נסיון למתן תשובה בנושא איבוד משקל
שלום, ההסבר היחיד שאני מצאתי לכך הוא, שחולי אלצהיימר מאבדים את תחושותיהם. הם אינם רגישים לקור או חום, איבדו את חושי הרעב והשובע. הם אינם זוכרים מתי לאכול וכמה, לא חשים בטעמם של דברים וכל שגרת יומם מופרת, אלא אם גורם חיצוני (מטפל או מוסד) דואג לה. לכן יתכן שאימך אוכלת פחות, מבלי שתדע או תחוש רעב. אני אתן לך דוגמא הפוכה, אבל ממחישה את אותה תופעה: אימא שלי נמצאת במעון יומי לחולי אלצהיימר כמה שנים. בשלב כלשהו לפני כמה חודשים היא איבדה את יכולת ההליכה והניידות - ובמקביל התחילה להשמין... משונה נכון? מסתבר, שבגלל מוגבלותה, הצוות נאלץ להגיש לה את ארוחת הצהרים. הצוות דאג למלא לה את הצלחת בכל מה שהוגש באותו יום, להוסיף לחם, קינוח וכו'. אימא שלי חיסלה הכל (כניצולת שואה היא מאז ומעולם לא השאירה אוכל בצלחת. אוכל גומרים, לא זורקים !!) ללא קשר למידת השובע או הרעב, כיוון שחושים אלה קהו. אולי אתקן את דברי מהפיסקה הראשונה: אני חושבת שהם כן קולטים את גרויי החושים, אבל לא מעבדים את המידע. כלומר, כ"שתפסתי" את אימא ישנה עם שמיכת פוך באמצע אוגוסט, היא אמרה שלא שמה לב שחם לה. אבל כשחשבה על זה, אמרה שבעצם הרבה יותר טוב לה עם שמיכה דקה בקיץ...