איום בהתאבדות :/

בר פרץ

New member
איום בהתאבדות :/

בן דוד שלי, הבן אדם הכי יקר לי בעולם, מאיים להתאבד כבר מיום שישי בערב. אני לא יודעת מה קרה, הוא לא מוכן לספר לי (שזה דבר שלא קורה בד"כ). הוא רב עם ידידה שלו ודיבר אליה מאוד לא יפה רק בגלל שהיא קראה לו פחדן. הוא ממש העליב אותה. אח"כ הוא רב גם עם ידידה אחרת שלו. אלה שתי הידידות הכי טובות שלו. היום דיברתי עליו עם הידידה השנייה שהוא רב איתה. סיפרנו אחת לשנייה כמה שהוא חמוד ומקסים ואיך שהוא דואג לי כל הזמן ושהוא כל כך מיוחד, טוב לב ומתוק. פתאום חשבתי שאם אני אאבד אותו, אני לא יודעת מה אני אעשה. אני לא יודעת איך אני אחיה בלעדיו. קראתי את השיחה שלו עם הידידה הראשונה שהוא רב איתה, וראיתי שהוא העליב אותה מאוד ופגע בנקודה רגישה שלה- הקשר עם ההורים שלה. הנקודה הזאת היא גם הנקודה הרגישה שלי. כך יצא שגם אני נעלבתי מהדברים שהוא אמר. התקשרתי אליו כדי לנסות לברר מה קורה איתו והוא התעצבן ואמר שאין לו כוח לדבר עכשיו ושאני אעזוב אותו, שאני סתם מעצבנת אותו. אמרתי לו שאנשים דואגים לו, והוא אמר שאנשים רק רבים איתו. אמרתי לו שיקרא את ההיסטורי במסנג'ר שלו ויבין למה רבים איתו. הוא פשוט פוגע בכולם עכשיו ומתעצבן מהר. סיימנו את השיחה בזה שאמרתי לו שכשהוא יחליט להתאפס על עצמו ולחזור להיות עצמו, שיודיע לי. חשוב לי לציין שהוא אמר שהוא לא מפחד להתאבד, כמו הסובבים אותו שסתם מאיימים, אבל שהוא יודע שאם הוא יתאבד הוא יגיע לגיהנום (הוא מאוד מאמין..). אני לא יודעת עד כמה זה רציני, כי בבית הספר הוא צחק עם כולם כרגיל, ואני לא רוצה סתם להדאיג את אמא שלו שגם ככה תמיד דואגת לו. אני לא רוצה סתם להלחיץ אותה, בכל זאת, גיל ההתבגרות ועוברות על כולם תקופות קשות. דיברתי עכשיו עם שתי הידידות שלו ואנחנו ממש דואגות לו. אם הוא יעשה משהו לעצמו אני לא אסלח לעצמי. אני רוצה לדבר איתו ולא יודעת מה לומר. הוא נורא עצבני וכועס. מה עושים?

ורדונה2

New member
אני לא חושבת שיש הרבה מה לעשות

אם הוא מתנגד לקבל ממך עזרה. אני גם לא בטוחה שהוא רציני מעצם העובדה שהוא משתף אותך בזה שהוא רוצה להתאבד, כי רוב האנשים שבאמת רציניים בעניין הזה מעדיפים לשמור את התיכנונים לעצמם, כי עצם הידיעה של אנשים סביבם רק תעכב אותם מלהשיג ת'מטרה שלהם. אז יש מצב שזו פשוט קריאה לעזרה ולתשומת לב, אבל הוא פשוט לא יודה בזה מן הסתם. אני חושבת שכדאי שתיזמי איתו פגישות בלי לדבר איתו על רגשות וכאלו ודברים שידכאו אותו (אלא אם הוא מעביר לנושא הזה ביוזמתו), ופשוט תשתדלי לגרום לפגישות כמה שיותר מהנות. יש מצב שהוא לא רציני, אולי אני טועה אבל נראה לי שאני לא, ואם תדברי עם ההורים שלו זה בטח סתם ייצור בלאגן שאין בו צורך כי זה אולי יעבור לו תוך כמה שבועות/חודשים. בכל מקרה, בטח הזמן יגיד לך עד כמה הוא רציני. בינתיים עדיף שתדאגי שהוא לא ירגיש בודד או משהו כזה, ואל תתני לו להתחמק ולהגיד לך "לא בא לי" אם את מציעה לו להיפגש או משהו כזה, תעשי את זה על אפו ועל חמתו! אם צריך, גם תבואי אליו הביתה בלי שהוא יסכים.

בר פרץ

New member
תשכחו מההודעה הזאת.

דיברתי איתו. הוא כבר בסדר. תודה על התגובות בכל מקרה.

Yuval Y

New member
לא נראה לי שכדאי להתעלם מזה...

בכל זאת משהו מאוד הציק לו, ואולי עדיין מציק... נסי לדבר איתו, לראות מה מפריע לו בחיים, ומה מסייע לו להיות מאושר יותר..

למעלה