איורים נבחרים מהרשת
הגרסה העברית |HE|

peperonni

New member
איורים נבחרים מהרשת
הגרסה העברית |HE|

לאור בקשת הפינגווין במיוחד, ועקב היות הפרום הזה אחד ממאגרי המידע איכותיים ביותר ברשת הישראלת (אם לא ה-)
בנושא -
תרגמתי לעברית את התרשימים שהעלתי בשבוע שעבר לפורום. ראוי שיהיו לנו תרשימים בעברית,

אני רק מקווה שאני לא מפר יותר מידי זוכיות יוצרים כך...

חלק מהמילים אני לא יודע איך אומרים בעברית, אז ניסיתי לתרגם אותם בצורה ישירה ולנסח בצורה הקצרה ביותר שלא תעמיס על התרשים.
אם טעיתי או המצאתי מושגים שלא קיימים בעברית/יש להם כבר שמות אחרים, אתם מוזמנים פתוח את התמונה בצייר הפשוט של הווינדוס, לתקן, ולהעלות. כך תתקבל בסוף הצורה הטובה ביותר :)

בנוסף - אתם מוזמנים להרחיב מהידע שלכם לגברי כל אחד מהמושגים המופיעים בכל איור כדי להרחיב נקודות שקשה להבין מהאיור בלבד ויצא לנו אחלה שרשור.

peperonni

New member
הטרופופאוזה היא שכבה יציבה ביותר

"סופר אינברסיה" שמפרידה את החלק הפעיל של האטמוספירה(טרופוספירה) בה קורות כל תופעות העננות ומזג האוויר, מהסטרטוספירה והשכבות שמעליה. לכן CB מקבל צורת סדן, כאשר הזרם העולה נמרח על האינברסיה הזאת שחוסמת אותו מלעלות ומבדרת אותו לצדדים.

בתאים בהם הזרם העולה מפותח במיוחד, כמו מה שקורה בSUPERCELL, הזרם העולה חזק מספיק כדי לפרוץ מקומית את ההטרופפאוזה ואלה הבליטות שפורצות את הסדן המרוח בצורה אחידה בגובה מפלס האינברסיה.

shmulikhazin

New member
הברד מאטמוספרה לקרקע לא ישרוד אלה עם

מקורו מקרח בסטטוספרה שהקרח הזה כמו אבן בגלל הקור וזה יורד לאטמוספרה ורוחות חזקות ירידתו גם אם אטמוספרה נמוכה בגלל שמקורו מסטטוספרה אז אטמוספרה נמוכה חמה מעל 0 גורמת לקרח לשנות צורה ביחד אם רוחות חמות וזה שורד בקרקע החמה

peperonni

New member
הזרם היורד מגביר את נפילת המשקעים

הוא "זורק" אותם מטה.
כאשר האוויר יורד(שוקע) הוא מתייבש והמשקעים שבאוויר מתאדים, מקררים אותו יותר והוא נעשה צפוף וכבד יותר ולכן מואץ עוד כלפי מטה.

למעלה