אט..אט

אישון36

New member
אט..אט

הפורום שכח את מטרת קיומו. ולאור זאת העלה בעיה קטנה, ואשמח לשמוע פתרונות. יש לי ידידה, בחורה נאה, חמודה מצליחה - ומאוד רווקה. היא נימצאת פעם בהמון זמן בקשר שברור שיש בו בעיתיות מובנית (מישהו אמר אישון) לדוגמא היא בת 33 רווקה אז הקשר עם אדם בן 50 ו משהו גרוש שלא בכיוון של קשר. או עכשיו עם משהו שיבוא לארץ פעם בחודש למספר ימים ספור ביותר (במציאות פעם בחודשיים לשבוע לערך) וכל השאר בפלא. ולי זה ברור מה חסר/צריך לעשות. ואני ניסיתי להכיר לה מספר חברים שלי, באמת מוצלחים ביותר, והיא פסלה כל אחד מהם עוד לפני השיחה/פגישה היא ביקשה פרטים עליהם והחליטה שיש פרט "בעייתי" ביותר בכול אחד מהם....ושיהיה ברור שני החברה שהצעתי לה מוצלחים ביותר. אז תגידו היא לא רוצה קשר, אז זהו שהיא ממש במצוקה מרוב רצון......אבל הפחדים. אני לא חושב שהיא הייתה מצליחה לנסח זאת טוב ממני - וכמובן היא בטיפול ארוך טווי - אבל תוצאות אין. היום אשלח אותה לראות את התגובות, אז תתאמצו. אישון. במאמץ.

magenta73

New member
קודם כל אישון...

זה החיים שלה, לא שלך. אם היא כן בטיפול, משמע היא כן דואגת לעצמה, מי אתה שתחליט שתוצאות אין? אני, בזמנו, עזבתי את הפסיכולוגית שלי, כי היא טיפלה בי, כביכול, בשביל לקבל תוצאה - שאני אכנס לזוגיות, והציעה לי לעשות דברים שהיו לא רק מנוגדים לאופי שלי, אלא שלא התאימו לי בכלל. ורק הכניסו אותי ליותר בלבלות. אז בסופו של דבר אמרתי לה שלום וביי. ולא לכולם קל להגיד למטפל, שהוא דמות גם סמכותית וגם כזו שאת מספרת לה את הקרביים שלך, בערך, שלום ולא להתראות. טיפול פסיכולוגי, לדעתי, הוא לא בשביל להשיג תוצאות בשטח - ע"ע זוגיות. הוא תהליך של גיבוש הזהות\, או יותר נכון, קבלת הזהות של מי אתה ומה אתה באהבה. לא לתקן משהו "דפוק". כי שום דבר לא באמת דפוק, רק שונה קצת, אלא לקבל את המוצר המוגמר שהוא אתה - וכך - רק אהבה מביאה אהבה, לא?... ככה לפחות אני תופסת את זה. הרי שמשהו ילחץ אותי להיכנס לסוגיות - בשביל זה אני לא צריכה פסיכולוגית, ובטח לא חברים. בשביל זה יש לי את אמא שלי. ואתה, אולי כדאי גם שתפסיק לשפוט אותה, את כל כולה, ר'ק ע"ע הסטטוס שלה, אם היא בזוגיות או לא. כל אדם הוא עולם ומלואו. ואולי תסתכל על עצמך, טוב טוב ותראה מי הם אותם בחורים שהצאת לה להכיר, אולי הם לא באמת מתאימים לה, אלא רק שם, בסטטוס והגיל הנכון, כביכול בשבילה. תתפלא - אבל יש אנישם שמחפשים קצת מעבר לזה. אני לדוגמא, פסלתי לא פעם ולא פעמיים אנשים לפני שהכרתי אותם. למה? כי אחד מהם, נודע לי, משיחה של חברים עליו, הוא ימני קיצוני, אבל ממש, שאומר משפטים כמו מוות לערבים. גזען אם לא פשיסט. הייתי בהלם שהם בכלל חשבו על להכיר לי אותו. אחר היה גזען באמת, אשכנזים מול מזרחים, כל מיני דברים שכאלה, שלא מתאים לי. לא. אז אני דפוקה? מפחדת מקשר? ואט-אוור. יהיו כאלה שיגידו לך שכן, אפילו בפורום זה ממש, מן הסתם גם אתה אומר את זה עלי. ואתה יודע מה, על הזה שלי. ומאיפה אתה יודע שהיא "במצוקה"? מצוקה זו לא מילה קצת גדולה מידי?... תגיד היא מבואסת, בא לה זוגיות, סבה, כל הרווקים לפעמים מבואסים ממצבם, כמו שזוגיים לפעמים מבואסים ממצבם. לא יודעת, הצלחת לעצבן אותי. כתבת דברים מאוד מתנשאים. ואם היא אכן תקרא את זה - אז כמה מילים אליה - יהיה בסדר, בלי לחץ. ואני גם מרשה לך לתת לאישון בראש, רק לא איך שהוא קורא לזה... אלא עם נבוט. שלום.

