איבחון

סיגל ה9

New member
איבחון

אני נמצאת כבר כמה שנים בטיפולי פוריות שבמהלכן עברתי בדיקות דם שהעלו- RF מאד גבוה (370), אנטיקרדיולפין מעט מוגבר (בבדיקות אחרונות יצא דוקא תקין) ושקיעות דם מוחשות. בעקבות הפלות נעשתה בדיקה יותר מקיפה והתגלה בנוסף לממצאים שציינתי גם C3 מעט מוגבר,בטא 2 גליקופרוטאין-מוגבר, LAC -moderate (אבל לא לופוס!), ANA חיובי בכייל 1:40. בהתחלה החליטו לתת לי קלקסן אבל פיתחתי אלרגיה קשה בעור לזריקה וכרגע ניתן רק אספירין. כל הממצאים שהזכרתי לא לוו בשום הפרעה פיזית למעט עייפות. אבל לאחרונה החלו לי כאבי פרקים בכפות הידיים. אני מרגישה שכל הרופאים שראיתי לא מסוגלים לתת לי תשובה מה יש לי, ובעיקר-האם יש לכך קשר ישיר להפלות במידה כזו שיתכן ויפגעו עוברים מידית מרגע הפרייה בעקבות כל התנגודת של הגוף. האם הממצאים האלה (שחוץ מ-RF גבוה,נעים על סקאלה של תוצאות לא מאד קיצוניות אבל כן חיוביות) יכולים לפגוע בסיכויי להרות? מצטערת על האורך אבל אני כבר די אובדת עצות.

איבחון

בדיקות הדם מצביעות על קיום נוגדים אנטי-פוספוליפידים ( אנטיקרדיוליפין, LAC , בטא 2 גליקופרוטאין - נוגדנים אלו קשורים לשכיחות גבוהה יותר של הפלות ספונטניות ויתכן ( אם כי זה פחות חד משמעי ) קושי בכניסה להריון - אם היו לך הפלות קודמות, אכן הגישה הטיפולית היא שילוב של אספירין וקלקסן- אם את רגישה לקלקסן יש חומרים נוגדי קרישה אחרים שעשויים להחליפו- אם הבעיה היא "רק" קושי להכנס להריון , ללא הפלות חוזרות, אכן היתי מסתפקת בשלב זה באספירין הנוגדנים האנטי פוספוליפידים יכולים להופיע כבעיה בפני עצמה או משנים לדלקת מפרקים אחרת - את זאת, צריך לנסות לשלול במקרה שלך - לאור הופעת כאבי מפרקים - יתכן וכאבי המפרקים קשורים לטיפולי פוריות - הדרך לדעת את האבחנה הסופית היא על ידי בדיקת נוגדנים נוספים כגון אנטי - ד נ ה , אנטי -רו, אנטי,לה ואחרים ראומטולוג צריך להיות מסוגל לבצע את הברור ולהבהיר את המצב

סיגל ה9

New member
שאלה נוספת-

קודם כל תודה על התשובה המפורטת. מאחר והיו לי 3 הפלות אני חוששת הן ממקרה של הפלה נוספת והן מאפשרות של דחיית עוברים מרגע הפריה (שאני מבינה מתשובתך שזה מצב יותר נדיר).
מהם החומרים נוגדי הקרישה שניתנים כתחליף לקלקסן?
האם לפי המצב שתארתי וההסטוריה של ההפלות יש מקום לשלב חומרים נוגדי קרישה כבר משלבי טיפול הורמונלי לקראת IVF,או שהם ניתנים רק מרגע שמתגלה הריון ודאי? שוב תודה.

תכשירים אנטיקואגולנטים

כדאי להתיעץ עם המטולוג מומחה לנושא קרישה לגבי תכשירים תחליפים- ניתן לנסות הפרין או פרגמין ויתכנו גם תכשירים נוספים - לגבי הצורך בהתחלת הטיפול כבר בשלבי ם הראשונים של טיפולי הפריה - זאת שאלה טובה שאין עליה תשובה חד משמעית - תחושתי היא שזה כן רצוי וזה אולי עשוי להגביר את סיכויי ההריון

למעלה