איגרת העירייה לראש השנה

עומר247

New member
איגרת העירייה לראש השנה

הגיעה בדואר היום, יש בה המון מידע מעניין וחשוב שכיף לקרוא. חבל שיש יחסית הרבה טעויות כתיב ועריכה..

qrst1 האחת

New member
בזבוז כסף../images/Emo70.gif מספיקה הברכה של חופרי עם חיוכו-

המקסים... ובכסף שנותר...?! - לתרום ל 'קרן רועי לא אחסר'... או לארגון 'לתת'...וכד' כל פעם שאני מקבלת את עלוני המידע אשר צצים לאחרונה בתקופתו של חופרי ותחת צילה של הדוברת איילת גרדמן המהוללת... (ואגב, לא היתה כדוגמתם בעידן ביילסקי ) - ליבי נחמץ, נחמץ עד מאוד
די לבזבוזזזזזזזזזזזזזז

עומר247

New member
אני דווקא בעד

באמת בתקופה של ביילסקי אני לא זוכר שהיו דברים כאלה, חוץ מפעם אחת בבחירות האחרונות. אבל אני לגמרי בעד.. מה רע בזה? אז מה אם זה עולה כסף? מישהו אמר שחסר כסף לעירייה? מה שכן.. היתה כתבה בעיתון בסופ"ש על המודעות שפירסמו ראשי הערים באיזור לקראת הלימודים, לקראת ראש השנה וכדו' שהרעיון הוא שהם מפרסמים ברכות בשם ראש העיר עצמו במקום בשם העירייה. לזה אני מתנגד, תמיד חשבתי שזה חוצפה ופעם זה לא היה ברעננה.. אני לא חושב שראש העיר מממן מהכסף שלו את המודעות האלה, לכן ראוי שהוא יברך את התושבים בשם העיר ולא בשמו הפרטי.

qrst1 האחת

New member
הכסף של העירייה - מהלוואות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ובשל כך -

אל לה לעירייה לבזבז אותם על פרסומים שכאלה
- גם אם הבחירות בפתח... אני מצפה שכספי הלוואות בפרט וכספים בכלל יוצאו לאחר שיקול דעת וינותבו לחינוך לילדים נזקקים בעיר. (קלישאה...?! - שאני חוזרת עליה בפעם המי יודע כמה ...) לא יתכן מצב, בו ראש העיר ( שאגב, אני תומכת בו ובדרכו בר' גלי...)- ביד אחת- יתן את ידו לבזבוז כספים ובידו השנייה - "יקבץ נדבות"...(דבריי מסתמכים על מכתב שיצא לאחרונה וחתום על שמו בו הוא מבקש מתושבי העיר לתרום לעמותת 'קרן רועי לא אחסר') - אני רואה כאן התנהגות אבסורדית של מדינת חלם
- ומאחר ואין ביכולתי לשנות דבר...- הלב שלי נחמץ...

lul5

New member
גם ככה העלו לנו את הארנונה

אם יש עודף תקציב אז שיורידו את הארנונה בחזרה למה שהיתה לפני שנתיים

תקשורת שיווקית (Marcom)

לגוף כמו עירייה,כל עירייה, יש מגבלת ערוצי תקשורת עם תושבי העיר. כל עיר. הכמות (78,000 תושבים) והפזורה אינם מאפשרים קשר טלפוני, או אישי אחר. לשם כך נועד התחום המופלא הזה ושמו מרקום - תקשורת שיווקית. זו, מורכבת ממודעות בעיתונים, פליירים, ידיעונים, אתר אינטרנט ומודעות על לוחות המודעות (כמו גם - לקהלים מצומצמים יותר - מצגות). מאחר ואוכלוסייה בת 78,000 תושבים היא אוכלוסייה הטרוגנית בעלת צרכים שונים, הרי שלא ניתן לתקשר עם כולם דרך פלייר אחד או מודעה אחת. אנחנו מדברים כאן בפורום לא מעט על החשיבות העצומה של הקשר של העירייה עם התושבים ועל עד כמה זה מייחד את רעננה. בו זמנית, אנחנו קובלים וקובלות על שהעירייה עושה...בדיוק את זה, בדרך היחידה העומדת לרשותה ובעלות סבירה ומקובלת (וכמי שעוסקת ועסקה שנים במרקום - יש לי איזו הבנה בעניין). אין ספק גם שהעיצוב או בחירת המדיום יספגו תגובות שונות - אמרתי, אנחנו אוכלוסייה הטרוגנית. כמו כן - חל שינוי (לטובה) במראה הניירת המופצת לציבור - וכל שינוי מזיז לנו את הגבינה ומעורר התנגדויות. אני מהמרת על כך שהשינוי לא יצר מרכיב עלות שלא היה קודם - הרי קבלנו את אותם ניירות כל השנים, מבול אינסופי כל ספטמבר, ראש חודש וחג, רק מעוצבים אחרת....וגם אם עלה קצת התקציב - התקשורת השיווקית הזו, המרקום, מבטיחה שנהיה "לקוחות" (תושבים) מיודעים ולכן מרוצים יותר. השקעה שלא תסולא בפז.