ד נ י ת3

New member
מסכימה איתך ומוסיפה:

אתה מתיחס לבחירות שלה כ"בעיה". הבחירות שלה מייצגות כרגע את מה שהיא מוכנה להתמודד איתו. אולי היא רוצה קשר, אבל מעשיה מראים שהיא לא מוכנה לקשר אמיתי. תאמין לי, כשהיא תהיה מוכנה לזה - זה יקרה.

אישון36

New member
בואי נתחיל

לי לא איכפת מהסטטוס שלה - לה איכפת והיא מרגישה בעורפה את השעון, שהיא אמרה לי שהיא לא מוצאת אז הצעתי לה את מבחר חברי - והיא מצאה בכול אחד מהם פגם. ובקשר לחברים: היא טסה לניו יורק אז הצעתי לה חבר שהוא גר שם (ישמח לחזור) בעל מגרשים לרוב שהקים במו ידיו עסק משגשג בתחום הנדל"ן (איך אני יודע שמשגשג ? הוא בא כל כמה זמן לארץ ורוכש דירות ועסקים בארץ) - הוא בן 39 נראה פ'סדר ועוסק בספורט. השני בחור במקור גרפיקאי מבריק שכיום שממציא פטנטים בארץ - ספורטאי (רץ מיני מרתון מידי פעם) חמוד ויצירתי, בעלים של כמה חברות שמטפלות בפטנטים שלו. עד כמה שאני יודע מצחיק וחמוד. ונראה טוב ביותר. עוד משהו ? איש עבודה. ביחס לעדות לא ממש שולט. דעות פוליטיות - מצטער לא בדקתי. לדעתי זה מהפטנטים נוטה לשמאל ולשני נוטה לכדור סל. איך אני יודע שהיא במצורה קיומית ? היא משוחחת על זה שקשה לה שהיא רוצה להכיר, שהיא מחפשת את הבחור. היא מדברת על זה המון, היא מתעסקת עם הלא יוצלחים שתמיד אחד מהם על הכוונת. עכשיו למה היא פסלה אותם ? היא שואלת, הוא חכם ? הוא ממש חכם ? ממש ממש חכם ? הוא בטיפול ? הוא במודעות ? מה אני יודע אם הוא חכם ? מה המודעות שלו ? לא יודע . מה שאני יודע זה שהוא חמוד, עשה משהו או שניים נראה פסדר ואת השאר היא צריכה להשלים בינה לבין עצמה. איכשהו עודף השאלות מכשיל. דרך אגב פעם היא הכירה לי חברה שלה, שחיפשתי, וגם לאותה חברה הייתה מורכבות מעניינת. היא אמרה לי בדייט שנגעתי בידה: "תראה, זה לא שאני מתחסדת, שכבתי עם הרבה בחורים בדייט ראשון, אבל אני לא מאמינה בזה כיום, ואני לכן מעדיפה שלא". זה משפט יפה, אבל אני נגעתי לאותה חברה ביד. והאם את עדיין עצבנית ? אישון. מעצבן.

ד נ י ת3

New member
אישון...

אתה יכול להביא את הסוס לשוקת, אבל אתה לא יכול להכריח אותו לשתות.

בן100

New member
../images/Emo45.gif

אולי כדאי להסביר לה שכדאי לצאת לדייט ראשון, שניים, אפילו בקטע ידידותי, רק בשביל להכיר? אולי כשהיא תכיר, החומות ייפלו? למה לפסול עוד לפני שמכירים את האדם?

smartblonda

New member
מה שנכון נכון../images/Emo127.gif

המאמצים שעשית היו לעניין אבל אולי בעייני אותה הבחורה טוב לה בדרך שהיא בחרה ,מאלף סיבות אחרות.

magenta73

New member
כמו שדנית אמרה-

משהו עם שוקת... אני לא מבינה מה אתה מנסה להוציא מהשרשור הזה.... מה? לגרום לכולם כאן לכתוב שכן, כן היא דפוקה, כנראה, ואז לתת לה לקרוא את השרשור ולהגיד לה - הנה! אמרתי לך!!!!! אתה מדבר איתי כאן על דברים מאוד חיצוניים. לא יודעת מה קורה בעולם הפנימי שלה. כך גם אתה לא. וזהו...

אישון36

New member
היא לא דפוקה

יש לה בידיוק מה שהיה לי. פחד מקשר. גם אני במשך השנים ניכנסתי לקשרים שהיו בעיתיים - כל הקשרים היו בעלי פגם מובנה. המשכתי לחשוב/לחלום על קשרי עבר כאידאליים - למרות שהם היו רחוקים מאוד מזה. איך אני השתניתי ? אני לא יודע, תמיד ישאר בי משהו פחדן. תמיד אני רוצה לרדוף אחרי מה שאין. מה איתה ? זה לא משנה, היא בבואה שלי, אולי שלך ? היא מסמלת את הפחד. שאלו פעם את חיים סבן ממה הוא מפחד ? הוןא ענה "להיות עני". לאיש יש מיליארדים, אבל יש גם פחד מעוני, כל הכסף שקיים לא ירפא את הפחד. גם לב לבייב ענה שהוא לא עשה די ויש עוד הרבה מה לעשות - והוא עשה יותר מכמעט כולם אם לא יותר מכול מי שהוא הכיר/מכיר /יכיר אי פעם. החוסר זה משהו פנימי. וגם העושר. והיא ? היא רק מראה. אישון. מראה.

