איזה אמפולות מחסלות קרציות בחתולים?

חוץ מברבקטו, פרונטליין פלוס ולדעתי גם ברודליין שמצהירות שמטפלות בקרציות יש עוד אמפולה שעושה את העבודה?
וטרינרית אמרה לי שגם רבולושן מטפלת בקרציות אפילו שזה לא כתוב על האריזה.
אשמח לשמוע ממישהו שמבין בנושא.

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
חוץ מברבקטו, פרונטליין פלוס ולדעתי גם ברודליין שמצהירות שמטפלות בקרציות יש עוד אמפולה שעושה את העבודה?
וטרינרית אמרה לי שגם רבולושן מטפלת בקרציות אפילו שזה לא כתוב על האריזה.
אשמח לשמוע ממישהו שמבין בנושא.
רוולושן זה נגד פרעושים, קרציות, קרדיות אוזניים, סקביאס.
ברודליין זה נגד פרעושים, קרציות ותולעים.
אדווקט זה נגד פרעושים, קרציות, תולעים עגולות, אקריות (שזה כנראה גם סקביאס).

זה על פי המידע שמוסרות החברות המייצרות / משווקות את המוצרים הנ"ל.
-

רוולושן זה נגד פרעושים, קרציות, קרדיות אוזניים, סקביאס.
ברודליין זה נגד פרעושים, קרציות ותולעים.
אדווקט זה נגד פרעושים, קרציות, תולעים עגולות, אקריות (שזה כנראה גם סקביאס).

זה על פי המידע שמוסרות החברות המייצרות / משווקות את המוצרים הנ"ל.
-
וטרינר אמר לי אתמול שברבולושן אין שום חומר שאמור להרוג קרציות אז אני לא לגמרי סגור על העניין.מצד שני , וטרינרית אחרת אמרה לי שכן.נראה לי אקנה ברודליין

גורדיאן-II

Active member
וטרינר אמר לי אתמול שברבולושן אין שום חומר שאמור להרוג קרציות אז אני לא לגמרי סגור על העניין.מצד שני , וטרינרית אחרת אמרה לי שכן.נראה לי אקנה ברודליין
אני לא יודע מה הוטרינר הזה הסניף אבל... תמצא כאן את המידע:

הקטע הרלוונטי לגבי קרציות:
Revolution Plus kills 3 types of ticks for a full month after one dose, including black-legged ticks (a.k.a. deer ticks) American dog ticks and Gulf Coast ticks.6,7 Effective results sustained for up to 5 weeks for black-legged or deer tick and American dog tick.6,8
בעברית:
Revolution Plus הורג 3 סוגי קרציות במשך חודש שלם לאחר מנה אחת, כולל קרציות שחורות רגליים (המכונה קרציות צבי) קרציות אמריקאיות וקרציות חוף המפרץ. 6,7 תוצאות יעילות שנמשכות עד 5 שבועות עבור קרצית שחורות רגליים או צבי וקרצית כלב אמריקאית. 6,8

בשורה התחתונה: תקנה את מה שזמין וזול, כל חומרי ההדברה לחתולים מכילים גם חומר נגד קרציות.

אני לא יודע מה הוטרינר הזה הסניף אבל... תמצא כאן את המידע:

Revolution Plus kills 3 types of ticks for a full month after one dose, including black-legged ticks (a.k.a. deer ticks) American dog ticks and Gulf Coast ticks.6,7 Effective results sustained for up to 5 weeks for black-legged or deer tick and American dog tick.6,8
בעברית:
Revolution Plus הורג 3 סוגי קרציות במשך חודש שלם לאחר מנה אחת, כולל קרציות שחורות רגליים (המכונה קרציות צבי) קרציות אמריקאיות וקרציות חוף המפרץ. 6,7 תוצאות יעילות שנמשכות עד 5 שבועות עבור קרצית שחורות רגליים או צבי וקרצית כלב אמריקאית. 6,8

בשורה התחתונה: תקנה את מה שזמין וזול, כל חומרי ההדברה לחתולים מכילים גם חומר נגד קרציות.
מחיטוט ברשת עולה ששלושת הקרציות המפורטות לעיל לא מצויות בישראל.
הקרציה המצוייה אצלנו היא קרציית הכלב החומה https://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/medical/brown_dog_tick.htm
צריך לבדוק מי מהתכשירים מטפל בקרצייה הזו.
(כמו כן החומרים נגד תולעים עגולות מקווקות מזוגזגות סיכה שוט וכו לא יעבדו על תולעי הסרט שהן הנפוצות ביותר).

