איזה אוכל אתם ממליצים באידי במבוק

Beetlejuice68

New member
איזה אוכל אתם ממליצים באידי במבוק

קניתי בעבר כלי אידוי במבוק כי ראיתי באיזה תוכנית טלויזיה שעושים ככה גיוזה (דים סאם)
האמת הדים סאם יתפרק ולא יצא משהו
אז אשמח גם למתכון טוב לדים סאם וגם להמלצות למתכונים מאודים עם כלי הבמבוק שלי
תודה!

 

אמרלדה

Active member
דפי אורז ממולאים

הבעיה עם דפי האורז היא שהם קשים וכמעט בלתי אפשריים לחימום חוזר.
אז מכינים אותם כרגיל (מרככים אחד אחד במים, ממלאים במה שאוהבים)
מניחים בכלי אידוי עלי כרוב
עליהם את דפי האורז
מתחתיהם מים חמים
וכך זה מתחמם נפלא.
 

אמרלדה

Active member
כן, אם הם נאכלים מיד כשעושים אותם

אבל לא תמיד זה מה שקורה, ואז מטרת החימום היא בעיקר לרככם.
 

חנהפ

Active member
קונה דים סאם מוכנים ומכינה בסיר האידוי

מתכון לבצק:


2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס מים מהברז
1 כף שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון ושמים במקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים על שטח מקומח, עד שהבצק ממש דק (כ-1 מ''מ).
4. קורצים עגולים בקוטר של 10 ס''מ, ומקמחים אותם
5. שמים במרכז כל עיגול כפית מילוי. לא להתקמצן על המילוי, כי הוא משמש כ"בסיס" לצורתו הנכונה של הדים סאם. אם לא יהיה מספיק מילוי, הדים סאם לא ייצאו יפים.
6. מקפלים את הבצק סביב המילוי. כאמור, יש 11 צורות קיפול שונות, על מנת להבדיל בין המילויים השונים
7. מבשלים באידוי: את קערת האידוי מרפדים בעלי כרוב כדי למנוע מהדים סאם להדבק לתחתית. מרתיחים כמות קטנה של מים בסיר, מעמידים מעליו את קערת האידוי, מניחים את הדים סאם בפנים וסוגרים. מאדים למשך 15 דקות לפחות. את הדים סאם המוכנים אפשר לשמור בקערת האידוי עד להגשה, אחרת, הם מאבדים את מרקמם הרך.
8. שימור: את הדים-סאם המוכנים אפשר להקפיא. אין צרך להפשיר אותם לפני הבישול, אפשר להכניס אותם לאידוי הישר מהמקפיא.
 
למעלה