמובן גם למכור פחות) אבל שום נזק לתווך הארוך לא קורה.

תודה, המוצרים הם בובות עבודת יד , ואיני יודעת אם ראית ששאלתי

עד כמה פתיחת חנות באטסי קשה למי שאינו דובר אנגלית ואינו אשף טכנולוגי ?

AmorArt

New member
לדעתי

גם אנגלית וגם טכנולוגיה זה דברים שלומדים עם הזמן.
חייבים רמה בסיסית של אנגלית ולדעת להעזר בגוגל טרנסליט ודוברי אנגלית סביבך עבור מקצה שיפורים.
את כל הפירוט מוצר וההתכתבויות עם לקוחות עושים באנגלית וזה חייב להיות ברמה גבוה, אם את יכולה להגיע לזה עם הידע שלך והעזרים סביבך אז סבבה.
האמת שגם הרבה מהלימוד זה קריאה באנגלית אז צריך לחשוב על זה...
לגבי טכנולוגיה, צריך גישה לעיניין. זו פלטפורמה חדשה ולוקח זמן ללמוד אבל בעיקרון היא די ידידותית.

זה תלוי מה את מוכרת

רוב העבודות יד ילכו הרבה יותר חזק באטצי.
במקרה שלי אמאזון מספקת הכנסה מטורפת, במיוחד בנובמבר-ינואר, ברמה שאטצי אפילו לא מגרדים אלפית מזה.
נירשמתי גם אני לקטגוריית HANDMADE שם אבל הבעיה שאני לא יכול להעביר את המוצרים הנוכחיים שלי עם הפידבקים הטובים שכבר קיבלתי מהקטגוריה הנוכחית בלי לאבד אותם, עד כמה שאני רואה גם אמאזון לא נותנים בינתיים העדפה לקטגוריה החדשה אלא להיפך (אותו מוצר שהעלתי בקטגוריה החדשה מופיע בחיפוש בעמ' שני או שלישי לעומת הקטגוריה הרגיל)

אצלי אני יותר משקיע זמן במוצרים והזמנות, בחנות עצמה כמעט ולא ברגע שכל העניין כבר רץ ועובד, מדי פעם קמפיין או פייסבוק אבל לא משהו רציני. אבל שוב, תלוי בשוק שלך.

katie4

New member
ניתן למעשה למכור את אותם המוצרים בשתי הפלטפורמות ?

למעלה