איגרוף ב-MMA, ועוד כמה הערות

depresia

New member
איגרוף ב-MMA, ועוד כמה הערות

שמתם לב שרוב הלוחמים ביו אף סי ממש לא טכניים בכל מה שקשור לאגרוף?
זה נראה כאילו הם סתם משתוללים וזורקים את הידיים שלהם בכל העוצמה - לא שומרים פנים, לא מרימים את הכתף, מתכופפים שהם נותנים אגרוף.
זה לא אגירוף קלאסי...

בקשר לביעטות, הבעיטה היחידה כמעט שמשתמשים בה ביו אף סי זה בעיטת מגל.

אבל בכל מה שנוגע לגראפלינג ולקרקע, כל הלוחמים ביו אף סי הם ברמה טכנית גבוהה מאוד.

איך אתם מסבירים את זה?

ETZ301

New member
זה כבר לא מדויק...

הרמה הטכנית בMMA עלתה מאד בכח הקשור לסטרייקינג.
יש לא מעט קרבות בהם סיבובים שלמים מתנהלים על הרגליים, והלוחמים נותנים הופעה שלא תבייש קרב אגרוף קלאסי או קיקבוקס.

AmitNHB

New member
בגדול ברור שרמת האיגרוף של לוחם ב UFC היא לרב

נמוכה מזו של מתאגרף מקצעוני. זה כמו להשוות מתחרה בקרב רב למישהו שמתמקצע ברצית 100 מטר. יחד עם זאת חשוב לכור שכאשר אתה צריך לדאוג גם מבעיטות שלא לדבר על TD, אתה לא יכול לעמוד כמו מתאגרף ולהשתממש באותן הטכניקות בדיוק.

depresia

New member
אני חושב שהסיבה השניה שציינת היא ההמרכזית

מכייוון שמה שאמרתי על איגרוף של MMA רלוונטי גם לגבי ג'וניור דוס סנטוס, ראמפייג' ג'קסון, ועוד הרבה לוחמי MMA שנחשבים למתאגרפים בעלי רמה טכנית גבוהה.

אשמח אם תפרט...

danielmo1

New member
פירוט

כאשר 2 מתאגרפים עומדים זה מול זה, יש להם רק מספר כללים בראש, ידיים למעלה, תנועות ראש ותנועת רגליים.

סוף קרב יכול להגיע בדרך אחת בד"כ וזה נוקאווט (זה שיש הפסקה של הקורנר או חתכים זה לחוד)

בMMA כמובן, סיום קרב יכול להגיע בכל שלב, ואתה לא יכול לעמוד בצורה שמתאגרפים עומדים, אתה אמור להיות מוכן לרדת לקרקע להיכנס לקלינץ' או לעמוד ולהיות מוכן לברול מכל סוג שהוא.
דבר שני, שים לב שמתאגרפים לומדים רק סגנון קרב אחד ובכלל לא מתייחסים לסגנונות נוספים (כי הם לא נכללים כחלק מהתחרות) וכמובן שאני לא מחדש כלום אבל יש גם לוחמי MMA שהתנסו באגרוף בעיקר בשביל לראות מה הם שווים, הם לא לקחו את זה באופן רציני כי כדי להתברג גבוה באגרוף צריך שנים ומצד שני מתאגרף מצליח שבא ליואפסי וקורא תיגר על לוחמי MMA יקבל במה אצל דיינה וויט (כמעט תמיד) כמו למשל ג'יימס טוני שכמובן הפסיד טיקטק (גם מייווטר היה מפסיד בכלוב לדעתי)

לוחמים שהתנסו בקרבות איגרוף רשמיים והמאזן שלהם:

אנדרסון סילבה - 1-1
KJ נונס - 11-2 (חיובי)
ויטור בלפורט - 1-0 (חיובי)
ניק דיאז 1-0 (חיובי)
כריס לייטל - 13-1-1 (חיובי)
מרכוס דייויס 17-2-1 (חיובי)
מארק האנט 0-1 (שלילי)
אלסיו סאקארה 6-1 (חיובי)
ג'נס פולבר 4-0 (חיובי)

אני לא הצלחתי למצוא עוד אבל אני מאמין שיש
יש כמובן לוחמים כמו מירקו קרו קאפ שהתנסו גם בK1 ועוד קרבות זירה שהם רק אלמנט אחד בלבד

אחלה ערב

danielmo1

New member
מצאתי עוד

פטריק קוטה 0-1 (שלילי)
מלווין גילארד 0-1-1 (שלילי)

ragede

New member
ויש אחד עם מאזן מאד מרשים

פביו מלדונדו - 22-0 עם 21 KOS

yair_bar

New member
מנהל
האיומים כלפיהם שונים

אתה חייב להבין, עכשיו עם כל המצב הבעייתי הזה של השלום, אתה חושש שעוד שנייה מנסים לקחת אותך לקרקע או נותנים לך בעיטה נמוכה לרגל. את כל אלו (ועוד) אין באגרוף קלאסי

כל אומנות לחימה שאתה רואה בזירות ה MMA

היא אומנות שצריך שנים כדי לקבל מיומנות טובה. איגרוף מאד קשה טכנית(לי לפחות). להוציא מכות זה יחסית קל אבל לתזמן התחמקויות ולשלב אותם עם מכות זה מאד קשה. לי לפחות, אני מתאר לעצמי שגם ללוחמי MMA שלא באו מרקע של איגרוף

למעלה