איבדתי את שני הורי ממחלת הסרטן

תומלוע

New member
איבדתי את שני הורי ממחלת הסרטן

לאחרונה על רקע הירושה איבדתי גם את האחים שלי. סיפור מורכב וקשה, בעיקר סיפור מטופש. ההורים שלנו סבלו סבל פיזי נוראי ואנחנו האחים והאחיות "בילינו" שעות קשות במחיצתם. עכשיו כשהם הלכו לעולמם מעבר לזיכרונות הקשים, להתמודדות הקשה עים כול מה שעברנו אנחנו לא מצליחים להגיע להסקמות. נוצר נתק מאוד קשה. בסיפור הזה מעורבים גיסות וגיסים ועורכי דין מכול הצדדים וכול אחד מציע הצעות אחרות ומשונות. הבעיה העיקרית היא שזה גם עולה הרבה כסף וגם הנכדים ניקלעו לתוך הריבים והויכוחים המטופשים. הבנים במשפחה חשבו שהם יהיו היורשים העיקריים כי אנחנו משפחה ספרדית, אבל היסתבר להם שההורים הישאירו צואה והורו לחלק את הרכוש באופן שוה בין האחים והאחיות. שתיים מהאחיות מחזיקות בתכשיטים של האימא שלנו וטוענות שזה לא צריך להיתחלק עים עוד אף אחד אחר כי זה הם קיבלו מהאימא. אבל זה כמובן שקר גס כי כשאימא היתה בבית חולים אחת הלכה אליה הביתה ולקחה מישם תכשיטים שהיו בכספת של אימא בטוענה שהיא פוחדת שגנבים יגנבו אותם. אחות שניה לקחה את התכשיטים שהיו על אימא בבית החולים והבטיחה לה שתחזיר אותם כשהיא תחזור הביתה על אף שידענו כולנו שאימא כבר לא תחזור הביתה. שלושת האחים לעומת זואת גם לקחו מכול הבא ליד סחורה מהחנות של אבא (היה מוכר תכשיטים) והשאירו חובות בחנות. עכשיו זה הסיפור: אנחנו שישה אחים ואחיות. שלוש בנות ושלוש בנים. שתי בנים עבדו עם אבא בחנות כול השאר עובדים ומסודרים בימקומות אחרים.שתי האחים שעבדו בחנותת אומרים שכולם צריחים להיתחלק איתם בחובות של החנות בשוה (כולל שכירות לבעל הבית וגם סחורות שקנו אפילו שאבא כבר לא עבד שם בעצמו) והם גם לו מסכימים להחזיר את הסחורות שלקחו משם בתאנה שאבא נתן להם מתנה. שתי האחיות הבנות אומרות שלו צריך להיתחלק איתם בחובות ושצריך את הירושה לחלוק בין כולם בשווה ולהוציא מהחלק של שתי הבנים את החובות.ניסינו לקבוע פגישות, אתמול ניפגשנו כולם עים העורכי דינים ולא היגענו לעמק השוה. אחי השלישי אומר שצריך ללכת למשטרה ולבית משפט ולהגיד שהם גנבו את ההורים. אני לו יודעת מה לעסות. העורך דין שלי מציע ללכת למשפט.מיצד אחד אולי זה נכון כי אין עים מי לדבר מצד שני זה יעלה הרבה כסף. ההורים הישאירו דירה שמיתוכה אני אקבל לפי הצואה בערך 50,000 $, העורך דין רוצה 10,000$ על מישפט. ומה אים בסוף השופטים יחליטו שהתכשיטים שלקחו ארבעת האחים והאחיות ישארו אצלהם?. התכשיטים שוים הרבה כסף זה נכון אבל אולי כבר מכרו אותם או התיחו אותם? ואולי בסוף לו נקבל מהם שום דבר? בעלי אומר שכבר ממילא איבדנו את כול המישפחה ואין יותר מה להפסיד אולי רק עוד 10,000$, גיסתי (אחות בעלי) אומרת שכבר האחים שלי מכרו את המשפחה בשביל כסף. כואב לי שהתיתמתי מההורים ומהאחים ואין לי מישפחה קרובה להתיעץ איתה. אים מישהו יכול ליעץ לי מה לעשות?

אחשל

New member
סיפור קשה ../images/Emo4.gif

את צריכה לשאול את עצמך מה חשוב לך יותר - השקט הנפשי שלך ושל משפחתך (בעלך, הילדים) או הכסף? משפט - זה משהו שיכול להימשך שנים ארוכות, שבהן גם כנראה לא תראי את הכסף וגם תהיי עסוקה במשהו שרק יחריף את הידרדרות הקשרים המשפחתיים. השאלה היא אם הליכה למשפט תלויה רק בך, או שממילא אחים שלך לא מגיעים להסכמה ומתכוונים לתבוע אחד את השני...