סמאילי

New member
אני בעד ../images/Emo45.gif

תקשורת שיווקית שנעשית באופן נכון ומקצועי היא דבר חשוב מאוד לגוף המפרסם / נותן השירות (=עיריה) וללקוחותיה (התושבים). על זה אין ויכוח! השאלה היא למה גופים חיצוניים מרוויחים מהצורך / מהעשיה הזאת, ולמה כל עבודת המרקום לא נעשית במסגרת מחלקת הדוברות של העיריה??? הרי ברור וידוע שעלות עובד או שניים לעיצוב וביצוע החומרים (כי את הכתיבה, העריכה והרעיונאות עושים במילא במח' הדוברות) היא נמוכה לאין שיעור לעומת גופים / חברות / הוצאות לאור חיצוניים שגובים אחוזי תיווך, פרמיות ותעריפים מופקעים לתוצרת ברמה בינונית ומטה. *דבריי נאמרים לאחר שבדקתי וחקרתי את הנושא לעמוק, ומסקנתי היא חד-משמעית: צריך את זה, אך אפשר גם בפחות... הרבה פחות...

זה לא מדוייק

אם אכן נעשים מכרזים וספקים נבחרים במחיר סביר ובשום-שכל, הרי שגם אם זה נראה יקר - זה לעולם זול יותר מהעסקת עובד. זיכרי שהעסקת עובד נעשית על פני 12 חודשים, כוללת עלויות מעביד גבוהות מאוד ותנאים סוציאליים שונים, ובגדול - מקבעת סגנונית את הפעילות. כל הרשויות עובדות לכן עם ספקים חיצוניים שעושים עבורם את ההפקות.

סמאילי

New member
מוכנה להוכיח את ההפך...

העסקת עובד במקרה זה זול משמעותית מספק חיצוני!!! הרי הספק משלם לעובד שיעשה את העבודה. אז מה, הוא לא ירוויח עליו?! באמת, צריך להפעיל הגיון ו/או ללמוד טוב-טוב את הנושא. שוב, אציין כי מה שנאמר על-ידי, נאמר לאחר בדיקות מקיפות. העסקת עובד בתוך העירייה זול מספק חיצוני. חד-משמעית!!! ועוד דבר, דווקא במקרה זה, סגנון מקובע (בתנאי שהוא מקצועי) תורם לטובה. אחידות וסיסטמנטיות הם שתורמים לדברים להראות מקצועיים, ולא שכל פלייר / חוברת / ברושור יהיה מבית יוצר אחר.

אגב, הכסף של העירייה אינו מהלוואות

למדתי את הנושא לעומקו בסביבות הבחירות. אין שחר לטענה הזו, יש בה בלבול מוהנה בכל הקשור להתנהלות של ארגון מוניציפאלי גדול במשחק שבין תקציבי מדינה לקצב שימוש שנעשה בהם. עיריית רעננה היא מהיחידות בארץ שמסיימות כל שנה מאוזנות ולעיתים אף בעודף תקציבי שמופנה לעשייה בעיר (השנה הושקעו 7.5 מליון שקלים בשיפוץ מוסדות חינוך והמון כסף בתשתיות מים וכיו"ב). ועוד משהו - בארגון כל כך גדול ומורכב, קשה לוודא שאין "בזבוז" (כלומר - הוצאה שניתן היה לנהל אחרת), אולם גם כאן אנחנו - לשמחת כולנו - חיים בעיר ששולטת לא רע בהוצאותיה.

qrst1 האחת

New member
למדי אותי את שלמדת...?

