איבדנו את זה סופית....

pushki

New member
איבדנו את זה סופית....

לאחרונה אני מסתכל על אנשים מסביבי ולא כל כך מבין מה קרה להם לעזאזל. ממדינה של אנשים שעמדו חסרי פחד גם מול איומים קיומים אמיתים (ותסלחו לי על ההגזמה) הפכנו להיות עם של רודפי סלוטיפ וניילון. כל העולם, ובייחוד אירופה, גועש בדיונים מלחמה כן או לא, ורק אנחנו יושבים כמו זומבים בחדר האטום ומתייחסים לכל העניין כמו אל מכת טבע בלתי נמנעת. גם אם אנשים רואים את המלחמה כדבר בלתי נמנע, לא עדיף שינסו להבין לבד, דרך אמצעי התקשורת הרבים שיש ברשותם, מה קורה מסביבם במקום רק להקשיב לערוץ 2 כל הזמן? די לפאניקת ההמונים!!!

חכם בלילה

אתה לא חושב שלאנשים צריכה להיות קצת אחריות כלפי בני משפחותיהם. והיתי רוצה לראות את פרצופיהם של כל הגיבורים שכמותך, ברגע הצפירה הראשונה. ואני לא מדבר על מה שיהיה בעת הנפילה הראשונה. ובאצת מה אומרים באמצעי התקשורת הרבים? שלא אומרים בערוץ 2 לי נראה שאתה פרנואיד יותר מכולם אם אתה משוטט בערוצי תקשורת שונים.

pushki

New member
פרנואיד? יותר נכון מתוסכל

אני מתוסכל כי אני עוד לא יודע מה אני אעשה אם הלילה יפלו לידי סקאדים, ואני עוד יותר מתוסכל כי אני פשוט לא אחד מהאנשים שיכולים להיכנס לחדר האטום ולנשום ברווחה (עד כמה שאפשר עם המסכה) כי אני כבר יודע יותר מדי דברים על החוסר אפקטיוויות של החדרים האטומים ושל המסיכות. מעט מדי אנשים, למשל, זוכרים שקיימת הוראה של פיקוד העורף שמורה לאנשים שנמצאים במרחק דומה ממקלט ומחדר מוגן לרוץ למקלט. למה זה חשוב? כי מאחורי ההוראה עומדת הידיעה שמקלט הוא ההגנה הטובה ביותר שאפשר לתת לאזרחים נגד נשק קונבנציונלי, ורק פחד המונים מפני התקפה כימית / ביולוגית הביא לכך שהממ"ד הפך להיות אמצעי המגן המשפחתי מספר אחד בישראל. להזכירך, רבין בזמנו נטש את לאה והילדים בממ"ד ורץ למקלט עם הצפירה הראשונה... למה שאני לא אעשה כמוהו כשעכשיו רוב המקורות מדווחים שכמויות הנשק הכימי שבידי סאדאם קטנו כמו הסיכוי שישתמש בהם? יכול להיות שהיום בלילה, נראה סוף כך סוף מי החכם האמיתי....

../images/Emo101.gifכן, אני היסטרית

ולא בדיוק גאה בזה אבל.. עד אתמולצחקתי על רוכשי הניילונים וכל ההיסטריים האלה אבל- בהתקרב זמן האמת אתמול בערב כשראיתי את החרדה שבתי בת 15 נכנסה אליה- כינסתי את שתי בנותיי והחלטתי לשמוע בקולן וכן להכין את הממ"ד לקראת המלחמה. הבת הקטנה , שנמצאת בגיל ההתבגרות (15), ואחותה החיילת,הן אלה שדירבנו אותי ולחצו עלי להפסיק עם השאננות. ואמנם- בשלב ההכחשה - שלי- אמרתי שאני עושה זאת כדי שהבת הקטנה תהייה יותר רגועה, לא די שהיא צריכה התמודד עם הידיעה שכבת להורים גרושים אביה יהיה רחוק ממנה, גם לא לתת לה תחושת ביטחון? אז שכנעתי את עצמי לעשות הכל בשבילה. אבל זה לא רק בשבילה, גם אני בחרדה, כן חוששת ממה שיקרה, דואגת לבנות ובונה תסריטים דימיוניים של מה שיקרה אם הבת תשאר לבד כשאני בעבודה. בקיצור- זהו מצב נתון. אני אמא הסטרית! מחכה לסוף תקופה זו כדי להרגע.

pushki

New member
כל הכבוד על הפתיחות

בסופו של דבר כולנו מפחדים המבלתי נודע ומהעתיד לקרות. זה משהו שמוטבע בנו כמו הצורך לא להרגיש חסרי השפעה על חיינו. אני מאמין שרוב האנשים שמים ניילון על החלונות לא בגלל שהם מאמינים באמת ובתמים שאם יפול טיל ליד הבית הניילונים יעמדו בהדף ויעצרו את כניסת הגז / חיידקים לחדר. הם עושים את זה כי הרבה יותר קל לחשוב כל הזמן על החדר האטום ועל האם צריך לקנות עוד טונה מאשר לחשוב מה הרודן העירקאי מחזיק בארסנל הנשק הפרטי שלו. לאחרונה נראה שהמלחמה עם עיראק הפכה להיות המקבילה למזג אוויר, ולא רק בגלל שכולם מדברים עליה. נראה שהציבור מעדיף להקשיב כל ערב לרוני דניאל / דני רופ כדי לדעת אם מחר ירד גשם / סקאדים והאם צריך לקחת מטריה / להכין את החדר האטום, במקום לנסות להבין את המפה הסינופטית. סוף התקופה בוא תבוא ואנחנו עוד נפגש בימים האחרים!

למעלה