איבוד משקל

ינשופיה

New member
איבוד משקל

מי מכם יכול להסביר מדוע יש איבוד משקל במחלה הזו.?? מהם הגורמים הפיזיולוגיים לכך?

ronnyw

New member
נסיון למתן תשובה בנושא איבוד משקל

שלום, ההסבר היחיד שאני מצאתי לכך הוא, שחולי אלצהיימר מאבדים את תחושותיהם. הם אינם רגישים לקור או חום, איבדו את חושי הרעב והשובע. הם אינם זוכרים מתי לאכול וכמה, לא חשים בטעמם של דברים וכל שגרת יומם מופרת, אלא אם גורם חיצוני (מטפל או מוסד) דואג לה. לכן יתכן שאימך אוכלת פחות, מבלי שתדע או תחוש רעב. אני אתן לך דוגמא הפוכה, אבל ממחישה את אותה תופעה: אימא שלי נמצאת במעון יומי לחולי אלצהיימר כמה שנים. בשלב כלשהו לפני כמה חודשים היא איבדה את יכולת ההליכה והניידות - ובמקביל התחילה להשמין... משונה נכון? מסתבר, שבגלל מוגבלותה, הצוות נאלץ להגיש לה את ארוחת הצהרים. הצוות דאג למלא לה את הצלחת בכל מה שהוגש באותו יום, להוסיף לחם, קינוח וכו'. אימא שלי חיסלה הכל (כניצולת שואה היא מאז ומעולם לא השאירה אוכל בצלחת. אוכל גומרים, לא זורקים !!) ללא קשר למידת השובע או הרעב, כיוון שחושים אלה קהו. אולי אתקן את דברי מהפיסקה הראשונה: אני חושבת שהם כן קולטים את גרויי החושים, אבל לא מעבדים את המידע. כלומר, כ"שתפסתי" את אימא ישנה עם שמיכת פוך באמצע אוגוסט, היא אמרה שלא שמה לב שחם לה. אבל כשחשבה על זה, אמרה שבעצם הרבה יותר טוב לה עם שמיכה דקה בקיץ...

שריוש2

New member
איבוד משקל...

שלום ינשופיה! במחלה הארורה הזו, החולה בשלבים המתקדמים, מאבד את תחושותיו, ואז כשנותנים לו אוכל, לא רוצה לאכול בטענה שרק סיים לאכול, אכל לפני שעה, או שאכל היום או שאיננו רעב. כנ"ל גם בשתייה. יש לו תחושה שהוא שבע ושאכל המון בזמן שבכלל לא אכל. וכתוצאה מכך, החולה אינו אוכל הרבה. זו לפעמים ממש מלחמה איתו על כל פירור של אוכל, כל טיפת שתייה, כי זה יכול להזיק לו מאוד, ולכן יורד במקשלו. שבת שלטם!

אירילה

New member
איבוד משקל -נוון תאים במוח

לדעתי ישנו קשר ישיר בין איבוד משקל לנוון תאי המוח ,על בסיס זה למעשה של נוון תאי המוח מושתת המחלה ,לאט לאט נכבים להם התאים במוח ואשר להם אחריות ישירה על תפקודי הגוף ,ביניהם גם התאבון ,ידוע גם למשל שבנוסף לאיבוד משקל ישנו גם איבוד שווי משקל. אכן מחלה ארורה.

SwedeKid

New member
איבוד משקל

אמי ירדה במשקלה .היא שותה רק משקאות כמו אנשור ופרוגין .אלו אבקות שמכילות מינרלים ,חלבונים ועוד.הבעיה שהיא מסרבת לאכול ורמת החלבונים בדם ירדה.הרופא ממליץ על גסטרו סטום.האם יש דרך אחרת לעזור לה?

noosh1

New member
ואצל אמא יש איבוד משקל למרות שהיא

אוכלת כמויות מטורפות... לפני שהעברנו אותה לגור איתנו - חשבנו שהיא שוכחת לאכול באמת, אבל ב 4 חודשים האחרונים היא גרה איתנו, ואנחנו רואים שהיא אוכלת(להפך - שוכחת שאכלה, ויכולה לאכול כל ארוחה מההתחלה 3-4 פעמים), ועדיין יש ירידה במשקל...

פנטזי1

New member
גם אבי יורד במשקל למרות שהוא אוכל

כנראה שיש באמת קשר למות התאים במוח ולאיבוד המשקל ,זה חלק מההדרדרות ,כל פעם נפגע תפקוד נוסף,איזו מחלה ארורה!

ענתי44

New member
חוות דעת נוספת

Swedekid יקרה אני לא יודעת מה משמעות גסטרו סטום. אבל, כשבבית חולים המליצו לנו לעשות לאמא פג, אנחנו חיפשנו מידע באינטרנט, ושאלנו אנשי מקצוע ממוסד רפואי אחר לדעתם. רק אז החלטנו לא להסכים. אני ממליצה לך ראשית לשאול את הרופא מה התהליך אומר בדיוק? מה סיכויי ההצלחה? מה הסיבוכים האפשריים? מה זה אומר אחר כך בחיי היום יום? ( כי פג אומר אחר כך הרבה דברים שצריך לעשות ) ואם יש אלטרנטיבה לטיפול זה? במקביל תחפשי מידע על הנושא ותבקשי לדבר עם משפחות שיקירם עבר את זה. ואם לא יספק אותך התשובות תבקשי להתייעץ עם מיהו מומחה. אפילו באופן פרטי.

ינשופיה לעשות בדיקת דם

ישנה בדיקת דם שעולה כסף בדיקה מיוחדת ששמה homocysteine אישי עבר את הבדיקה וגילו שחסר לו בדם ויטמין B12'B6'וחומצה פולית, נתנו לו תרופה כדורים בשם"טריקרדיה" הוא שתה כ-30 כדורים והוא לאט לאט עלה במשקל כעת התחילה לצוץ הכרס ויש לו תאבון מחדש תבקשי את הבדיקה מרופא המשפחה

למעלה