איגור / טום הולט (סיפור)

גרומיט

New member
איגור / טום הולט (סיפור)

יומיים אחרי הסיפור הקודם, סיפור מתורגם חדש בבלי פאניקה - איגור, מאת טום הולט. סיפור קצרצר של אחד מהכותבים ההומוריסטיים הבולטים כיום, על פרופסור מטורף, עוזרו המסור, ומה שיצא להם במעבדה. ובאותה הזדמנות, מי שטרם קראו את "לעולמים" של שון ויליאמס, עליו הודעתי לפני יומיים, מוזמנים לעשות זאת כעת. לינק אליו נמצא כמה הודעות למטה, או מדף השער של "בלי פאניקה". תהנו
http://space.ort.org.il/sci/scripts/article.asp?item=397561424&pc=981196373

אוקי, קראתי. אפשר הסבר? ../images/Emo58.gif

זה לגבי איגור. א. איזה תודעה יש בגוף מת שמנסים להקימו לתחייה באמצעות חשמל? מי זה שם המבקש לצאת? ב. איך בדיוק הופכים קילוגרמים של בשר לגרמים של עץ? ג. מה מצחיק פה?

גרומיט

New member
נו, פרודיה....

הרבה מאוד פרודיות מבוססות על לקיחת סיפור משדה אחד (במקרה הזה פרנקנשטיין וספרות האימה) והסבה שלו לתוך שדה אחר לחלוטין (פינוקיו ואגדות הילדים). הניגוד הזה מגחיך את שניהם גם יחד וכשהוא עשוי טוב אמור גם להצחיק. במקרה הזה הוא עשוי בהחלט טוב. עם זאת, כדי ליהנות מפרודיה, מומלץ להכיר היטב את מושאיה. בלעדי ההכרות הזאת, לא תיווצר אצלך תחושת הפליאה של "זה לא מתאים" שבלעדיה כמעט שלא יכול להיווצר הומור. לכל זה נוספת גם ההסטה של הסיפור הפרנקנשטייני מההקשר הגותי הכבד שלו, אי שם במאה ה-19 (נדמה לי) למקום מודרני, קפיטליסטי וקליל. ודלית - הניתוח של קיפוד אמנם לא מופרך לחלוטין, אבל הוא בעיקרו בדיחה - מסוג הניתוחים המלומדים שבעצם לא נוגעים בשום דבר שבאמת מהותי לסיפור. וחוצמזה - באמת מה עושה שם סימן הספוילר? אין ספוילרים כאשר הסיפור עצמו עד כדי כך נגיש.

הייזל

New member
תגיד ישנה סיבה

מיוחדת בגללה איני מצליחה לשלוח לך מסרים?

כן, בדיוק.

פשוט לא הייתי מודע שאפשר להבין את התגובה של קיפוד כמשהו אחר חוץ מבדיחה. רק כשהסברת לי שזו בדיחה התחלתי לחשוב איך עוד ניתן לפרש זאת. מצטער על הבלבול

גרומיט

New member
אה, טוב, תראה

זו בעיקר בדיחה, אבל כמו כל בדיחה טובה - יש לה ביסוס. חלק מה"גגים" נבנים על ההעברה של הסיפור הקלאסי להקשר מודרני-קפיטליסטי. פתאום לפרנקנשטיין יש חבר נאמנים שהוא צריך לדווח לו, והוא פועל במציאות מודרנית תאגידים - לא עוד המטורף הבודד שמנסה להקים מתים מתוך גחמה פרטית.

אני מבינה שאין הסבר לשאלותי האחרות

חוץ מאשר "זה יותר מצחיק ככה"? מיתר נדיר, שחוש ההומור שלה מדרדר בגלל שפעת. וסימן הספוילר נועד לאותת לאנשים שלא כדאי לקרוא את ההודעה לפני שקוראים את הסיפור. לזה הוא נועד, לא כן?

חוש ההומור שלך לא הדרדר בגלל שפעת

בכלל, איך יכול להדרדר משהו שלא קיים? ואיך הייתה החופשה? סימני ספוילר מיועדים לספרים חדשים. לא לסיפורים שמופיעים און ליין ועל כן נגישים לכל, וברור מאליו שכל תגובה להודעה עליהם תעסוק בהם. סתם ביזבוז אלקטרונים משווע.

למעלה