כי מהמידע שיש בידי - העירייה במינוס 180 מיליון שקל +200 מיליון שקל איגרות חוב... אז יש או אין שחר לטענה הזו...?!

פשוש88

New member
qrst1 - מכירים אותך...

בטח שאת תומכת בראש העיר - הרי איפה שאת יכולה להרויח - את נמצאת. כולנו זוכרים איך הסתובבת עם ברוידא ולהקתו בבחירות, וליקקת לו כל הזמן!!

qrst1 האחת

New member
פשוש 88- ואתה היית העו"ד שעזר לו...

- להפסיד... ?! ברוידא - היה ראוי לכהן כראש עיר, הנצחון היה בידיים שלו... הוא לא נבחר... הרבה בזכות יועצי האחיתופל שלו שאתה היית בניהם... - חופרי ניצח ונראה כי ברוידא הפסיד בכבוד... ואילו לך קשה... האם משום לקיחת האחריות...?! אוי פשוש, כמה שאתה סובל... מלא שנאת חינם כלפי חופרי על היבחרו... אתה מתנהג כאילו היית ראש אופוזיציה של איזו מפלגה קיצונית... הכנס לראשך הזעיר כי אלה היו בחירות מוניציפאליות ולא בין מפלגות ארציות... רד מהעץ ונסה להשתלב בחיים... אתה עשית ועושה שירות רע לברוידא... - במחשבה שנייה, אילו הייתי אתה? - הייתי מרגישה בדיוק כמוך אחרי הנזק שעשית לברוידא בבחירות... פשוש 88, הצדק עימך...אני מרוויחה ובגדול בכך שחופרי הוא ראש העיר למרות שלא בחרתי בו... שכן הוא עושה עבודה מצויינת בעיר ומוכיח את עצמו בצורה מעוררת הערצה... ועל כן אני לצידו...ואני לא מתביישת בזה...כי מה שחשוב לי זו טובת העיר...ובבחירות הבאות אבחר בו
יע"ז, אני אוהבת את ברוידא, איש ישר, צנוע, חביב,מוכשר ואני עדיין חושבת שהוא ראוי להיות ראש עיר... אני רק מקווה בשבילו שיבחר את יועציו בקפדנות יתר... חג שמח טבול באהבת חינם-

ATAF151

New member
זה לא בזבוז כסף

אני זוכר כשהייתי תושב חדש בעיר, איך הופתעתי מהתנהגות התושבים כמה הם מהללים את העיר גם בתחומים בהם העיר מתנהגת באופן נורמאלי ולא משהו מיוחד. כדי לגרום לתושבים להרגיש כל כך טוב עם העיר צריך כמובן לעשות את המעשים הנכונים אבל גם לשווק אותם בצורה יפה. מעשים בלבד לא מספיקים. ברגע שהתושבים אוהבים כל כך את העיר זה גורם להם לרצות לתרום יותר לעיר במגוון דרכים. תאמיני לי שבכנסת למשל יש חברים ישרים שפועלים למען הציבור באופן מעורר התפעלות, אבל ברגע שהם לא משווקים את עצמם הציבור לא מודע מספיק למעשיהם ולא טורח לבחור בהם.

מאוד שמחתי לקבל אותה

אני באמת חושבת שזה רעיון מבורך ואני מברכת את מי שהגה אותו. מאוד ראוי בעיני, שאיגרת ראש העיר תהיה איגרת מעוצבת המודפסת על נייר טוב. אהבתי. פחות שמחתי לקרוא את האגרת. התוכן נהדר, חבל שיש שם כל כך הרבה טעויות תחביריות גסות וטעויות עריכה. כדאי היה - אם כבר משקיעים - שמישהו שיודע לכתוב יכתוב את זה, ושתהיה עריכה לשונית. הצרימות מתחילות כבר מאי הסדר בפתיח - אין התפתחות טקסט הגיונית, הפיסקה הראשונה צריכה להיות שניה, יש שגיאות בעברית. בכלל - ראוי שדברי ראש העיר יישמעו ישירות מפיו, שכן במעט ההזדמנויות שהיו לי לשמוע אותו מדבר - העברית שבפיו טובה.

למעלה