איגואנה חדשה... ביות...

Ms Brightside

New member
איגואנה חדשה... ביות...

שלום לכם! קניתי איגואנה מחנות חיות והיא מאוד מאוד קטנה... כבת חודש, לא יותר! בעבר גידלתי איגואנה במשך כשנתיים כך שיש לי ניסיון בגידול. הבעיה היא שהאיגואנה החדשה שלי לא רגילה לאנשים, לא מוחתמת/ מבוייתת... היא מפחדת מאוד כשאני מתקרבת אלי, כמו שאיגואנות נוהגות לעשות כשהן מרגישות מאוימות- היא מצליפה בזנב, מתנפחת ופותחת את הפה... איך אני מרגילה אותה לבני אדם? או לפחות אלי? זה לא אמור להיות כ"כ קשה בהתחשב בעובדה שהיא צעירה... או שזו בדיוק הבעיה.... מצד שני, כשאני כן מחזיקה אותה, כשהיא לא מנסה לברוח כמובן, היא מסכימה שאני אאכיל אותה. אבל כשאני נגשת אליה היא שוב בורחת ומפחדת. אני לא רוצה לגרום לה ללחץ מיותר, כפי שידוע זה עלול להזיק מאוד לאיגואנות במיוחד צעירות כמוה... בבקשה תזרקו כמה טיפים! אני באמת רוצה להצליח בזה, אני לא רוצה לוותר עליה כי אני יודעת שזה שווה את ההשקעה! תודה תודה ושוב המון תודה!

omer356

New member
סבלנות והתמדה.

להיות סבלנים.. להמשיך לשחק עם האיגואנה.

Ms Brightside

New member
האם להתעקש?

אם אני רואה שהיא מפחדת, בכל זאת לנסות להתקרב אליה ולגעת בה? ד"א, איפה איגואנות הכי אוהבות שמלטפים אותן? אולי זה יעזור... האיגואנה הקודמת שלי אהבה שאני מלטפת לה את הראש והעורף...

Ms Brightside

New member
ועוד משהו...

יש סיכוי שההחתמה לא תצליח? אחרי הכל איגואנה זו חיה גדולה, כרגע ההצלפות שלה לא מדגדגות אפילו אבל בעתיד....

omer356

New member
תשובות

הראש הוא איננו מקום טוב לליטוף לפי ידיעתי.זהו נחשב לאזור מאוד רגיש שזוחלים לא אוהבים שמלטפים אותם שם בד"כ. כן,להתעקש.. התמדה וסבלנות כמו שרשמתי מקודם.כל יום להוציא קצת לשחק לשמור על תזונה נכונה כל יום סלט טרי (לא לעשות הרבה בלאגן שמכניסים את הסלט) ,תאורה נכונה,וכ'ו. ואין סיבה שההחתמה של האיגואנה שלך לא תצליח. אחרי הכל היא פשוט צריכה להתרגל אליך. אם תעקבי פה אחרי מה שרשמתי אני סבור שזה יצליח לך. עומר

אילון פ

New member
תשובה:

1. דבר ראשון, את חייבת להבין, זוחלים הם אינם חיות מחמד, היא לא נהנת מהמגע שלך, ולא תהנה גם בעתיד. לכן השאלה איפה היא אוהבת שמלטפים אותה לא רלוונטית. עם זאת, ברור שהרגלה לידיים (לא החתמה) היא חשובה מאוד להמשך הטיפול הרציף בלטאה (ניקיון, העברה, טיפולים וטרינריים לא עלינו וכו'). 2. אל תוציאי את האיגואנה לפני שהיא אכלה סלט באותו יום (נאמר, אם את שמה את הסלט בבוקר, לא להוציא לפני הצהריים, הייתי אומר כארבע שעות לפחות אחרי שנותנים לה את הסלט), מכיוון שלחץ מצידך יכול לגרום לה לא לאכול באותו יום, זה לא דבר נורא, אבל זה יהיה אם זה יקרה הרבה. 3. מומלץ להוציא את הלטאה בשעות הערב, כאשר כבר פחות חם ורמת הפעילות שלה יורדת, והיא פחות קשה להחזקה ופחות מתנגדת. 4. את יכולה להיעזר בכפפות, ע"מ למנוע פגיעה מהצלפות/נשיכות. חשוב מאוד לא "לוותר" ולא לתת לאיגואנה ללמוד שכאשר היא משתוללת עוזבים אותה לנפשה. 5. אל תוציאי אותה יותר מידיי, ע"מ לא לגרום ללחץ רב עליה. אבל גם אם תוציאי לעיתים רחוקות מידיי - זה יפגע בתהליך ההרגלה לידיים. הייתי אומר שכרבע עד חצי שעה ביום (כל יום) אמור להספיק. 6. אל תשחקי איתה יותר מידיי, פשוט תוציאי אותה ותני לה לשבת עלייך כמו שהייתה יושבת על ענף, בלי תזוזות מהירות ומיותרות, ובלי הרבה נגיעות עם הידיים, לפחות בהתחלה כאשר היא מפחדת ממך. 7. להתמיד.

למעלה