איומי נסראללה

איומי נסראללה

היום בנאום הוא אמר שאם תופצץ ביירות אז תל אביב תיפגע. משהו פה לא מובן לי.ביירות הרי כל הזמן מופצצת, לא? אז למה הוא לא פוגע בתל אביב? הוא משום מה הוא מחכה לסוף של המלחמה כדי לסיים עם כל הארסנל שלו? נ.ב אם ההודעה לא קשורה לפורום תעדכנו אותי ותפנו אותי לפורום המתאים. תודה

a e q u i t a s

New member
קודם כל, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

קודם כל, ברוך הבא לפורום פוליטיקה עולמית, ההודעה שלך היא מאוד קשורה לנושאי הפורום. אני אנסה להסביר במגבלות הידע שלי אולי גם אחרים יסבירו לך יותר.. ביירות אומנם מופגזת כבר תקופה ארוכה, אבל בעצם מה שהופצץ היה שכונת ד'חייה בדרום ביירות, שכונות שיעית והלב הפועם של החיזבאללה, נסראללה הבין שזה המקום הראשון שחיל האויר יפציץ ודיי בצדק, לפי מה שאני מבין צה"ל פירסם כרוזים והשליך אותם בשכונות שיעיות אחרות בבעיר ביירות, ומפה כנראה נובע האיום שלו.. אם כי אני מציע לקחת את האיום שלו ולהשים אותו באיזשהי תמונה יותר רחבה, הנוסחה לדעתי פה היא דיי פשוטה, ככל שנסראללה נואש יותר כך הרקטות ידרימו לכיוון תל אביב, ירי "מעבר לחיפה" מבחינת ישראל הוא איזשהו קו אדום בוהק, אחת הסיבות כי ריכוזי האוכלוסיה היא גדולה וצפופה יותר, בסופו של דבר ככל שנסראללה ידרים את טיליו, כך גם כוח האש הצהל"ית והמגבלות שהדרג המדיני יוסרו. נסראללה יודע את זה טוב, חלק מהחוקרים מאמינים שהפעלת מערך הטילים האסטרגיים ארוכי הטווח זה איזשהו מהלך של העייפות של החיזבאללה ורצון לגרום נזקים גדולים יותר לישראל לפני שהיכולות השיגור שלו יפגעו. אבל צריכים רק לחכות ולראות מה קורה?!

a e q u i t a s

New member
גם ישראל איימה ב1973

גם ישראל במלחמת יום הכיפורים כשנראה שפלישת צבאות הערב מצליחה, וצה"ל לא הצליח לבלום אותם, ישראל איימה בשימוש בנשק גרעיני, דבר שלפי מסמכים שנחשפו ממש בתקופה אחרונה, הביאה את ניקסון וקיסנג'ר לשלוח רכבת אווירית עם ציוד צבאי. זה טקטיקה צבאית ידועה.. משהו כמו "תמות נפשי עם פלשיתים"

enzim

New member
מקבל את הטיעון שלך

אז מה נסראללה מקווה להשיג באמצעות האיום? הרי הוא יודע שבאיומים הוא לא יכתיב לחיל האוויר איפה ומתי להפציץ.

a e q u i t a s

New member
נסראללה הוא אלוף בלוחמה פסיכלוגית

נסראללה הוא אלוף בלוחמה פסיכלוגית ואשף תקשורת, אבל שאדם יושב בבונקר כבר 22 יום, ונושם כל היום אויר ממוחזר - זה משפיע גם אליו, תראה את הנאומים האחרונים שלו, הוא קורא מתוך נאום כתוב, דבר שלא אופייני לו, הוא חוסר על ביטויים ומילים, כלומר הנאום נראה שנכתב בחופזה, אולי גם חוסר ריכוז או עצבנות, קראתי גם שהוא נראה יחסית חיוור.. בכל מקרה יש שני חדשות טובות, על פי דיווחי התקשורת רוב ארסנל של טילים ארוכי הטווח הושמדו, וידיעה השנייה היא שכל הטילים הארוכי הטווח יש להם ראש קרב, רש"ק בין 100-600 ק"ג... אבל בגלל שהם ענקיים כמה מטרים אורך.. הם גם מטרה קלה בשביל סוללות הפטריוט והחץ, אזי שיש איזשהו אופוציית ירוט.

