איוב

נריה פי

New member
איוב

שלום לכולם. יש סיפור שנזכרתי בו לאחרונה אך איני בטוחה שהוא אכן קיים ואם אני לא מחברת הרבה סיפורים יחדיו. מה שזכור לי מהסיפור זה איש שחטא ועונשו היה מוות איטי ע"י נשירת איבריו באקראי. שאלתי כל מיני אנשים שאני מכירה, ואמרו שאולי מדובר באיוב, אך איני בטוחה. התוכלו לעזור לי?

shushu10

New member
בספר מלכים ב' , פרק ה

עוד אחד מסיפורי הישועות והריפוי של אלישע הנביא. ובקצרה.. נעמן שר צבא מלך ארם חולה צרעת. השמועה מגיעה אליו על דבר כח הריפוי המופלא של אלישע, והוא נאות לקבל טפול מידיו של זה. משנרפא, מבקש נעמן להעניק מתנות לאלישע, אך זה מסרב להצעה. גיחזי נערו של אלישע רק אחרי נעמן ובאמתלה מצליח לקבל ממנו מתנות רבות. על כך נענש באותה מחלה - צרעת הידועה בזה שאברי הגוף נרקבים. נראה לי שזה הספור.

זהו יפתח

אמנם לא במפורש... יפתח, עפ"י המדרש, רצה להפר את נדרו אצל פנחס, אבל כל אחד מהם טען שהשני צריך לבוא אליו ולא הוא צריך ללכת, ולכן הנדר לא הופר. בהמשך המדרש מוזכר כי עונשו של יפתח היה בדיוק כזה - אבר אחר אבר "נפלו לו" בכל מיני מקומות, ולכן הפסוק אומר "ויקבר בערי גלעד".

נריה פי

New member
לזה התכוונתי!

לא סתם אמרתי לכולם שזה מתקשר לי לסיפור של יפתח הגלעדי. הם חשבו שאני הוזה. תודה רבה לך ולכולם :)

shushu10

New member
כל הכבוד לצה"ל !

מעניין שלא מופיע בתנ"ך כל שפוט על הספור הזה, מה שאין כן בספורים אחרים שמאופיינים באי-צדק (גם עם נקח בחשבון מנהגים משונים). מעניין שדמותו השלילית של יפתח מתעצמת עוד יותר, על רקע אישיותה המתמסרת של בתו. אני מבינה שהיה צורך במדרש כדי להשלים את החסר.

למעלה