איגואנה מדגמנת

1צחי

New member
הכתם החום

לאיגואנה הנ"ל יש MBD אשר מטופלת וכבר רואים שיפור ניכר. האיגואנה הזאת הגיעה אליי ממשפחה שטיפלה בה והשקיעה רבות אך משום מה הופיעה הבעייה למרות שהיה לה נורת UVB וכד'. אני מצרף תמונה של האיגואנה בתחילת הטיפול

1צחי

New member
תמונה

יותר מאוחרת עם שיפור,ניתן לראות שהלסת התחתונה משתווה באורכה לעליונה ברוחב עדיין לא.

1צחי

New member
אגב

האיגואנה בתהליך התנשלות כאשר הלחות דלה כרגע,ולכן קניתי מכשיר אדים וחיברתי צינורית בכדי לכוון את האדים,ובכך אני מספק לחות שחסרה בטרריום. זהו ניסיון חדש ואני אבדוק תוצאות בהמשך(טיב ההתנשלות).

naja

New member
מכשיר אדים?

אתה מתכוון לפוגר מקצועי כמו שנמכר בחנויות במיוחד לזוחלים או למכשיר אדים ביתי שנמכר בבתי מרקחת וצריך להוסיף לו מים בכל שעתיים שלוש. אם זה המכשיר הביתי אז מעניין אותי לשמוע איך הוא משפיע על הלחות בחדר מאחר ואני מאוד התאכזבתי ממנו. ודרך אגב-הלטאות נראות אחלה.

1צחי

New member
או קיי

המכשיר אדים הוא מכשיר אדים חמים אשר נימכר בבית מרקחת (עלה לי 110 ש"ח) אבל הוא פועל 12 שעות בקירוב-לא מדדתי. ההתנשלות של האיגואנה לא טובה ולכן שמתי את המכשיר (גם אמבטיות),אבל רק התחלתי ועדיין מוקדם לקבוע יעילות אם כי לחות בכל מקרה הם צריכים. הדרקון מים הגדול בערך בן שנה אין לי תאריך מדוייק והוא באורך 42 ס"מ, החרדון הקטן באורך 28 ס"מ עם בעייה בלסת (הלסת חשופה) אני מאכיל אותו ידנית כבר חודשיים ומקווה להחלמה (זהו אתגר).אגב יונתן אני לא בטוח עדיין שזאת נקבה בגלל שהיא צעירה וקשה לי לראות ללא מבחן פרוב. אם אתה בטוח שזאת נקבה שלח לי תגובה.

naja

New member
מכשיר אדים.

קניתי בזמנו שני דגמים, גם בבית מרקחת, נתתי להם לעבוד שעות בלי הפסקה והם לא ממש העלו לי את הלחות בחדר(אולי במעלות בודדות וגם זה בספק). ראיתי לא מזמן פוגר מקצועי בחנות חיות אבל המחיר שלו קצת גבוהה לדעתי(350 ש"ח) וגם לאף אחד לא היה ניסיון איתו ולא ממש יכלו לתת לי תשובות לגבי מה ששאלתי אז ויתרתי על התענוג והמשכתי עם השיטה הידנית.

בקשר לבדיקת מין בלטאות על ידי פרוב

אני לא בטוח לגבי דרקוני מים אבל בכוחים זו בדיקה לא יעילה שעלולה לגרום לנזק ולכן לא מומלץ להשתמש בה, ועד כמה שאני זוכר לטאות לא נהוג לבדוק בעזרת פרוב ומכיוון שבדרקוני מים יש שוני רב בין זכרים לנקבות לא יהיה קשה להבדיל בין המינים כשהם יתבגרו. מה אתה נותן להם לאכול?

1צחי

New member
ליונתן וNAJA

לדרקוני מים אני נותן תולעים קטנות וגדולות וזהו האוכל המועדף שלהם(לא שלי) חוץ מזה יש להם תיקנים ומידי פעם צרצרים (לצערי עוד לא התרבו למרות ההטלות החימום ההפרדה וכל השאר). כרגע אין לי ריבוי עכברים ולכן ולדות זאת תוספת של פעם ב... את הדרקון הקטן אני מאכיל בעצמי בגלל הבעיה בלסת. לגבי מין אני יודע להבחין בבגרות גם על ידי צורת הקוצים וגם כמו לאיגואנות יש את הכפתורים (לא מכיר את המונח המדעי) ברגליים האחוריות. שאלה איך מבחינים במין אצל כוחים בסוואנה ראיתי את איברי המין בזמן חירבון אך בנילוס לא הבחנתי בכלום (אולי בגלל שזאת נקבה) ובכל מקרה היא לא מחרבנת מלחץ,במקרה הגרועה היא \הוא מעדיף לתת ביס.... כנ"ל לגבי הטגו האם השיטה היא בלחיצה? NAJA - את מכשיר האדים אני שמתי בטרריום של האיגואנה וחיברתי צינורית לכוון את האדים כלפי מטה.

המונח הוא נקבי קולית

לגבי טגו ניתן לראות נקבי קולית ובסיס זנב רחב אצל הזכרים. בכוחים גם מסתכלים על בסיס הזנב והזכרים בדרך כלל גדולים יותר מהנקבות, יש גם אפשרות לעשות רנטגן ולבדוק. לפעמים כמו שאמרת בזמן שהם עושים צרכים איברי המין קופצים החוצה אבל גם אצל הנקבות עלול לצאת משהו לא תמיד קל להבדיל בין זכרים לנקבות.

אני חושב שבכוחים אתה צריך לחכות

שהלטאה תהיה בוגרת. ממה שראיתי בתמונה הכוח נילוס שלך עדיין לא בוגר. בפרטים צעירים זה כמעט בלתי אפשרי או בלתי אפשרי, ממה שאני זוכר לא ראיתי אף אחד שמוכר כוח צעיר שהוא יודע את מינו.

1צחי

New member
האמת

היא שלא ניסיתי לבדוק את המין כי זה לא כל כך אקטואלי.הכח שלי בן שנה וקצת,אבל גם אם הוא היה מבוגר יותר והיה לי בן\ת זוג ממה שהבנתי הריבוי הוא קשה,הם מטילים בקיני תרמיטים בטבע ובחוות אני לא מכיר את השיטה.אך זה בטח לא קל.

למעלה