תומלוע

New member
אני חושבתשאת האחים והמישפחה כבר איבדתי בינכו

והמישפטים יעלו כסף וכמו שאנחנו מכירים את מערכת הצדק והמישפט בארץ אז לא בטוח שאני יקבל בסוף משהו ממה שהאחים שלי לקחו. אני מיתכוונת שיכול ליות מצב שאפילו בית מישפט יחייב אותם לחלק את התכשיטים של אימא בין כולם, אז הם כבר בטח יעלימו חלק מהתכשיטים ולא ימסרו את הכל, והאחים שלי בטח ימכרו את מה שלקחו אפילו במישקל ויגידו ששילמו בזה חובות. יש כאן מצב מאוד אבסורדי מיצד אחד עוגמת הנפש נעשית מהר מצד שני הצדק הוא מאוד איטי. עד שבית מישפט יחליט משהו יכולים לקרות הרבה דברים כמו למשל מות, אנחנו לא אנשים צעירים ויש לי אחים מבוגרים וזה יכול לקרות. ואז מה? נתווכח עים היורשים שלהם? המשפחה כבר היתפרקה, חבל וכואב, ואני כותבת כאן כי אין לי למי לספר את הכאב על אובדן של מישפחה גדולה בבת אחת. זה מאד קשה לי, אני יודעת שהם מכרו אותי ביגלל הכסף, הם מכרו אחד את השני והם טיפשים אבל מה זה בדיוק עוזר לי שבחגים ובשבת וכל השנה אין למי להרים טלפון להגיד חג שמח לשתף בחתונות ובבריתות ובשמחות?

אחשל

New member
יש פתגם, אמרה שראיתי פעם...

לפעמים היא מתאימה למצבים מצערים וכואבים כמו זה שאת נמצאת בו... "אלוהים נתן לנו את המשפחה שלנו. לפחות את החברים הוא איפשר לנו לבחור בעצמנו... אני אדם מאוד משפחתי. במשפחה בעיני היא ערך עליון, ולכן קל לי מאוד להבין את הכאב והמצוקה שלך. אבל מכיוון שלא ניתנה לך הבחירה, ולפי מה שאת מספרת, יתר בני המשפחה נקטו עמדה, ובעצם גרמו להתפרקות המשפחה, אולי כדאי שתתחילי לבנות לך משפחה אחרת, חליפית - משפחה שתורכב מבני משפחה של בעלך (אם היחסים איתם תקינים) ויותר טוב מזה - מחברים שמוקירים ואוהבים אותך. וכמובן שאת יכולה ומוזמנת להמשיך ולשתף כאן...

כואב והזויי

עבור בצע כסף לאבד משפחה? או שהיחסים גם קודם לא היו תקנים? במשפחתה של אמי סבי חלק אדמות ,בתים וכו ... מאחר ואמי גרה בעיר אחרת פוצתה ב$10,000 , סכום מגוחך בהתחשב בכך שכל מגרש שקבלו אחיותה ערכו כ200.000-300.000$ אבל אבי ז"ל אמר ירושה לא בוחרים תודי על מה שאת מקבלת ואל תכנסי למלחמות ... יש לציין שאחיותה ובני הדודים בקשרים מעולים ,ואף דאגו לנו לדירה קטנה שעומדת לרשותינו בבקורינו שם .. ובכל צרה בעיה תמיד מוצאים אוזן קשבת אחד אצל השני ... כסף בא כסף הולך ...אבל משפחה חמה ותומכת לא מוצאים ... אני במקומך היתי פונה לאחיים/יות ומבקשת לשים לרגע את מריבת הכספים בצד ... לדבר ללא עורך דיין ..שבראשו רק כמה ירווח ולא טובת המשפחה ..ולפנות למגשר ... לנסות לראות את טובת המשפחה לפני החומריות ... את יכולה לעשות זאת במכתב ,שבו את קוראת להם להתאחד ,שרק משפחה חזקה ומלוכדת תתן טעם לחייכם ... אופפפפפ,צרות של עשירים בכסף ...ואיפה האושר? שמחה על היותי מאושרת מוקפת במשפחה מורחבת חמה ואוהבת ....עוד שקל פחות שקל מה יועילו? מאחלת לך כל טוב ליטל

