איום טרור איסלמי על שבדיה

Jules Verne

New member
איום טרור איסלמי על שבדיה

בכתבה שפורסמה במהדורה האנגלית של Y-NET, דווח על גורמי ג'יהד בשבדיה המאיימים לבצע בה פעולות טרור.קבוצת טרור עירקית המכנה את עצמה אנסאר אל-סונה אף פירסמה סרט וידאו המראה את חבריה מתאמנים בתוך שבדיה לפעילות טרור. שגריר ישראל בשבדיה לשעבר, צבי מזאל, אמר שהוא אינו מופתע מנוכחות גורמי ג'יהאד במדינה. לדבריו, "ישנן הפגנות רבות במדינה של גורמים איסלמים קיצוניים, אליהן מצטרף לעיתים גורמי שמאל קיצוני. הקהילה היהודית במדינה סובלת מהתקפות פיזיות והטרדות וישנן תלונות רבות על מעשי אנטישמיות." אני מצרף כאן קישור לכתבה המלאה.

gever2005

New member
זה הזמן לקחת יוזמה ולעשות "עלייה" !

מוגש מטעם סוכן בסוכנות היהודית - "ישראלים למען שבדיות בע"מ ".

liranlotker

New member
עם כל הכבוד לצבי מזאל

(ואין כבוד) - בתור אחד שחי כאן כבר שנתיים פלוס, אני לא שהקהילה היהודית כאן מרגישה מאויימת באופן מיוחד. אבל זה לא חדש שעיתוני ישראל אוהבים ללבות את ההיסטריה כדי ליצור רושם ורעש.

Funaki

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בקשר לג'ינג'י...

davgrun

New member
קיים איום

כאשר אני הייתי ילד בשבדיה היו כ-15,000 יהודים ו-400 ערבים, היום כ-20,000 יהודים וכמעט 500,000 ערבים. לפני כ-10 שנים ביקרתי בעיר הולדתי. בשנות ה-50 גרו שם כ-20 משפחות יהודיות - כולם פליטים אחרי המלחמה - ובעיר זו לא היו בכלל ערבים. בזמן ביקורי נשארה משפחה יהודית אחת וכ- 15,000 ערבים שדרשו להקים מסגד ובית ספר יחודי במקום. השבדים עדיין תמימים מאוד וחושבים שהאינטגרציה עובדת גם בשביל הערבים, אבל זה לא נכון. כפי שאמר לי שבדי לא יהודי: הערבים רק דורשים אבל לא תורמים שום דבר לקהילה השבדית. כאשר היהודים הפגינו ב-Norrmalmstorg לפני כמה שנים, הגיעו אלפי ערבים והתחילו להרביץ להם עד כדי כך שהמשטרה נאלצה להתערב. היהודים בשבדיה גרים שם כבר כמה מאות שנים בשקט ותמיד תרמו וגם היום תורמים לתרבות, מדע וכו. בבקורים שלי בשטוקהולם מאז 1989, אפילו אמרו לי לא ללכת עם כיפה ברחוב ולא עם מגן דוד על שרשרת על הצוואר, כי... בקיצור: הערבים מקלקלים את התרבות השבדית, ואם הזמן מקבלים יותר ויותר כח פוליטי (עקב הכמות בקהילה) אשר יהווה איום שלא לטובת שבדיה בכלל ולהיהודים בפרט.

Wing Chan

New member
כמו בהרבה מארצות אירופה האחרות.

לא מחבבים בלשון המעטה מהגרים ערבים (וגם יהודים) בארצות שונות מהסיבה הפשוטה שמהגרים אלה נשארים ומשתקעים באותה מדינה כי טוב ונוח שם, בלי לתרום יותר מדי. בתכלס, אני מבין אותם. גם אני לא חובב בדיוק של רוסים\כול עם אחר שבאים לפה רק כי ברוסיה היה חרא של מצב וכלכלה גרועה. מצב כזה (גם יהודים) של אוכלי חינם שבאים לפה ולכול ארץ אחרת רק כי במקום אחר היה רע הוא מצב מאוד מקומם ומכעיס.

Jules Verne

New member
חומר למחשבה

ישנם מהגרים יהודים וערבים שהגרו לארצות שונות, ולא רק הסתדרו בהן היטב אלא גם תרמו להן רבות. לגבי היהודים, קח לדוגמא את ארה"ב. העליה האחרונה מברית המועצות (שנות התשעים) אכן היתה על רקע כלכלי, אבל רבים מאותם עולים תרמו לא מעט לארץ. ישנם ביניהם רופאים, מדענים, ספורטאים ועוד רבים וטובים, שנוכחותם במדינה הביאה לכאן רק הוסיפה לנו. אוכלי חינם, נצלנים ועוד כהנה יש בכל מקום. אתה רשאי שלא לחבב רוסים, אבל חבל שהקנאה והתסכול שלך מובילים לגזענות והכללה כלפי מהגרים בחו"ל ומיליון עולים שהגיעו לארץ. ודרך אגב, אני לא רוסי או מהגר, "שנמצא במדינה מבלי לתרום לה יותר מדי."

