איבדתי שני הורים תוך פחות משנה

389 היחיד

New member
איבדתי שני הורים תוך פחות משנה

אמנם הם הוריי המאמצים קרוב לשלושים שנה אבל תמיד הם היו ויהיו מבחינתי הורים שלי..אימי רותי נפטרה לפני כעשרה חודשים ממחלת הסרטן ואבי יוסף נפטר השבוע מסיבוך בלב.בהלוויה של אבי החלטתי להקריא דברי הספד לשני ההורים מעמד שריגש עד דמעות את כולם.וכך כתבתי בהספד: הורים יקרים ואהובים היום אני נפרד משניכם ביחד. אמא רותי ז''ל ממך נפרדתי לפני פחות משנה אחרי תקופה קשה של סבל וייסורים מהמחלה הנוראית. אבל אמא תמיד היית חזקה עד נשימתך האחרונה. ממך אבא לא הספקתי להיפרד ועל כך אני מתנצל.המוות היכה בך במפתיע אבל נשמתך רואה אותי מבכה ונפרד ממך. אמא ואבא באמת הייתם זוג משמיים.מהשמיים באתם ולשמיים חזרתם.בחייכם עטפתם את כולנו באור ואהבה בדאגה בצחוק ובדמע. היו לי שלושים שנים הכי יפות אתכם עד כה. הורים אהובים אני מצדיע לכם היום על האומץ הנחישות ההתמדה ההקרבה הסבלנות והסובלנות שנדרשו ממכם כדי לגדל אותי אומרים שילד נולד מהרגע שיצא מרחם אימו.....אני נולדתי מחדש בגיל חמש מהרגע שאימצתם אותי. אני אעשה הכל כדי לשמר את מה שהנחלתם לנו הוריי היקרים- משפחתיות כבוד והערכה. אני יודע שאתם שם למעלה צופים בנו ומייחלים לי ולאורית(אחותי) שנדע רק אהבה ואושר בחיים. דמותכם וזכרכם יהיו חקוקים בליבנו לעד. אייל
 

אחשל

New member
../images/Emo201.gif

ההספד באמת מרגש. אני מרגישי שאין שום משמעות לזה שהם רק "מאמצים", הם ההורים שלך גם אם מישהו אחר הביא אותך לעולם.
 

ענן כבד

New member
היחיד 389

לא רק הוריך היו מיוחדים . גם אתה בחור מיוחד ואני שולחת לך כוחות להמשך לחיות ולזכות ברגעי אושר . אמא שכולה
 

צימבי

New member
אולי בעצם אתה לא יחיד

אייל, תחשוב שבכל זאת הוריך ולא משנה אם הם לא ביולוגיים, השאירו לך אחות, תאמץ אותה חזק ויחד זה קצת יותר קל. מניסיוני לאחר 17 שנה מאז שאיבדתי אח ושנתיים בלי אמי האהובה שנפתרה גם כן מאותה מחלה ארורה הימים קשים אבל תודה לאל יש לי עדיין 2 אחים מדהימים ואבא נפלא זה מה שמחזיק אותי שפויה. וגם אם לרוב אני מרגישה בודדה בעצב ובכאב תמיד זוכרת שיש עוד 3 אנשים שדואגים לי. ודרך אגב אולי לאבד בשנה שני יקרים זה קשה אבל גם ברווחים של 15 שנה זה ממש לא קל. מקווה שעודדתי או אולי נתתי זיק תקווה - תחזיק מעמד ותצמד לשגרה זה מה שמחזיק אותי חיה.
 

389 היחיד

New member
כן אבל אצלי יש בעיה אישית

שקשורה ליחסים עם אחותי.......עוד לפני מות אימי היחסים הידרדרו עד כדי ניתוק קשר ביננו.חשבתי לאחד כוחות על רקע מה שאנחנו עוברים אבל זה לא עבד לצערי ועד היום אחותי שומרת כלפיי טינה מסוייימת.לא אוכל לפרט כאן על רקע מה הדברים אמורים מפאת כבוד המשפחה ומאחר וזה נושא רגיש ואישי אבל בכל זאת דווקא ולאור אובדן ההורים עליי למצוא את הדרך להתפייס עם אחותי היחידה ( שהיא נשואה אגב ואם לילדים).........אולי הזמן הוא תרופה הכי טובה לפצעים מי יודע.
 

mervco

New member
הזמן בהחלט הוא סוג של משכך

קשה אולי לקרוא למה שהזמן עושה לנו תרופה כי הוא אינו מרפה, הוא רק עובר ומרגיל אותך לסוג הכאב/ או הנכות שאיתה אתה חי והיא לב שבור ומדמם. אימי ז"ל הגדירה את כאב אובדן אחי כסוג של נכות תמיד אמרה לי "יש אנשים בלי יד או רגל לי יש לב עם חלק חסר" והזמן רק מרגיל אותך לחיות כך. תשתדל לראות תמיד את מה שנשאר למרות הקושי- חיבוק גדול ושמח לעזור אם אוכל
 

g a l 1 3

New member
אייל יקר ,לי זה קרה עתה, בהפרש של חודש

אני יושבת כאן ובוכה. הכאב בלתי ניתן לתיאור. אבי נפטר לפני חודש וחצי ממחלת הסרטן, אימי נפטרה 33 ימים אחריו באופן מיידי בהפתעה גמורה. היא לא היתה חולה. עתה אני בשלב של לא יכולה לכתוב יותר מידי. אני עסוקה בלבכות, בלכאוב, בלחשוב איך זה קרה ומה קרה ולמה? אני עסוקה בלחשוב איך אפשר להתמודד עם הכאב הנורא הזה, איך בכלל אפשר להמשיך הלאה? איך אפשר לראות אור? לא יכולה להבין איך כל המראות הקשים שראיתי בחודש וחצי האחרונים קשורים אליי. שתי הלוויות של היקרים לי מכל. אחת אחרי השניה בהפרש של 33 ימים. אימי היתה איתנו בבית העלמין ביום השלושים לפטירתו של אבי ולאחר שלושה ימים היא נפטרה. יודעת כמה זה כואב יודעת כמה זה נורא הלוואי ויכולתי לנחם, לא יודעת אם זה עוזר בכלל. הלב נשבר לרסיסים!!!
 

389 היחיד

New member
ליבי איתך גלי יקרה

זה מצער פשוט מצער.......צער ואובדן מביאים לידי בדידות וכאב שמובילים למחלות נפש וגוף ובסופו של דבר למוות. גלי יש לנו דבר משותף ואשמח אם נחלוק ביחד את הכאב........תמיכה והזדהות הם דברים מחזקים.כנסי לכרטיס האישי שלי ונשמור על קשר.
 
למעלה