איבחון שלא מתקבל באוניברסיטה

falcon29

New member
איבחון שלא מתקבל באוניברסיטה

לכל קוראי הפורום היקרים , אני סטודנט לתואר שני (התחלתי את לימודי לפני שחודש ) את לימודי התאור ה 1 שלי סיימתי (בקושי רב ) באוניברסיטת תא בחוג למדעי החיים בפקולטה לביולוגיה, במהלך השנה ה 1 של התואר הראשון שלי עשו לי איבחון באוניברסיטת תא (כי הם לא מקבלים איבחון של מאבחנים מבחוץ) ובאיבחון זה התגלה שאני דיסלקט ושיש לי ADD , זה לא שלא היו לי בעיות ואי נעימיות רבות בתיכון ובכל חיי ,רק שהאיבחונים הנדרשים תמיד נעשו על ידי מורי בטענה שיש לי את מחלת העצלנות שכמובן שכולם הסכימו עם זה ...כמו כן לאחר האיבחון אישרו לי כל דבר אפשרי , מעבודות ועד מבחנים בע"פ, הבעיה התחילה שוב שעברתי מאוניברסיטת תא לאוניברסיטה העברית, שם הם לא מוכנים לקבל את האיבחון לשי בטענה שהוא לא מספק ולא ממצא ושכל ההמלצות שקיבלתי אינן רלוונטיות לירושלים (כן כן , הדלסקציה שלי לא עוברת ממוסד למוסד...כנראה ששיטות ההאיבחון בתא לא מספקות ולא מספיק מצקועיות I רציתי לדעת עם יש משיהו שכיול לעזור לי למצוא פיתרון כי כרגע אין לי כסף להוציא על עוד איבחון(1000 ש"ח ) במיוחד לאור העבודה שהגעתי לנקודה של שקט והבנה באוניברסיטה בתא . אם לימשוה יש פיתרון או עצה לתת לי אני אשמח כי אני די מתחיל להתאייש ... אז שיהיה לכולם יום טוב ותודה !

עבדתי באונ' העברית במחלקה שעושה

לך בעיות. הייתי המסייע הטכנולוגי שלהם. כעת ממלא את מקומי רן בר טוב וכדאי לך לשאול ממנו את כל אמצעי הסיוע הטכנולוגיים ברגע שבעיה זו תפתר. שני מוסדות החינוך מגלים יחס מכוער לסטודנט בנקודה זו. האוניברסיטה העברית מקבלת כל אבחון רציני ודנה בכל אבחון לגופו. אלא שלפחות בתקופתי היא לא הייתה מוכנה לגלות לסטודנט מראש אצל מי להתאבחן. בזמנו האחראי עלינו היה פרופ' רם פרוסט. הוא לא הרשה לי להמליץ לסטודנטים על מאבחנים ספציפיים כדי שלא נהייה חסרי אתיקה כמו אוניברסיטת תל אביב שיש לה מאבחנים משלה עם קשר מיוחד וניגוד אינטרסים. הוא גם לא הרשה לי להרכיב רשימה ארוכה מאוד של מאבחנים מומלצים כדי שלא יוכל להתפתח קשר כזה בטענה שמאבחן שלא יהיה ברשימה יבוא אל האוניברסיטה בטענות. בקיצור היה מותר לי לומר לסטודנט ששואל על מאבחן: פתח ספר טלפונים ותהמר. מה שנראה לי זה שאם אוניברסיטת תל אביב הכריחה אותך לקחת אבחון שאינו עומד בקריטריונים המקצועיים של אוניברסיטת ירושלים, זה אומר שאולי יש מקום לבוא אל אוניברסיטת תל אביב בטענות. אילו בתל אביב היו ממליצים לך על מאבחן רציני יותר, יתכן שזה לא היה קורה. אנא צור קשר עם המשפטן רן לפיד להתייעצות. רן מתמצא במשא ומתן בין תלמידים לקויי למידה לבין מוסדות חינוך. כתוב לי מסר אם אתה רוצה את פרטיו. אם אתה רוצה לשנות את המדיניות של אוניברסיטת תל אביב, אפשר ללחוץ עליהם דרך חברי כנסת. אשמח לתת לך גם את הפרטים של חבר הכנסת יגאל יסינוב שמנסה לעזור לקהילה לקויית הלמידה.

יונה שו

New member
מכירה את העניין

וטוב שיש מישהו (משפטן) שמתעסק בזה... גם לו היית עובר לאוניברסיטת בן גוריון - האבחון לא היה מתקבל. הם מקבלים רק !!! את האבחונים של עצמם... של המכון הקשור אליהם. מעצבנים...

דליה.ד

New member
מה עפ פניה לדיקנטי הסטודנטים

של שתי האוניברסיטאות. הסיפור הזה מאוד מרגיז. כמו כשנרשמתי ללימודי תואר שני בבן גוריון דרשו ממני שנת השלמה מלאה כי יש לי רק b.ed בחינוך המיוחד (שזה ממש לא נחשב ו"בררה"...) ואילו באוניברסיטת ת"א והעברית קיבלו אותי ישירות ללא השלמה בכלל...
מאוד מוזר! אולי לבןגוריון יש יותר מידי סטודנטים ולכן ויתרו עלי (למרות שהייתי מצטיינת???) לאלוהי הפקולטות פתרונות..... בסוף...לא ניגשתי לתואר שני והחלטתי ללמוד איך לעשות כסף (ששששששששש...אל תספרו לאף אחד.נשארתי מורה "פושטית".....)

יונה שו

New member
לעומת זאת...

בבר אילן, צריך השלמות גם צריך... זה לא כה פשוט. והפניה לדיקנט הסטודנטים ממש ממש לא שייך... זה לא הם שנותנים הקלות, ולא הם המעורבים באבחונים וכו'... הם יכולים כמונו רק לבכות.. חוצמזה.. אם הם יקבלו מכל האבחונים האחרים, איך יוכלו לתת סטאג' למתמחים שלהם ? וגם כן התירוץ הוא... שלכולם יהיה אותו אבחון, עאלק שוויון. זה מה יש.

falcon29

New member
תודה

קודם להודות לך,אני לא חושב שיש לי זמן למאבקים של אונב אנןסיטה תא אני די עסוק בבעיות שלי , וכן אני אשמח לטלפון של חברך רון ואם יש לך משיהו שאתה יודע שהוא מאבחן טוב אני אשמח , אני רק רוצה להגיד לך שעשיתי גם איבחון פרטי שלא באוניברסיטה אבל מה לעשות שבתא לא קיבלו אותו ולכן נאצלתי לעשות שוב איבחון בתא . בכל מקרה אני מאוד מאוד מודה לך

אולי בי-ם יקבלו את הפרטי שכבר עשית.

אם לא, אמור באיזה איזור אתה מחפש מאבחן טוב ומישהוא פה או בפורום המקביל יפנה אותך. בדוק עם המאבחן אם דחו אי פעם אבחון שלו בירושילם ונסה לבדוק עם האחראים בירולים אם הם דחו אי פעם אבחון של אותו מאבחן. בעוד כמה שעות אלך לך מסר עם הפרטים ל עו''ד רן לפיד.

למעלה