389 היחיד

New member
יש לי סיפור דומה לסיפור של תומלוע

הוריי גם נפטרו בהפרש של כמעט שנה...........פירסמתי פה מודעה לפני כחודש כשאבי נפטר. ציינתי שאלה הוריי המאמצים קרוב לשלושים שנה.בשנתיים האחרונות לא התגוררתי בבית ההורים אבל אחותי היתגוררה בחצר הוריי עם בעלה והילדים.בתקופה שלפני מות אימי היחסים עם אחותי החלו להידרדר על רקע אישי ומשפחתי שלא אוכל לפרט פה כרגע אבל בגדול מדובר על כבוד ההורים מה שלדעתי נתתי ויעידו על כך אנשים.......היו עליות וירידות אבל כבוד תמיד היה ביני לבין הוריי אבל אחותי דאגה תמיד להסיט אותם נגדי בטענה שאני לא תורם לבית ולמשפחה הרבה וכנראה גם עובדת היותי מאומץ תרמה לכך....גם בתקופה שלא גרתי איתם היא טענה שהיא זאת שהייתה לצידם בשעות הקשות והיא זו שטיפלה בהם דבר שאין לי יכולת להפריך או להוכיח מאחר ולא גרתי איתם אבל הייתי מבקר את אימי גם בימיה האחרונים ומרים טלפון כמה פעמים בשבוע ועוזר ומסייע כמה שאפשר.......בימים אלה אני בהתלבטות נוראית ובחוסר ודאות לגבי נושא הירושה מאחר וזה לוטה בערפל ומכל הרמזים והמסרים מהמשפחה הבנתי שהיא הולכת לקחת הכל ובגדול וזה דבר מקומם ולא הוגן.........הלחץ מצד אנשים קרובים גם מהמשפחה וגם מחוצה לה הוא ללכת לבית משפט עם זה ולדאוג שאקבל את חלקי בצורה הוגנת אבל זה כרוך גם בהרבה סיכון מאחר ואני סבור ויש לה את כל מה שצריך על מנת שהכף תכריע לטובתה בגדול מאחר ואחותי הערמומית דאגה להכל עוד לפני מותם......גם להביא עוד נכדים לעולם ערך מוסף לעומתי רווק שלא הביא המשכיות להורים עוד בחייהם...אני מתלבט האם ללכת עם זה עד הסוף ולעמוד על הזכות שלי לקבל את חלקי או שלוותר על משחקי כבוד מה שבניגוד לאופי התמים והצנוע שלי אבל בהחלט בהתאם לאופי השחצני דורסני ודומיננטי של אחותי וללכת על גישור ולנסות להשלים ובכך לא לאבד משפחה........למרות שאלטרנטיבות תמיד יש....מצער אותי שככה זה נגמר ועוד יותר מצער שהוריי ז''ל הלכו בעקבותיה מאחר והיא ניסתה בכל דרך להכפיש אותי במשפחה. אני מקווה שיש אלוהים בשמיים והוא ישפוט ומה שישפוט אקבל בהבנה לטוב או לרע.

zeassaf

New member
הירושה

אין מה לפחד הויתור לא יחזיר לך את הוריך ז"ל או את אחותך, גש ליעוץ ויצו נעמת מתנסי"ם מועצות עיריות גישור כל גוף הנותן ייעוץ משפטי בעלות מינימלית ברר זכיותיך ולך על זה. הגרוע ביותר זה להמתין שהאלוהים שבשמים יגמול לא לעשות כלום ולאכול את הלב. אי אפשר להימלט מהחלוקה אתה יכול בייעוץ משפטי גם לגרום לכך שלא תהיה חלוקת רכוש ואז יבואו אליך ותנסה לסגור דברים בהגינות.

zeassaf

New member
המשפחה והירושה

מכירה את מה שאת עוברת, כשאימי נפטרה אחותי החליטה שהצוואה לא מתאימה לה לקחה עו"ד שהודיע לבנק לא לבצע חלוקת הכסף. למרות שהיא קיבלה 60% ונעלמה כשהיה צריך לטפל באמא. לא הישקעתי אנרגיות לא אם יש צוואה ולא באחותי רק כדי שאוכל לטפל באימי. נוצר נתק רציני שהתחיל כשאחותי נעלמה 3 שנים לפני מות אימי, התרגלתי לזה לא היתה לי ברירה עד היום הקשר הוא של אנשים זרים, אני לא מרגישה שיש לי אחות. מה שכאב זה הנתק מהילדים שלה ומגיסי, מהר מאוד הם חידשו את הקשר ללא ידיעתה איתי ועם ילדי זה הספיק לנו. סגרנו את ענייני הצוואה דרך עורכי דין . מה שאני יכולה לייעץ לך זה לא להקיע אנרגיות בכעסים לנסות לגשת למגשרים אשר יושבים בכל עיריה מועצה ולנסות בעלות מינימלית להביא את כולם לשולחן הדיונים. תמיד יהיו מי שיתפשרו ומי שיתעקשו, דבר אחד ברור אם יש צוואה לא משנים אותה כי זה רצון ההורים! מכאן מתחילים. תנסו לאחד את כל ילדי המשפחה (בני הדודים ) להסביר להם שזו לא המריבה שלהם שישארו מאוחדים ולא ינקטו צד למרות שזה קשה. בהצלחה. אגב אחותי הגיעה רק כשנכדי הבכור בן ה6 נפטר
לפני 11 חודש זה לא שינה לי כלום היא לא חוותה איתי את האסון הכבד.

למעלה