אידוי

מרב נוב

New member
אידוי

למדתי מה זה אידוי כששאלתי
כאן.
אך כשקראתי הוראות הכנה לעוגה, מצאתי את זה:
"פורסים את הפרי לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת ביחד עם האגוזים כשהסוכר נמס.
מאדים את כל העסק כמה דקות עד שהפרי מתרכך"
איך אני מאדה, את תכולת המחבת?
 

Gidi Shemer

New member
לא בטוח לגבי המתכון הספציפי שהבאת

אבל לא מעט פעמים משתמשים במילה "מאדים" ומתייחסים לא ממש לאידוי אלא לטיגון עם מעט שמן וללא מים (כך שלמעשה הנוזלים יוצאים מהתבשיל ומתאדים). גם אני לפעמים חוטא וכותב "מאדה את הבצל והשום למעט דקות".
 

מרב נוב

New member
לאחת כמוני, תלמידה

מאוד חשוב לדייק בשפה.
ובכלל, דיוק יכול להועיל אך אין זה סותר גמישות במקרים מסויימים.
 

RSPA

New member
כולנו חוטאים ומשתמשים במינוחים הללו

משום שהם נכונים.
יש אידוי בהקשר למזון שהיא אותה פעולה של בישול באמצעות אדים מגורם חיצוני ויחד עם זה יש גם יצירת אידוי פנימי או "התאדות" (evaporation) בחימום או טיגון של המזון.
כולנו משתמשים כך בשפה במילים זהות עם משמעות שונה.
 

ladybug6

New member
מבחינתי טיגון זה

אש יחסית גבוהה, ככה שהאוכל נחרך במחבת. אידוי זה טיגון על אש נמוכה ככה שהאוכל מתרכך בלי להשרף.
יש כמובן גם אידוי של בישול באמצעות אדים סיר סגור..
וגם יש אידוי כמו שבסופ"ש הזה התאדיתי מהמרכז ונעלמתי לי לצפון הרחוק
 
למעלה