השאלה היא

עד כמה צה"ל יכול לפגוע בחיזבאללה אחרי פגיעה בתל אביב? מה הצעד הקיצוני שיובל אחרי פגיעה בתל אביב? סוריה?

a e q u i t a s

New member
אסד ג'וניור לא היכנס לעימות...

מה אסד ג'וניור חושב מעסיק כרגע את מיטב המוחות בקהילת המודיעין בארץ אבל גם בעולם, למלחמה הזו לדעת רבים תשפיע רבות על המזרח התיכון ועל כל הסוגיות שעומדות על הפרק כמו, עיראק וכמות הפיגועים הלא אנושית שיש שם (בממוצע 100 אזרחים נהרגים כל יום), תוכנית הגרעין של האיראנים וכמובן תהליכי שלום עם הפלסטינים ואולי אפילו גם עם סוריה... הכל תלוי בתוצאות המלחמה, הן ברמה המבצעית, הפוליטית מדינית ובעיקר התודעתית. השאלה שלך היתה מאוד מעניינת אם היא היתה מופנת נגיד למה היה קורה אחרי תקיפה איראנית, כי אז פועלים עקרונות צבאיים ידועים כמו ה"המכה השנייה" ועיקרון "הרס וודאי הדדי" Mutual Assured Destruction, כי לשני הצדדים יש יכולת וודאית להגיב למכה שנייה, וחוסר יכולת להכות "מכה ראשונה" מוחלטת. אבל בגלל ששאלת לגבי החיזבאללה, צה"ל לפי התקשורת מפעיל אולי 5-10 אחוז מיכולות האש שלו, במקרה ופגיעה בת"א כמו שדווח כבר בתקשורת, ישראל תתקיף תשתית לבנונית אזרחית, גם נסראללה יודע שפגיעה באזור המרכז משמעו הפעלת מקסימום כוח אש כנגד החיזבאללה, במילים אחרות חיסול טואלי של החיזבאללה, ואני אישית לא מעריך שנסראללה כל כך רוצה את זה, גם כך הערכה שלו לגבי תגובתה של ישראל היתה שגויה, אני מאמין שהוא לא רוצה לראות את האירגון שלו מושמד, וזה גם הסיבה לזימזומים שלו לגבי הפסקת אש... מעדיף לשמור על יכולות רקטיות שעדיין לא נפגעו. בנוגע, אני לא מאמין שסוריה תיכנס למעגל הלחימה, אני גם לא מאמין שסוריה עצמה מעוניינת להיכנס לעימות מזוין עם ישראל, שכן תקיפה ישראלית נגד סוריה היא באלף מונים קלה יותר מאשר החיזבאללה, סוריה היא מדינה ולא אירגון גרילה שמתחבא בפרדסים ובלב אוכלוסיה אזרחית, אם זאת סוריה מצד אחד שומרת על איזשהו שתיקה רועמת, אך גם מתגרה בישראל - פיצוץ מיסתורי של מוקש בצידו הסורי של הגבול, משאיות סוריות מעבירות עדיין אמל"ח לחיזבאללה, שזה לכשעצמו סיבה לפתיחת מלחמה והתגרות הפרובקטית של אסד באגרת ליום השנה ה-61 של צבא סוריה, הכוננות העליונה שהפכה כבר לכוננות גיוס עוד איזשהו אלמנט שישראל צריכה להשים אליו לב..

