איגור 9

Philodox

New member
איגור 9

שלום לכולם. אני לא יודע כמה מכם מתעניינים במשחקי תפקידים, אבל למען אלו מכם שכן או שרוצים לדעת מה זה: בשביעי לאוקטובר, יערך כנס איגור 9, הכנס של העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל. הפעם הכנס הוא בסימן היהדות וישראל. שלל משחקים שונים עומדים לרשות השחקנים וההרשמה התחילה. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר העמותה. www.roleplay.org.il

Boojie

New member
אולי אפשר לקבל קצת מידע

על מה הם משחקי תפקידים על רקע יהדות וישראל? זה נשמע מסקרן, אבל לא ממש הבנתי מהאתר מה הרעיון.

אני לא כזה חזק במשחקי תפקידים

לא כאלה שאינם על בסיס סיפורי רשת לפחות, אבל יש משפט אחד שאני מכיר טוב: Reality is for people who can´t handle RP.

אה, הרקע בעיירה בפולין

הרב המקומי יוצר גולם. או הרבנית. הפריץ המקומי חטף את בתו הנאווה של שיילוק, ומתקבצת חבורה הכולת את רובין הוד, איבבנהו ומלך סתמי אחד להצלתה. לא טוב? למה לא טוב? למה אתם יכולים יותר טוב? אחרי כל מה שעשיתי בשבילכם, הבאתי רעיון, חשבתי על עלילה, ככה מתנהגים? זהו, אני אשב בפינה לבד בחושך ואתם תצטערו (היי, צריך להוסיף אותנטיות למשחק יהודי פולני, מה לא?)

Philodox

New member
משחקי תפקידים - והיהדות

ובכן. כפי שנומר מו"ד הוא משחק פנאטזיה על רקע עולמות קסומים, ומשחק קריאתו של קת´ולו הוא משחק אימה על רקע עולמנו המודרני. כך ניתן לקחת כל משחק ולהסב אותו אל ישראל, או לתת לו הקשר יהודי כלשהו. דוגמא? קח את המשחק שאני אריץ: תל-חי. כולנו יודעים מה היה שם במרץ 1920, האומנם? קח מנחה חולני במקצת (אני) ותוסיף דברים חדשים ולא מוסברים (שאותם אני לא אחשוף כדי לא לקלקל לשחקנים פוטנציאלים). מה נקבל? משחק על רקע תל חי שחושף את הסיפור "האמיתי". דוגמאות נוספות שאפשר לשחק בהם: יחידת עלית פלישתית שנשלחת ללכוד את המחבל שמשון. משחק ערפדים בתל-אביב גוטית ואפלה שבהם הדמויות מנסות ללכוד רוצח סדרתי אפל. משחק במזרח תיכון פוסט אפוקליפטי. מה לגבי רב יהודי קיצוני, אנטי-ציוני שמנסה לזמן מפלץ שתסים קץ למדינה הציונית? אנחנו לא מדברים כאן על משחק מוכן אלא על הרפתקאות שמנחים כתבו במיוחד לכנס. תעברו על הטיזרים למשחקים ותוכלו לראות.

למעלה