אידאליזם והרגשה

אידאליזם והרגשה

היי טל בתור אחת שפעילה בפורומים: טרנסג'נדרס, פמינזם , ופורום זה. אני מאמין שתביני אותי. אני מעלה פה 2 נושאים בבקשה תגיבי על שניהם. אני מרגיש שבמצב הנתון כיום בעולם אני יותר מזדהה עם התפקיד ה, נשי, כלומר אני רוצה להיות אישה גם בגלל סיבות פיזיות וגם בגלל סיבות חברתיות- אני יותר מרגיש שמתאים לי יותר התפקיד החברתי הסטריוטיפי מגדרי הנשי. זה גורם לי לקונפליקט: 1. אני מרגיש שאם אני עושה שינוי פיזי, או אם אני אעשה שינוי פיזי גדול יותר, אני עושה אותו בגלל תפיסה סטריוטיפית שובינסטית. ( למה אני צריך להיות חלק בשביל להתקבל כאישה? למה בכלל אני צריך להיות אישה האין אני יכול להיות גבר נשי?! ) במילים אחרות: מצד אחד אני רוצה לעשות שינוי , מצד שני אני מרגיש שהשינוי מושפע בגלל החברה ובעצם אני נכנע לתכתבי החברה ובעצם זה מאוד לא פמינסטי ( אם נגדיר פמיניזם התנגדות למצב החברתי המושפע בגלל המין הביולוגי בלבד) לעשות שינוי פיזי בגוף. אני מרגיש ששינוי פיזי הוא כניעה לתכתבי החברה.... 2. נגיד שעשיתי כבר שינוי, האם זה אומר שאני צריך להיות אישה בכל רמ"ח אברי ( ויש כזו ציפיה מנשים טרנסיות) ואם אני רוצה להיות אישה שיש לה גם תכונות גבריות? אשמח לשמוע את דעתך

אהלן

אני אתחיל בשאלה 2 - לא ברורה כוונתך ב"אשה בכל רמ"ח אבריי" או "בתכונות גבריות" בכל אופן לא קיום רמ"ח איברים קובע את היותה של אשה אשה, וגם נשים שאינן טרנסג'נדריות הינן בעלות תכונות מגוונות. בנוגע לשאלה מס' 1- נשים רבות גם אלו שאינן טרנסג'נדריות חורגות מהתפקיד החברתי הסטריאוטיפי מגדרי נשי מצד אחד, ומצד שני גם גברים יכולים (אם כי פעמים רבות זה כרוך בסנקציות חברתיות, אז תלוי מהו ההקשר בו חיים) להיות עקרי בית, להשאר בבית עם הילדים, להיות בשלנים, או נניח להסיר שיער בלייזר. לכן אני מציעה לשקול במקום לדבר על תפקיד חברתי סטריאוטיפי וכד', להתמקד במה מענין אותך לעשות שנמנע ממך כרגע, אולי אפשר בכל זאת למצוא דרכים לעשות זאת עוד טרם רמת השינוי הנבחרת. יש רמות שונות אפשריות של שינוי, כמו שיש רמות שונות של כניעה לתכתיבי החברה, הפורום יכול לתת קצה חוט, לפעמים צריך יותר, אני מציעה לשקול בחיוב למצוא מקום בו יתאפשר לך לעשות בנחת את הבירור של מה רלוונטי לך. אישית איני רואה התנגשות בין פמיניזם לטרנסג'נדריות כלל.

היי טל

תודה על התשובות. אני רוצה להרגיש חופשי לבטא את זה שאני נשי ועדין. ואני מרגיש שזה לא מקובל. כאילו יש לך אפשרות או להיות אישה או להיות גבר גבר. והמוזר שדווקא במקומות של הומואים, אני מרגיש שאני צריך לשחק אותה יותר גבר ממה שאני באמת. כי במקומות בהן אין נשים בכלל ,(ו זה מלחיץ אותי מקומות חד מיניים) אני מרגיש שאני צריך להיות גבר גבר. כי הומואים מעריצים ואוהבים גבר גבר.... ואולי שאני חושב על זה, ייתכן שזה גם הרצון להיות שונה , כלומר אם כולם נשיים אז דווקא אני איהיה היותר גברי... סורי על הבילבול

אהלן

קיים לחץ חברתי לגברים סטרייטים להיות "גבר גבר ולא הומו חלילה" ועל גברים הומוסקסואלים להיות "סטרייט אקטינג", זה לא אצלך בראש. במקביל לשינוי הנחוץ בחברה, ממליצה לאתר מרחבים בטוחים בו ביכולתך להיות כפי שברצונך, כדי להתמך בהם בהתמודדות מול שאר המקומות.

../images/Emo23.gif טל תודה ../images/Emo23.gif

אני שמח שאת מסכימה איתי , ולא רק אני חושב שהומואים רוצים "סטרייט אקטינג" אפשר אפילו לראות במודעות : " זה שאני הומו לא אומר שאני לא גבר, אני מתנהג וחי את חיי כסטרייט ומחפש גם סטרייט אקטינג" מה פירוש NO ATTITUDE - הכוונה לא מתנהג כמו הומו נשי ?!?!? אילו מרחבים פתוחים כאלו יש? (אני שואל ברצינות) כי במקומות של הומואים - הרבה פעמים נתקלתי בלגלול על "הומו נשי"... דבר אחרון, שקצת מתקשר, יצא לך לראות את התוכנית: " לא לפני הילדים" יש שם קטע שחוזר על עצמו : " משטרת הקוקסינלים" זה נורא נורא מעליב אותי. מה את חושבת על זה? (הופכים תמיד גבר נשי לגבר מפונק וחסר התחשבות, וזה כ"כ לא נכון, לפחות לגבי, אני נשי ולא מפונק ומלא התחשבות)...

אהלן

בנוגע לNO ATTITUDE הכוונה כנראה ל'בלי גישה בעייתית', מה זו גישה בעייתית עבור אותו אדם - יש לברר עימו. בנוגע למרחבים בטוחים - הצדק עימך שאפשר להתקל הרבה פעמים בלגלוג על "הומו נשי". עם זאת יש הרבה "הומואים נשיים" ויש רבים שמתרעמים וסובלים מגישת הסטרייט אקטינג, צריך לאתר את המקומות, הקבוצות, החברים וכד' שבהם זה לא כך, יש כאלה. בנוגע להפיכת "גבר נשי" (הרי מה גברי ומה נשי זה ענין חברתי ומשתנה מזמן לזמן ומחברה לחברה) למקור ללעג - לדעתי זה שילוב תפיסת עולם שוביניסטית והומופובית, של תפקידים מוגדרים ונוקשים לגברים עם סנקציות לחורגים בנסיון לישרם חזרה פנימה, על היררכיה בין נשי וגברי כאשר גברי נחשב יותר, וכד'

טל איפה יש מרחבים פתוחים?

שבהם ניתן להתקבל בתור אישה אפילו שאני זכר? האם יש משהו לא באיטרנט?

אהלן

אני מדברת על מרחבים בטוחים לא על מרחבים פתוחים. מרחב בטוח זה מקום בו אפשר להיות עצמינו באופן בטוח מפגיעה בשל זהותינו. זה יכול לקרות בקשר זוגי, זה יכול לקרות בהקשרים משפחתיים מסוימים, זה יכול להיות בהקשרים חברתיים מסוימים. ודאי שמרחבים בטוחים יכולים להתקיים גם מחוץ לרשת.

למעלה