magenta73

New member
צ'מע

אם אתה רוצה לראות בה מראה, תראה בה מראה. כל אחד בוחר לראות את האחר בכל מיני עיניים. גם פנימיות, מן הסתם. מבחינתי היא אדם. לא מראה. אתה יודע, חמישים אנשים יכולים לעשות את אותה הפעולה, אבל המניעים שלהם לאותה הפעולה יהיו אחרים לגמרי... וההפך - אותו מניע יכול לגרום לכמה וכמה פעולות שונות. והנה - אתה אומר שהשתנת, אולי נשארת פחדן, אבל הפעולות שלך השתנו. כך גם יקרה גם למראה היקרה שלך. וכך יקרה לכולנו. טוב, נו, רובנו.

איכשהו נראה...

שהיא לא מוכנה ליחסים, או לפחות ליחסים אפשריים, מעשיים, וזו בעיה, כך שאני לא יודע אם לדחוף אותה לשם יעזור לה להתגבר על הפחדים שלה מיחסים כאלה...

ח ל ק ל ק

New member
שני דברים :

1) עצם העובדה שהיא הולכת עם אחד בן 50 ומשהו , מראה שיש בה איזו בעיה ואני לא אומר שהיא דפוקה . 2) בקשר לחבריך "המוצלחים" , אין לי מושג ואולי אני טועה כאן, אבל אתה מציג אותם כמוצלחים או כמציאה - בפני ידידתך , בגלל העובדה שהם טחונים בכסף . אתה נשמע לי רדוד (ראה זאת כהערה בונה) . נ.ב תשתדל לכתוב בלי הרווחים בין השורות

belli80

New member
הנה הגיע

העורך הלשוני.. אני לא באה לסנגר על אישון (הוא יודע לעשות את זה טוב מאוד בעצמו..) רק שתי הערות: 1. תשתדל, בפעם הבאה, לקרוא קצת יותר תגובות ושירשורים לפני שאתה כותב בנחרצות כל כך משפט שיפוטי על אופיו של חבר פורום. להגיד שאישון רדוד... לא חושבת שהרבה יסכימו. אולי רק מי שייקרא את שרשור ההצעות למג'נטה.. :) 2. לצמצם את הרווחים?? זה הסמל המסחרי שלו! ככה אנחנו יודעים שזה באמת הוא, ולא מישהו שהשתלט לו על היוזר. יש אנשים שכותבים עם שגיאות כתיב. אני, למשל, לא מוותרת על וו' החיבור אחרי פסיקים. נו. מה לעשות. מה שלא הצליחה לעשות המחורה ללשון בכיתה יו"ד, כנראה שלא ייקרה כבר. תוותר. (סתם, בכלל בלי קשר לאישון. משגע אותי שמנסים להגיהה הודעות של אחרים...)

smartblonda

New member
יכולות להיות מליון סיבות למה היא מעדיפה

להיות בקשר עם הגבר הזה. מבחינה פסיכולוגית אפשר לנתח את העניין ולזרוק הערות כמו :פוחדת מקשר,מחפשת אבא וכו' אבל רק היא יודעת מה טוב עבורה והיא בחרה בדרך חיים הזו.

אישון36

New member
אני לא יודע אם יש משהו כמו ליבחור בחיים

תמיד חשבתי שהדברים נבחרים לנו על פםי המגבלות שלנו. אישון. מוגבל.

smartblonda

New member
לא מסכימה איתך

כאשר רוצים משהו אין מגבלות ואין גבולות. במהלך החיים אנו מתעצבים לדמות מסויימת עם מגבלות ועם רצונות ודרישות מעצמינו כאשר בחורה רוצה משהו באמת היא משיגה אותו או לפחות תעשה הכל,למרות המגבלות,בכדי להשיג את מה שהיא רוצה. וזה נכון לכל תחום. יש בנו המון כח שאנו לא מודעים אליו והוא צץ רק כאשר יש מטרה חשובה שאנו פועלים כדי להיות חלק ממנה.

smartblonda

New member
בנוסף העובדה שהיא בחרה את דרך החיים הזו

עם אותו גבר בן 50,לא מרא ה על מגבלות אלא על רצון להיות במקום שבו הניא נמצאת עכשיו. כי אם הימא באמת היתה רוצה לשנות,אין את המילים "לא יכולה" יש לא רוצה.

אישון36

New member
המגבלות לא פעם

בוחרות אותנו, ע"י חוויות מהעבר ועוד. אני לא רוצה להיכנס לדוגמאות אבל תחשבי על מה שמדריך את חייך ותראי (גם) מגבלות. אישון. מוגבל.

למעלה