היי מיס,../images/Emo68.gif
שנה טובה לך אדוני המנייל. איך בילית והיכן חגגת ? (רק את מה שמותר לספר. כמובן...
) לגבי " ג´וני איז א גוי פאר מיר " בביצוע "רביעית מועדון התיאטרון." על אחד מחברי הלהקה, ידוע לי בוודאות, שכבר איננו בחיים. לגבי השאר, ייבדלו לחיים. מקווה שכולם בריאים. שיר ישן נושן. להערכתי, הלהקה הזאת, התפרקה , עוד בטרם נולדת ... ייתכן, ובתקליטים ישנים בחנויות עדיין ניתן להשיג, את השיר. לי, ממש אין מושג היכן ניתן למצוא אותו. באשר, לאידיש, "על טהרת האנגלית" של בת דודתי, האמריקאית. לא טענתי שאידיש זה מבטא. אך האידיש, שלה שזורה באנגלית, עד דלא ידע. הוא שאמרתי, אידיש שפה ידידותית למלים לועזיות. הרבה יותר מעברית. כאן נשמעות המלים כנטע זר. אביא לדוגמא, קטע שסיפרה לי באחד מביקוריה, בארץ. משחק מלים אידיש-אנגלית, שזורים זה בזה. היי מיס ! דו ביסט נישט אזוי מיס. וואט אבאוט א קיס ? אנד סאמטינג .... (כאן באה תוספת, בקשר לתנוחת הרגליים, שאחסוך אותה מן הפורום המכובד הזה...) אגב, היא מקפידה לדבר אתי אידיש בלבד, למרות שהאנגלית שלי טובה, מן האידיש שלה. והסיבה לדבריה פשוטה. בכל מסעותיה בעולם, האנגלית לא עוזרת לה, כשם, שעושה זאת האידיש. מוזר, אבל במרבית ארצות אירופה, ודרום אמריקה. לא מדברים אנגלית. היא מחפשת תמיד, בית כנסת, שם תמיד יש מישהו הדובר אידיש. היא מקבלת, הסברים על המקום בו היא נמצאת, מתנדבים להדריך אותה, בטיול, ואף משיאים, לה ולבעלה, עיצות טובות. כך, שאידיש, היא עדיין שפה בינלאומית. הודות לפזורה היהודית. אז, שיבואו עלינו חגים וזמנים לששון. א גוט יאר, און א גוט יום-טוב. לחיים