איבוד חוש הטעם

קפוד

New member
איבוד חוש הטעם

שלום לכולם,, מישהו אולי יודע משהו על איבוד פתאומי של חוש הטעם? מה אולי יכול לגרום לזה?

amitdvir tcm

New member
צריך יותר פרטים

לגבי מתי ואיך זה קרה, וכמה זמן זה נמשך. האם הייתה לפני איבוד חוש הטעם טראומה פיזית או נפשית? האם הייתה מחלה? בעקרון, כשמדובר באיבוד פתאומי של כל חוש שהוא, הרקע יכול להיות פיזי או נפשי. ברמה הפיזית, אפילו לשפעת יכול להתלוות אבדן חוש טעם זמני. בנוסף גם לפעמים בהתאוששות מניתוח בהרדמה מלאה, יכול להיות אבדן של אחד החושים (יותר נפוץ חוש השמיעה). לפעמים גם לתרופות מסויימות יכולה להיות תופעת לוואי של אבדן חוש הטעם. ברמה הנפשית, בד"כ מדובר בטראומה נפשית, או בהתפתחות איטית של מצב רגשי מעורער. לפי הרפואה הסינית, המערכת האנרגטית המיוצגת על ידי איבר הלב (שעליי להדגיש למען הסר ספק שאין לה כל קשר שהוא לאיבר הלב במובן הרפואי), מאחסנת את הנפש. לפעמים כתוצאה מאורח חיים או ממצב רגשי, נוצרות חסימות במערכת האנרגטית הזו, דבר שיכול להוביל לבלבול מנטלי ואבדן חושים. מקווה שקיבלת הסבר מספק. אם תפרט יותר, אני בטוח שנוכל לעזור לך יותר.

קפוד

New member
תודה על תשובתך המושקעת,,

האדם בן 55 חי מזה זמן ממושך על כדורים להורדת לחץ דם. כלהסיפור התחיל לפני כשלוש שבועות,ולא הייתה איזה טראומה נפשית אקוטית,אבל אני יודע שהוא חי בלחץ ומתח כרוני כבר הרבה זמן,כמה שנים. גם לפי רבי נחמן מברסלב: מי שאיבד את חוש הטעם,,"ניתק ממנו הקב"ה". אז לפני שניכנסים לפתרונות רוחניים הייתי רוצה למצות קודם את הפן הגשמי,מפני שהוא לא אדם דתי. אני מקווה שזה יספיק,,בכל אופן תודה לך על על הזמן והידע.

X i e X i e

New member
מחסור באבץ יכול לגרום לירידה בחוש טעם וריח

אפשר לבדוק בבדיקת דם.

למעלה