איבחון חדש - התחלה חדשה

olam varod

New member
כותרת קולעת בדיוק

אנחנו כמה חודשים אחרי האבחון, שביצענו במכון מוסמך ועם המסמך הרשמי המאשר ASD, וזה של הפסיכיאטרית ילדים שהוסיפה את המלצתה קיבלנו את ההכרה מביטוח לאומי בנכות, אפילו ללא התייצבות בוועדה, אלא על סמך המסמכים שהעברתי.
ועכשיו התחלנו במרוץ עם בית הספר למצות את מלוא הזכויות שלה. תחילת השנה בכיתה ו, הנהלת ביה"ס התארגנו מהר והביאו את הצוות המקצועי התומך ואז הסתבר כי למעט שעת קלינאית תקושרת נוספת והדרכת מורים אין שינוי בתמיכה שתקבל הילדה. מה שהיה הוא שיהיה.
במקביל הציעו לי צוות התמיכה התקשורתית של מתי"T לראות כיתת תקשורת בבי"ס בייישוב שכן. מחד זו כיתה ז בחטיבת הביניים ויש בה 6 בנים וללא בנות. מאידך התמיכה שהיא תקבל שם תהיה עצומה ותאפשר לה להביא לידי ביטי את היכולות שלה. ואני כבר מכירה כבר מהי כיתה תקשורתית מבני הגדול והתרומה הגדולה שלה להתפתחותו.
מיד הסכמתי וכבר למחרת נסעתי לראות את הכיתה שמיד נראתה לי נהדרת, עם קשר שנמצא בשלבים הראשונים בין הילדים, כיתה רגועה, ובשליטה מלאה של המורה בנעשה ורווח לי. עוד ראיתי את כיתה ח' התקשורתית בשכבה שמעליה ובה כבר יש 3 בנות, כך שיהיה לה מרחב של בנות בנוסף לזה של הכיתה. כבר הרגשתי שהגעתי למקום הנכון לה. עכשיו נשאר לנו ההליכים הבירוקטיים.
מיד התחלנו להפעיל מה שצריך מול החינוך המיוחד במשרד החינוך במחוז ובעיריה שלנו. במטרה שיכנסו ועדת השמה חריגה למעבר מבי"ס שלה מכיתה ו לכיתה ז. והועדה אכן התכנסה מיידית. בתוך 10 ימים כולל חגים באמצע הזימינו אותנו למפגש.
מה שהקל על העניין הוא שמצאנו את בית הספר וזה הסכים לקלוט אותה, ואז הועדה הפכה להיות מעין הליך טכני.
אז בשטו"מ לאחר החג היא תתחיל למוד בכיתה ז (בגיל היא מתאימה), בכיתה תקשורתית בבי"ס רגיל. וזה פתרון מעולה בכלל ובמיוחד לאור מה שהוצע לנו במסגרת הרגילה.
היתה לנו מסיבת פרידה שהכינו לה הילדים בכיתה והיה מרגש מאוד וחשוב כדי לסגור את התקופה הזו. החשש הגדול שלי היה איך לספר לה. והתגובה שלה למעבר מכיתה של 34 ילדים לכיתה של 7 ילדים. פה היתה לי הפתעה כי מצידה דוקא היתה אנחת רווחה והיא ממש מצפה להגיע לכיתה השקטה יותר "בלי פטפוטים שאפשר להתרכז" כמו שהיא מגדירה.
אני עצמי מצפה לכך מאוד, מתחילה להרגיש את השחרור שמתחיל כבר להזדחל אליי, מאמינה מאוד שהמסגרת החדשה תתן לה אפשרות להפגין יכולות, שקיימות אבל לא באו לידי ביטוי קודם.
אז לתחושתי זו מתנה שקיבלנו לקראת השנה החדשה, ומקווה ומאמינה שנצא נשכרים מהשינוי.
ואיזה כיף שאני יכולה לכתוב כאן דברים שמחים יותר ...

TikvaBonneh

New member
מעודד ומרגש

מאחלת לכם חג שמח וימי חול שמחים עוד יותר

ימימה

New member
איזה יופי!

וכמה טוב שהכל הסתדר כל כך מהר וכולם - כך עושה רושם - מרוצים

מאז שבני בכיתת תקשורת (מכיתה ז', היום ב-ט') הוא פורח ומאושר, ללא השוואה לשנים בשילוב בכיתה רגילה. אני מבינה שגם לך נשארו חוויות טובות מכיתת התקשורת של בנך.
שיהיה בהצלחה לכם ולילדה!

שמחה בשבילכם

מקווה שתמצאי גם קצת זמן לעצמך. לנוח ולמלא מצברים.
הרבה הצלחה בדרך החדשה של הנערונת

דוגמה למערכת שמקשיבה לאנטואיציות של ההורים ונותנת להם להיות שותפים להחלטה
&nbsp
מאחלת לך שההקשבה תימשך גם בכיתה הקטנה

olam varod

New member
תודה לכולם וכן זה אפשרי גם בשלב יותר מתקדם

כתבתי כדי לשתף איתכם ולהראות שכמעט הכל אפשרי: לגייס את הרשות המקומית, את משרד החינוך, מתי"א, ביה"ס הקודם, ביה"ס שיקבל אותה. המון גורמים חברו כאן והצלחנו להוציא לפועל את המעבר הלא כל כך פשוט.
לי זה גילה, ולא בפעם הראשונה, שיש המון אנשים בדרך עם רצון טוב לסייע, לראות באמת את הצרכים של הילדים והכי חשוב לשים אותם - את הילדים המיוחדים האלה בראש סדר העדיפויות שלהם. רק להשתדל ולהתאמץ עוד קצת כדי שהם יקבלו את הטוב ביותר עבורם.
ולנו, ההורים, לא לאבד את האמון. גם כשלרגעים קשה, ויש כאלה לא מעט (לי היו בקיץ האחרון המון מהם - כתבתי כאן), לראות מעבר לאף, קדימה ורחוק ולדעת שיש אפשרויות שנפתחות. בהצלחה לכולנו.

למעלה