תגובותיי אלייך אדם חכם

מדוע ישראל אינה גורמת כבר עכשיו לחיסול טוטלי של החיזבאללה?זבאנג אחד וגמרנו...כמו שאתה תארת אם טיל יפגע בת"א. מה הקטע של סוריה הם מעבירים נשק ללבנון אבל בעצם לא רוצים להיכנס למלחמה הזו?סוג של פחדנות? איך יקראו למלחמה הזאת?כי בהתחלה היה מדובר רק על "לחימה" אני מסכים איתך שיהיה יותר קל לפגוע בסוריה מכיוון שהם צבא מסודר.חיזבאללה הינו אירגון גרילה בסגנון ש"ס רק יותר קיצוני הגובל באלימות ובהשמדת הדתות הלא איסלמיות בעולם.תחשוב שהרב עובדיה יוסף היה מתקשר אלייך ומבקש ממך טובה להחביא גם רקטות אצלך בבית..חבר'ה שלו יבוא אלייך יעשו לך חור בבית ושם תשמור אותם ומתי שנגיד לך תשתמש בהם(תבוא לאימונים קצרים במהלך) מתי את משער שהמלחמה תסתיים לה? היא תתגלגל גם לשנת הלימודים?אני עולה לי' ועוד מעט מתחילות בגרויות זה ישפיע? כמה אחוז כוח של צה"ל מנוצל כרגע בלבנון, כי הרי ידוע שצה"ל הוא אחד הצבאות החזקים ביותר בעולם. בכלל התל"ג של ישראל מאוד גבוה יחסית לשטח המדינה..ומה שבאמת קובע היום זה כלכלתה של המדינה צבאה והטכנולוגיה.

a e q u i t a s

New member
אי אפשר לחסל אידאלוגיה../images/Emo22.gif

אממ, אני ממש לא אדם חכם.. פשוט אדם שמתעניין בנושאים כאלה, ואוטוטו מתחיל ללמוד באקדמיה בדיוק את אותם נושאים, עכשיו לשאלתך... לחסל אירגון טרור באופן כזה שישתק אותו לחלוטין הוא מאוד קשה, הן ברמה המבצעית וגם ברמה התודעתית, במילים אחרות, אי אפשר לחסל אידאלוגיה עם טילים חכמים או טנקים ולכן אין פה איזשהו זבנג וגמרנו, ולכן חיסול חיזבאללה הוא בגדר חלום רטוב של אלופי המטה הכללי, אם זאת אפשר וצריך להחליש אותו. שים לב שתמיד לצד הפעילות המבצעית נכנס לו המילה תודעה... ולמה היא כל כך חשובה, בגלל שתודעה זה מה אנשים חושבים, לפעמיים מה האויב או אזרחים שאינם מעורבים אך גרים במדינת אויב חושבים חשוב יותר מהישגים צבאיים של ממש. וחייבים לצרוב בתודעה הלבנונית שחיזבאללה זה רע ללבנון, המרכז למבצעי תודעה באמ"ן עושה עבודה טובה, אבל לא ממש מספיק וזה בעצם הזירה החשובה ביותר, כי שפצצת טון שיורדת על בניין וגומרת אותו גורם להרבה מאוד לבנונים לשנוא את ישראל, מבלי לדעת למה, ופה נכנס התודעה.. פליירים זה שיטה מאוד פרימיטבית, ארה"ב למשל מקצה ללוחמת מודיעין ולוחמה פיסכולוגית מאות מליונים של דולרים בהקמת תחנות רדיו בשפה המקומית וכל מיני פרויקטים אחרים. סוריה היא הבעיה, אבל גם הפתרון, הדעות חלוקים במידת התערבות של הסורים. מומחה אמריקאי למזרח התיכון, מרטין אינידיק שהיה שגריר ארה"ב בישראל פעמיים ונחשב לאחד המוחות המבריקים בממשל אמריקאי לענייני המזרח התיכון עם למעלה מ 700 שעות של פגישות עם פקידים סוריים אמר לידיעות אחרונות, שלדבר עם סוריה רק תגרור את המזרח התיכון לספין, זעזוע עמוק יותר ואף יתן לסורים לגטימציה לכבוש מחדש את לבנון לאחר שגורשה בבושת פנים מלבנון שנה שעברה, הוא עוד טען שמי שמצית אש סופו שיכווה... מצד שני גורמים מאוד בכירים בממשל אמריקאי וישראלי מאמינים שללא התערבות הסורים, החיזבאללה לעולם לא תהיה הכרעה, וחיזבאללה יוכל להמשיך להלום בישראל הרבה זמן... אחת העצות שעלתה, זה במידה ובאמת יסתיים הסכסוך בין ישראל לחיזבאללה והוא באמת יפורק מנשק, יש אפשרות להתחלה על נורמליציה על סוריה וללבנון תוך מתן שטחים מרמת הגולן, הצעה אחת ממיני רבים... לקרב את סוריה למערב תגרום לאיראן להיות מבודדת עוד יותר, ויסיר ממנה עוד קלף מאוד חשוב במזרח התיכון, מה גם שתהיה חשופה יותר לפגיעה של בעלות הברית על מתקניה הגרעינים... לכן הפרדוקס שסוריה היא גם הבעיה, אבל גם הפתרון, ללא ספק כלכלה היא איזשהו אלמנט או גורם לחוסנה הביטחוני של המדינה, אך מלחמה לאורך זמן תפגע ללא ספק גם בכלכלות היציבות ביותר, מלחמה זה לא טוב לכלכלה, גורם מערער יציבות וצריכים להימנע ככל האפשר מעימות מזוין, לפעמים אין ברירה ואם כך הדבר צריכים לשאוף לסיימה כמה שיותר מהר, בגלל שאין אנו נלחמים כנגד מדינה - אזי גם תם עידן ההכרעות דבר שרק מאריך את הלחימה, זה הפרדוקס שנגד מדינה שהיא גוף חזק יותר מאירגון טרור, הלחימה קצרה יותר... מתי המלחמה תסיים.. אין לי מושג וגם לא לאף אחד, זה תלוי בכל כך הרבה גורמים....

