איבחונים לאוניברסיטאות

penholders

New member
איבחונים לאוניברסיטאות

שלום, יש לי כמה שאלות שאני מקווה שבפורום זה יתנו לי את התשובות, או לפחות את המיקום של התשובות. חברתי רוצה ללמוד עיצוב. היא דיסלקטית ודיסגרפית ברמה קשה, כלומר לא מסוגלת כמעט בכלל לקרוא ולכתוב. היא רוצה לנסות להתקבל לכמה אוניברסיטאות שונות, אך לפי מה שאמרו לנו, וגם לפי כמה הודעות בפורום, לא כל האוניברסיטאות מקבלות את כל המאבחנים. השאלה היא מה לעשות, כי אי אפשר לעשות כמה איבחונים שונים, זה עולה כסף וזמן שאין לנו. אנחנו צריכים לדעת איפה אפשר למצוא רשימה כלשהי של מאבחנים שבטוח שאת האיבחונים שלהם יקבלו, וגם איך אפשר לקבל פטור מפסיכומטרי, שאותו היא מן הסתם היא לא יכולה לעשות. בתודה רבה רבה, אדם.

אבחונים ופטורים

אי אפשר.... מצטערת... אין רשימה של מאבחנים שכל האוניברסיטאות מקבלות. אין פטורים מפסיכומטרי. ממש מצטערת.. עובדים על זה, אבל אין... מה יכולה לעשות החברה שלך...? לבדוק היטב, לדרג את המקומות שהייתה רוצה ללמוד. מגיעה אליהם ובודקת (מכינים רשימה כזו..) דרישות של אבחונים, ומה ההתאמות שהיא יכולה לקבל. מתייעצת גם עם יו"ר עמותת לשם - שאפשר להגיע לאתר דרך הקישור הזה. ורק אחר כך מחליטה לאיזה ממסד אקדמי הולכת ללמוד. ורק אחר כך הולכת לעשות את האבחונים הדרושים שם לקבלה וכו'.. ואחר כך - מגיעה לכאן בחזרה או אתה מגיע לכאן... ומספר לנו, משתף אותנו בחוויות החיפוש. הולך ?

penholders

New member
אז ככה...

קודם כל, למזלנו, רוב בתי הספר לעיצוב לא דורשים פסיכומטרי. היחיד שבכלל ידע על מה אני מדבר כשאמרתי "לקוי למידה" היה שנקר, שם יש להם מרכז תמיכה לתלמידים עם ליקוי למידה, ובעיקרון הם מקבלים את רוב המאבחנים בארץ. בתי הספר האחרים התחלקו בין תשובה של "היא לא יכולה ללמוד את זה כי זה כולל רישום", שזה ממש לא קשור וטיפשי, וחלק ענו לי "אני לא יודעת, תצטרך לדבר עם הדיקנית". הדיקנית זו מין דמות עלומה כזאת שאי אפשר להשיג אפילו אחרי חצי שעה של טלפונים. וזהו,,,יש הצעות? חוץ מלהחליף מקצוע, כמובן.

עמותת לשם

נדמה לי שהם יכולים לעזור בהכוונה. הם גם מכירים את האוניברסיטאות ומרכזי הסיוע הלימודי, וגם מבינים בנושאי האבחונים המקובלים עליהם. תנסו בלשם בקישור כאן.

אבל הם בשום פנים ואופן לא מתווכחים

עם אף אחד. זו עמותה עם השגים מאוד מרשימים וההחלטה האסטרטגית שלהם היא לא לכפות שום דבר.

חוץ מלהחליף מקצוע: להתייעץ עם עורך

דין. אשמח לתת פרטים של אחד שמתמחה בשילוב במוסדות חינוך. יש גם פורום זרויות תלמידים בתפוז. יש חוק והם לא יכולים לעשות צחוק מאנשים עם לקויות. כאן לא שוויץ הפרימיטיבית.

למעלה