איגרול ובורקס לפסח
לוקחים מצה מרטיבים עד שנהיית רכה וניתנת לקיפול בלי להישבר
מבשלים תפוח אדמה עם הקליפה
מטגנים בצל עד שיזהיב
מועכים את תפוח האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, מעט חמאה לקבל מרקם חלק.
לחתוך את המצה בחתך לאורך ולרוחב לקבלת 4 ריבועים
לשים במרכז כל ריבוע את המלית ולקפל למשולש.
לטבול בביצה ולטגן במחבת עד שמתקבל צבע של חביתה
יוצא נהדר.
ניתן לשחק עם התבלינים לפי מה שכל אחד אוהב.
לא ניסיתי מלית של גבינה, או תרד, אבל לדעתי אין סיבה שלא יצליח,
מתכון זה נוסה אתמול בליל הסדר והיה הצלחה גדולה
אגרול
באגרול השתמשתי חביתיות דקות במקום הבצק באגרול הרגיל
פשוט לקחתי ובלבלתי היטב את הביצים
שמנתי מעט מחבת ושפכתי מעט מהבלילה תוך נדנוד מצד לצד שיכסה את כל המחבת.
קצצתי דק כרוב. גזר. פלפל אדום.הקפצתי במחבת. עם מעט שמן . רוטב סויה . מעט חומץ, מלח,
פלפל שחור טחון.
הנחתי את החביתיה על משטח כף מהמלית בחלק העליון במרכז, קיפלתי שליש מימין שליש משמאל ואז גילגלתי מלמעלה למטה.
חיממתי את המחבת שוב והנחתי את הגלילה כאשר התפר נמצא כלפי מטה
כאשר הגלילה משחימה הופך.
עד להשחמה של כל הגלילות.
רצוי לאכול סמוך לגמר הטיגון כדי להנות מהקריספיות של הגלילה.
כעקרון ניתן להישתמש בכל מילוי האהוב על כל אחד.
ניתן להשתמש בפנקייק כשר לפסח במקום החביתיות
לוקחים מצה מרטיבים עד שנהיית רכה וניתנת לקיפול בלי להישבר
מבשלים תפוח אדמה עם הקליפה
מטגנים בצל עד שיזהיב
מועכים את תפוח האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, מעט חמאה לקבל מרקם חלק.
לחתוך את המצה בחתך לאורך ולרוחב לקבלת 4 ריבועים
לשים במרכז כל ריבוע את המלית ולקפל למשולש.
לטבול בביצה ולטגן במחבת עד שמתקבל צבע של חביתה
יוצא נהדר.
ניתן לשחק עם התבלינים לפי מה שכל אחד אוהב.
לא ניסיתי מלית של גבינה, או תרד, אבל לדעתי אין סיבה שלא יצליח,
מתכון זה נוסה אתמול בליל הסדר והיה הצלחה גדולה
אגרול
באגרול השתמשתי חביתיות דקות במקום הבצק באגרול הרגיל
פשוט לקחתי ובלבלתי היטב את הביצים
שמנתי מעט מחבת ושפכתי מעט מהבלילה תוך נדנוד מצד לצד שיכסה את כל המחבת.
קצצתי דק כרוב. גזר. פלפל אדום.הקפצתי במחבת. עם מעט שמן . רוטב סויה . מעט חומץ, מלח,
פלפל שחור טחון.
הנחתי את החביתיה על משטח כף מהמלית בחלק העליון במרכז, קיפלתי שליש מימין שליש משמאל ואז גילגלתי מלמעלה למטה.
חיממתי את המחבת שוב והנחתי את הגלילה כאשר התפר נמצא כלפי מטה
כאשר הגלילה משחימה הופך.
עד להשחמה של כל הגלילות.
רצוי לאכול סמוך לגמר הטיגון כדי להנות מהקריספיות של הגלילה.
כעקרון ניתן להישתמש בכל מילוי האהוב על כל אחד.
ניתן להשתמש בפנקייק כשר לפסח במקום החביתיות