Wing Chan

New member
איני גיזען. אני רחוק מזה שנות אור.

יש לי חברים רוסים. יש לי גם חברים ערבים. אין לי בעיה עם שום עם ושום גזע. הבעיה אצלי מתחילה כשאותו בנאדם (ושוב, לא חשוב לי מאיפה הוא או מה הרקע שלו, באמת שלא) לא מנסה יותר מדי להיכנס לתוך הקהילה ולהיות חלק מהכלל (ולא, אני לא מדבר פה על לאבד את הזהות זהות.) ולא תורם למקום שבו הוא חי. אני מודע היטב לעובדה שהעליה הרוסית של שנות ה90 הביאה עמה הרבה מצליחים ואנשים בעלי ידע עצום שתורמים גם יותר מכול מישהו אחר שאני מכיר. עם אלה, אין לי טיפת בעיה, ומצטער אם זה נשמע מההודעה שלי כאילו כן. הבעיה שלי היא עם אותם מהגרים (שוב, אלה שלא תורמים, ואני מכיר כאלה, וגם החברים הרוסים שלי שונאים אותם) שאני לא מבין אפילו מה עושים פה.

Wing Chan

New member
זה קטע את ההודעה משום מה...

...הבעיה שלי היא עם אותם מהגרים (שוב, אלה שלא תורמים, ואני מכיר כאלה, וגם החברים הרוסים שלי שונאים אותם) שאני לא מבין אפילו מה עושים פה. אותם אלה שאיכשהו הסתננו בין כול העליות.

Jules Verne

New member
קיבלתי את דברייך

אך היית צריך לכתוב שאתה מתנגד לאותם עולים או מהגרים שמסרבים להיטמע בתרבות המקומית. זו זכותם, אך גם זכותך שלא לאהוב את התופעה. בכל מקרה, ההבהרה שלך היתה טובה ומוצלחת ואני מצטרף לדעתך בענין.

liranlotker

New member
אין ספק שקיימת בעיה

אבל מכאן ועד הצורה בה מציגים את העניין בעיתונות בארץ, המרחק רב.

Demian177

New member
ומה עם החרדים והערבים הישראלים-

פלשתינאיים- מוסלמים- נוצרים או מה שלא יהיה??? מה הם תורמים? בקצב הזה אם הם ימשיכו להשריץ ילדים לכל עבר האנשים שעובדים והולכים לצבא ומשלמים מיסים יתמוטטו תחת העומס ואז מה ישאר??? עזוב אותך מלדבר על כמה מהגרים פה ושם בארץ זו הבעיה האמיתית שלנו בישראל שיש המון המון אנשים שחיים נטו על חשבון המדינה בסקנדינביה זה שונה כי יש תנאים נוקשים ברוב המדינות, חוץ מדנמרק שכנראה שואפת להפוך למדינה ערבית עד 2020,רוב המדינות יודעות את מי ולמה הם מכניסות תיירים ואורחים לשטח שלהם והלוואי שישראל תהיה אותו דבר. מבחינתי כל מי שנאמן למדינה, יהודי אן לא, יכול לחיות פה ומי שלא, יהודי או לא, שילך לאיפה שהוא רוצה.ביי ביי

liranlotker

New member
מאיפה הידע על מה שאתה מדבר?

דווקא דנמרק, בגלל אחוז המהגרים הגבוה יחסית, נוקטת יד קשה מאוד היום כנגד המהגרים (חוקיים כלא חוקיים) - חוקי ההגירה בדנמרק היום הם מהקשוחים באירופה וגם למהגרים שכבר נמצאים בדנמרק מתנהגים, יחסית, ביד קשה מאוד. בשבדיה, לעומת זאת, עדיין מאוד קל להגיע כ"פליטים" או במסגרת "איחודי משפחות" שונות. אמנם אחוז המהגרים המוסלמים מגיע לכ-5% בלבד מהאוכלוסיה, אבל אין ספק שזו בעיה הולכת וגדלה, איתה הם ייצטרכו להתמודד בעתיד הנראה לעין.

p i n g o

New member
בדנמרק המהגרים מהווים בעיה

מאוד גדולה - הם 10% מהאוכלוסיה הכללית, וכמעט כל מקרי הפשע החמורים מתבצעים ע"י בני-מהגרים (בעיקר בני הדור השני). יש מקומות שבהם אתה עולה על אוטובוס ושומע מסביבך רק ערבית וסומלית. לאחרונה ראש עיריית קופנהאגן הציע הצעה שלפיה מהגר שביצע עבירה שלישית יגורש מדנמרק - השאלה: לאן? (הצעה שלי: שיגרשו אותם לאי-המריבה של דנמרק עם קנדה, ואז שיחזירו לקנדים!
)

Demian177

New member
מקורי, אתה יכול להיות אחלה דיקטטור!

לא סתם, יש בזה משהו אבל מעניין מה הדנים והסקנדינבים חושבים על מהגרים או "שוהים לזמן בלתי מוגבל" (מה שאני הולך להיות אצל דוד שלי). מה הם מרגישים כלפי יהודים? טוב ערבים ברור שהם אוהבים אבל מה לגבי צברים כמונו?

למעלה