דני - אילולא היית משתמש במילה "לקשקש" אולי עוד הייתי מתאפק..
זה גילוי נאות:
לפני כשנה (עם סיום עבודתי באתר "שוונג") ביקש ממני יו"ר איגוד האופניים, ירון דור, להיות איש התקשורת של איגוד האופניים.
מהכרותי את ירון דור והשיחות שהיו האמנתי בו ובדרך שהוא דיבר עליה.
למרות שחשבתי לקחת שנת חופש מעבודה (ולהתרכז בכתיבה אישית), התפקיד אתגר ועניין אותי ולכן נכנסתי לשם.
לאחר כחודשיים בתפקיד החלטתי לא להעמיק בו ולעזוב.
קבלתי החלטה עם עצמי שלא לדבר על הנושא, לא לקחת תפקידים הקשורים לענף, לא לכתוב על הענף במשך שנה שלאחר אותה החלטה.
זהו גילוי נאות המאפשר לכל קורא תוכן שבא לאחריו להבין מי הכותב ולמה חשוב לדעת את הקשור לכתיבתו בנושא.
עכשיו דעתי על מה שנכתב כאן.
הרי, אתה דני הראשון לציין כי אינך עוסק בעבודה עיתונאית של ממש, אלא ביח"צ לפעילות האיגוד.
אז על מה ולמה תלין כשאחר מציין זאת?
אני מעריך את מסירותך לנושא, את בחירתך בתרומה אישית של זמן ומשאבים לחשיפת התחרויות, הרוכבים, פעילות האיגוד ובעיקר (הערכתי) על האופטימיות שלך בבואך לכתוב על הנושא.
אבל עיתונות זה לא באמת כשאין כוונה של סימני שאלה וביקורת כבסיס לעבודה.
אחזור לגילוי נאות.
איני מוצא סיבה להאמין כי זה נעשה בכוונה זדונית, לדעתי זו סתם אי שמת לב המאפיינת חשיבה שאינה עיתונאית נטו, אבל עובדתית...
גילוי אכן היה בתכנית שפורסמה בבייקפאנל.
נאות הוא בכלל לא היה.
אכן, למטה בתחתית התכנית (זה לא מאמר ולא כתבה, זו תכנית כפי שמסמך מהסוג הזה צריך להיות) כתוב כי המחבר הוא יו"ר איגוד האופניים, ירון דור, אבל וזה המשמעותי - זה אחרי כאלף מילים כשביניהם 10 גרפים.
זה גילוי, אבל לא גלוי.
כדי שיהפוך לנאות (גלוי הופך לנאות) היה צריך לציין זאת למעלה, באופן בולט וכזה שאי אפשר לא לראות לפני המילה הראשונה של התכנית ואז הקורא היה יודע כי הוא נכנס לתכנית ועל ידי מי היא נכתבה.
בלי לבצע מחקר, או משאל ורק על סמך ניסיון (שחלקו דווקא מסתמך על מחקרים ומשאלים בנושא) פחות מ- 5% מהנכנסים לכל תוכן בעל 1000 מילים יגיעו לסופו והרבה הרבה פחות מאותו אחוז יגלו את ציון המחבר בתחתית.
גם לא הרבה מאלו שהחלו לקרוא את ההודעה הזו הגיעו עד הלום, לסיום יגיעו עוד פחות.
בקשר לתוכן הפרסום וזו דעתי (הנוצרת מנקודת מבט עיתונאית נטו) ולא עובדה.
המשפט המשמעותי ביותר שם היה:
""בישראל הענף התחרותי הוא ריכוזי: שליש מהרוכבים הרשומים בענף מגיעים מ 4 מועדוני רכיבה בלבד: CCC, 500וואט, רוכבי תל אביב, וטים מישגב."
הבעתי דעתי על זה בעבר, גם בפגישות של בעלי וראשי קבוצות, גם בתוך איגוד האופניים, גם במאמרים שכתבתי.
עברה שנה מאז הסתיימו הישיבות שלי עם עצמי, בהחלטה שלא לכתוב על הענף בישראל, אז אולי בקרוב אכתוב, למרות שתחושתי את השוק היא שהרוב בעיקר לא רוצים עבודת עיתונות שם.
הרואה בכל מה שכתבתי ביקורת נגד, או הסכמה עם התכנית, חלקה, כולה, או הבעת דעה על דרכו של האיגוד כנראה חוטא בניחושים ופרשנויות בלתי תלויות בעובדות שלא קיימות בתגובה זו.
שבת שלום לשורדי התגובה וגם למי שלא.