הקרציה המצוייה אצלנו היא קרציית הכלב החומה https://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/medical/brown_dog_tick.htm
(כמו כן החומרים נגד תולעים עגולות מקווקות מזוגזגות סיכה שוט וכו לא יעבדו על תולעי הסרט שהן הנפוצות ביותר).
כאן https://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3705&Itemid=3574
סקירה מקיפה של התכשירים המצויים ונגד מי ומה הם יעילים. (באנגלית)

גורדיאן-II

Active member
הקרציה המצוייה אצלנו היא קרציית הכלב החומה https://entnemdept.u
כאן https://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3705&Itemid=3574
סקירה מקיפה של התכשירים המצויים ונגד מי ומה הם יעילים. (באנגלית)

fl.edu/creatures/urban/medical/brown_dog_tick.htm
(כמו כן החומרים נגד תולעים עגולות מקווקות מזוגזגות סיכה שוט וכו לא יעבדו על תולעי הסרט שהן הנפוצות ביותר)
תודה, אבל...
א. בקישור שנתת יש יותר מידי מידע, ולא מצאתי שם חומר שנאמר לגביו שהוא הורג קרציות חומות.
ב. בניגוד לתולעים, אני מאמין שקרציה היא קרציה בלי קשר לצבע שלה, לא ברור לי מה הסיבה לחלוקה הנ"ל.
ג. בכל מקרה, לדעתי קרציות הן סיכון נדיר, פרעושים זה הסיפור העיקרי, ב-10 השנים האחרונות נתקלתי בקרציה אחת בלבד.

תודה, אבל...
א. בקישור שנתת יש יותר מידי מידע, ולא מצאתי שם חומר שנאמר לגביו שהוא הורג קרציות חומות.
ב. בניגוד לתולעים, אני מאמין שקרציה היא קרציה בלי קשר לצבע שלה, לא ברור לי מה הסיבה לחלוקה הנ"ל.
ג. בכל מקרה, לדעתי קרציות הן סיכון נדיר, פרעושים זה הסיפור העיקרי, ב-10 השנים האחרונות נתקלתי בקרציה אחת בלבד.
מתוך הקישור :
Be aware that not all veterinary products with a claim for tick control are effective against all tick species. In fact, most pet tickicides, even the most expensive ones have been checked against the major tick species in Europe and the USA, the largest markets. These species are typically Ixodes (ricinus and scapularis), Dermacentor (reticulatus and variabilis), Amblyomma americanum and Rhipicephalus sanguineus.
הקרציה האחרונה שמוזכרת - Rhipicephalus sanguineus זאת קרציית הכלב החומה. כלומר התכשירים שמיובאים לארץ אם כתוב שמטפלים בקרציות זה אמור לעבוד.
אישית אני אוהבת לדעת איזה חומרים נמצאים בתכשירים - אם תכשיר שמכיל פיפרוניל לא מצאתי אותו יעיל או שגרם לחתול לא להרגיש טוב לא אחליף אותו בתכשיר של חברה אחרת שמבוסס על פיפרוניל אלא אחליף לחומר אחר...
בכולופן מסכימה שפרעושים ותולעים זה האתגר.

דגלמנגל

Well-known member
בעברית:
ואאאאוו ממש עבודה סמינריונית.
איזה מזל שבני האדם השכילו להיפטר מהפרווה העבותה, שבוודאי כסתה, את גופות אבותיהם הקדמונים.
מעניין במה התמרחו אלה מ"כוכב הקופים". הבמאי דילג על הקטע הזה. אולי חיכו בקוצר רוח, להפסקות בצילומים, כדי להתגרד ...או לנשנש

למעלה