enzim

New member
לא, ולא חסר סיבות למה

דנו בזה כבר. מעניין אם יש מישהו שחושב אחרת.

ne ro

New member
I thinkn the Same.

'Cause if Syria is going to fight against Israel, Iran is also going to

a e q u i t a s

New member
אי אפשר לשלול מלחמה מול סוריה

אי אפשר לשלול את אפשרות הזאת, אומנם הסתברות יחסית היא נמוכה, אבל אי אפשר לצפות מהלכים כאלה, יש שני ביטויים במילון המילים של האסטרטגיה של המלחמה - "מלחמה בשוגג" ויש הרבה מאוד תרחישים אפשריים כמו טיל מונחה שיפגע שחיל האויר פוגע במשאיות נשק שעוברות בין סוריה ללבנון, יפגע בטעות בתוך שטח סוריה בגלל תקלה טכנית בטיל, גם סוריה וגם ישראל לא מעוניינת בזה אבל זה עלול להצית את האזור... כלומר תקלה במערכות טכניות של טילים ואמצעי לחימה, יש עוד אפשרות שקרתה מספר פעמיים בהיסטוריה הצבאית של שבהם שיגרו מערכות התרעה הודעות כוזבות על התקפות טילים.. ב1979 שבו דווח בטעות של להק של מפציצים סובטיים באים לכיוון ארה"ב, הפיקוד האסטרגי האוירי של ארה"ב על כל המטוסים החמושים בטילים גרעיניים הועמדו לאלתר בכוננות תקיפה והיו על סף המראה... יש עוד אפשרות, שנקרא "מלחמה מסלימה שלא במכוון" או באנגלית Inavertent Escalatory War, שבו מפקדים בכירים והנהגה הפוליטית לא הבינו נכון את מהלכיהם של הצד הנגדי, ופתחו במהלומת מגננה, אף על פי שלא היה ממש צורך וזה בעצם פתח מלחמה... זה קורה בעיקר במצבים של משברים בינלאומיים חמורים, ממש כמו עכשיו בין ישראל לחיזבאללה והחשש שסוריה לא תבין נכון את כוונותיה של ישראל או תפרש אותו בצורה לא נכונה ואז - הינה לך מלחמה עם סוריה... כך שהאפשרות היא קיימת ומאוד מוחשית...

enzim

New member
התכוונתי שלא תהיה מלחמה בכוונה

תחילה. טעויות תמיד קורות... "והחשש שסוריה לא תבין נכון את כוונותיה של ישראל או תפרש אותו בצורה לא נכונה ואז..." מה אז? אתה מוכן להרחיב את המשפט הזה? סוריה תתקוף ראשונה את ישראל ולא בגלל טיל שטעה בכיוון או סיבה דומה????? אתה לא יודע כמה בוש חולם שזה יקרה, ובדיוק בגלל זה אסד לא יניח לזה לקרות...גם אם טיל יפגע בשטח סוריה אני חושב שהם יחליקו את העניין ולא יתקפו כתוצאה מכך.

למעלה