איבוד מסת שריר , ירידה במשקל בכלב זקן שאוכל אוכל צמחוני

גלעדר1

New member
איבוד מסת שריר , ירידה במשקל בכלב זקן שאוכל אוכל צמחוני

שלום רב.
הכלב שלי בן משהו כמו 16 שנים (לא ידוע בדיוק בן כמה אבל הוא אצלי מינואר 2001 וכשהגיע אליי הוא היה כבר בוגר)

מזה זמן הוא חי על אוכל צמחוני של natural balance , שהוא , למיטב הבנתי , אוכל איכותי.

יש מגמה של ירידה במשקל בכמה חודשים אחרונים (מחודש יוני עד היום למשל ירד מ-18 ל-17 קילו)
כמו כן הוט׳ אומרת שיש מסת שריר נמוכה ברגליים אחוריות (בחלק העליון)

הכלב ״עושה טובה״ שהוא אוכל (האוכל יכול לעמוד בקערה והוא לא נוגע. צריך לתת לו בפה עד שהוא ״מתניע״) וגם הכמויות שהוא מוכן לאכול הן קטנות יחסית (לדעתי משהו כמו חצי - שני שליש ממה שכתוב על השק)

בדיקות דם שנעשו לאחרונה לא מעידות על בעיה.

יכול להיות שהבעיה נובעת מכך שאין בשר בתזונה של הכלב ? (אני טבעוני ולכן מעדיף לא לקנות אוכל שמבוסס על בשר וממה שקראתי כלבים הם אומניבורים ויכולים לחיות טוב על דיאטה נטולת בשר)

יש מקום לחזור לדיאטה רגילה לדעתך?

תודה

ארמורגם

New member
אוכל טבעוני/צמחוני

לפי מיטב ידיעתי כלבים וחתולים זקוקים לבשר, ובכל מקרה הכלב שלך מאותת לך שהמזון שאתה מספק לו לא מתאים. הוא "עושה טובה" שהוא אוכל ממנו, וגם אז זה בכמויות קטנות.
&nbsp
ניתן בקלות לבדוק אם הבעיה היא המזון או מעבר לכך. פשוט תחזיר לו את המזון הבשרי שהוא אוהב, ותראה אם האכילה משתפרת.
&nbsp
יחד עם זאת יש לציין שאיבוד מסת שריר היא תופעה רגילה בגיל מבוגר, אצל כל בעלי החיים וגם אצל בני אדם. השאלה היא המינון.

דוגי קט

New member
תפנק אותו

תשמע תפנק את הכלב בגיל הזה עם אוכל נורמלי אני ממליצה טיסטוף דה ויילד אוכל טוב עם הרבה חלבון יכול לעזור

אוכל צמחוני ומסת שריר

שלום,
כמה זמן הכלב נמצא על אוכל צמחוני? (רשמת שהוא אצלך מ-2001, זה זמן רב), מתי נעשתה בדיקת הדם האחרונה? האם נבדקו רמות B12 וההמוגלובין?
ירידה במשקל של קילו ב-4 חודשים הכוללת יחד עם ירידה בתיאבון וירידה במסת השריר צריכה להדאיג. אם בדיקות הדם כללו את הבדיקות שציינתי, המזון אינו הסיבה העיקרית לירידה במשקל. בגילו יכולות להיות בעיות נוספות. למשל, בעיות במערכת העיכול: זיהומים כרוניים (- האם משלשל או מקיא?), גידולים במערכת העיכול ואפילו תולעת הפארק. ירידה כזו יכולה גם לנבוע מבעיות אחרות, למשל, בעיות לב, בעיות מפרקים המקשות על הליכה וגורמות כאב.
חשוב, בנוסף לבדיקות הדם, לבדוק מספר דברים נוספים, לפי ממצאי הבדיקה הוטרינרית. יכול להיות ויש צורך בצילום רנטגן או בדיקת אולטרסאונד.
לגבי המזון, אני מבינה שיש צורך אידיאולוגי ואני לא רוצה להתערב בהחלטה זו. ממליצה לך, כן לשקול לחזור לתזונה הנכונה ביותר לכלב, שכוללת גם מרכיב מן החי.
אם בכל זאת תחליט להשאירו על צמחוני, כדאי להוסיף ויטמינים ואומגה 3 לתזונה. קיימים בשוק מגוון רחב של ויטמינים לכלבים מבוגרים שיכולים לתמוך בתזונה שאינה מלאה.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה