איביי החצופים!

Katarzis

New member
איביי החצופים!

פרסמתי מכירה של אפקט לגיטרה, שנמכר ע"י שתי חברות - TC ELECTRONIC ו-T-REX. בכותרת המכירה כתבתי: TC Electronic tremolo pedal like t-rex tremster MINT המכירה הגיעה ליומה החמישי וגם צברה סכום יפה. לפני כמה דקות קיבלתי הודעה על כך שעברתי על חוקי הספאם (?!?!) בגלל שכתבתי בכותרת שהאפקט הוא כמו של החברה השניה. המכירה הוסרה, וחייבו אותי על פרסום המכירה. זה חוקי??? זה לא ששיקרתי או שהוספתי מילים מיותרות למכירה. זה באמת אותו אפקט! מה אפשר לעשות? תודה.

Nunatak

New member
כן.

עברת על חוקי איביי וככל הנראה גם על חוקי כמה מדינות בעולם. ניצלת את שמם של חברה X לצורך מכירה של המוצר המתחרה. אני לא יודע מה המינוח המקצועי, אבל זו בהחלט עבירה על חוקי איביי.

Katarzis

New member
אבל שוב, מדובר במוצר זהה.

גם שתי החברות לא מכחישות את זה.

Katarzis

New member
מדובר במוצר זהה שמיוצר בדנמרק

החברה המייצרת היא T-REX שמוכרת אותו תחת שמה, וישנה עוד חברה - TC ELECTRONIC שמוכרת אותו תחת שמה. ההבדל הוא בשם החברה, שם האפקט ובצבע הקופסא, אך מדובר באותו מוצר שמיוצר ע"י אותה חברה. זה לא כמו קוקה קולה ופפסי, אבל אם הקולה של קוקה קולה היתה בתוך בקבוק של פפסי זה היה אותו דבר. אגב שמתי לב עכשיו שהם החזירו לי את דמי הLISTING. בכל זאת זה ממש מעצבן.

עדיין, זה עובר על חוקי איביי

אם למשל, אני מוצא את המפעל שמייצר טלפונים לנוקיה ומבקש ממנו לייצר לי את אותו המכשיר 100% רק לכתוב "תמכור תמכור" במקום nokia...ובפרסום אני רושם "בדיוק כמו נוקיה"...אני משתמש בשם המותג של נוקיה (שעלה להם המון כסף למצב אותו כפי שהוא) כדי לקדם את המוצר שלי...וזה אסור (וגם לא הכי מוסרי), ולא רק על פי חוקי איביי. דרך אגב, הפירצה הזו קיימת בגוגל אדוורדס וכבר הוגשו מס' תביעות נגד חברת גוגל בנושא זה.

Katarzis

New member
נותר רק לחכות איך יגמרו התביעות נגד גוגל

ולדעת לפעול בהתאם
.

Nunatak

New member
אתה יכול לנסות משהו כזה:

תכתוב "מיוצר באותו מפעל שבו מיוצרים מוצרי חברת X", לדעתי זה יתקבל.

roeeya

New member
לא יהיה לו מקום בכותרת לזה,

בHELP הם כותבים במיוחד לא לכתוב לדברים כגון "NOT NIKE" או "LIKE NIKE", אני חושב שאולי כדאי לו (אם יש לו כמות מהמוצר כמובן) לפרסם 2 מכירות, כל אחת עם שם מפעל אחר, או פשוט לשים את שני השמות יחד. משהו כמו TC Electronic tremolo t-rex tremster pedal MINT בלי ה LIKE יצאתי מנק' הנחה ש PEDAL זה המוצר

roeeya

New member
על זה ישר SUSPENDED ../images/Emo13.gif

זה בדיוק הדוגמאות שהם כותבים שאסור כי אז אמנם את מתארת את המוצר במדוייק אבל מקבלת תוצאות חיפוש מטורפות... a shirt NOT: nike prada tommy hilfiger polo la cost

noa_a

New member
חוקיי איביי

חברים, היכן אם בכלל אפשר לראות ריכוז של כל הטיפים הקטנים והנחמדים של מה מותר ומה אסור ביחוד כמו המקרה הזה המבוסס על נסיון ולקח של משהוא שכמו שנראה ממש ללא כוונות רעות נזרק תכלס הוא יכל לחסוך לעצמו את "הפדיחה" אם מאגר טיפים קצרופשוט וכן...הכל נמצא בתקנון של איביי ארוך מיגע ולא בדיוק בשפת האם לפחות של חלקנו א"ש נועה שלא מצליחה למכור אפילו לא אוויר בחינם

למעלה