איוושה.....שאלה לדר ברק

איוושה.....שאלה לדר ברק

היי רציתי לשאול כמה שאלות יש לי תינוק בן 3 חודשים שנולד בלידה רגילה ושקל 3220 יצאנו מבית היולדות כשהוא שוקל 3100 הבדיקות יצאו תקינות כולל א.ק.ג יצא תקין בשבוע האחרון הוא לא היה רגוע לקחתי אותו לרופאת ילדים שלנו היא בדקה אותו אמרה שהכל תקין אפילו הוא התהפך אצלה פעם ראשונה יש לצין שהוא ילד מאוד עירני חיוני הו יונק וכרגע הוא שוקל 5700 אבל היא פתאום אמרה יש לו איוושה שאלתי איך לא אמרו לי בבית החולים לא אמרו לי כלום והרופאה אמרה לקבוע תור לקרדיולוג ידים ושזה לא נורא אבל מה אומר מאותו יום אני לא יושנת לא אוכלת אני ממש בדכאון ורק בוכה מה דעתך? תודה מראש לילונית5 נ.ב מה זה איוושה סיסטלית?

איוושה בלב תינוק

קודם כל שי לך כל הסיבות להרגע ולא לראות שחורות איפה שאינם. המצאות איוושה בלב תינוק זאת תופעה שכיחה מאוד. לא תמיד הדבר מתגלה בימים שלאחר הלידה, לפעמים יכול לקחת 1-3 שבועות עד להופעת האיושה ויש הסבר לכך. לרוב מדובר בפתח בין חדרי הלב, פתח שהולך ונסגר המעצמו עם הזמן. לפעמים שומעים רעש דמוי אוושה שבכלל לא נובע מסיבות קשורות ללב ולא מעיד על פגם בלב ( אושות אלה מוגדרות כאוושות תיפקודיות). נכון הוא הדבר שיכולה להיות גם בעיה יותר רצינית , אבל לו היה מדובר במשהו כזה היתי מצפה לראת סימנים אחרים מתפתחים כבר עד גיל 3 ח' ( כמו חוסר עליה במשק, התנשמות כבדה לאחר או בזמן הארוחה, שינוי צבע וחולי). לכן אני חושבת שלתיוק שלך בעיה פעותה שתתפטר מעצמה. ברור שכל אלה השערות בלבד והדבר הנכון לעשות הוא לפנות לקרדיולוג ילדים לצורך בדיקת ECHO (אולטאסאונד ). רק אחרי הבדיקה תוכלי באמת לנשום לרווחה. ההגדרה של "סיסטולית " מתכוונת לרגע בו האיושה נשמעת ביחס לשאר קולות הלב. רוב המכריע של אאושות הן סיסטוליות . אין בכך שום רמז לסיבה או חומרה. נקווה לטוב דר' מילה ברק

לדר מילה תודה מקרב לב......../images/Emo66.gif

רציתי לציין שקבעו לילד תור בעוד חודש אצל דר דיאמנט .... תודה מראש לילונית5

למעלה