איזה אנטי וירוס חינמי מומלץ?

frankthe2

Active member
אם יש חלונות 10 - אז יש את המובנה שעושה עבודה טובה והוא חינמי.
אם רוצים בכל זאת תוכנה יעודית אז מבין החינמיות - avast נחשב לבחירה סבירה.

emh

Member
יש לי גם ב-2 מחשבים
comodo
AVG
לא היו לי בעיות, ממליץ.

raya

Well-known member
מנצלת את השרשור....
חלונות 7 כבר כמה שנים עם Avast.
קצת "מעצבן" אותי האנטי וירוס הזה, ואני מחפשת חלופות.
בעבר הרחוק היה לי Everest וגם Avg.
מה מומלץ כיום כאנטי וירוס חינמי?
תודה,
רעיה

frankthe2

Active member
מנצלת את השרשור....
חלונות 7 כבר כמה שנים עם Avast.
קצת "מעצבן" אותי האנטי וירוס הזה, ואני מחפשת חלופות.
בעבר הרחוק היה לי Everest וגם Avg.
מה מומלץ כיום כאנטי וירוס חינמי?
תודה,
רעיה
שבוע טוב רעיה!
המבחנים האחרונים של אנטיוירוסים מתבצעים תחת מערכת הפעלה של windows 10. אינני יודע מה החומרה שיש לך ומה הן התלונות שלך נגד avast. בסהכ התוכנה קיבלה ציונים בין הטובים ביותר שיש (שוב בחלונות 10). בחמישיה הראשונה למען הדיוק. בעשירייה הראשונה תמצאי גם את avg ואת avira ואת החינמי של מיקרוסופט. קשה מאוד להעריך איך מחשב שלך יגיב להחלפת אנטי וירוס. (יעבוד לאט יותר הגלישה תואט או לא וכד'.
everst היא תוכנה לזיהוי חומרה ולא תוכנת אנטי וירוס.

raya

Well-known member
תודה על התגובה.
avast "מעצבן" אותי עם ההתראות החמורות שלו לגבי המחשב שלי, ההצעות ה"מפתות" לשדרג חודשיים או 3 בחינם, או לקנות במבצע הרחבת הגנה לא זוכרת כרגע באיזה סכום.
ניסיתי בזמנו את ההצעה לשדרוג, והסרתי אותו (avast premium) כי עלו בכל הפעלה של המחשב אתרים/דף בית שלא הייתי מעונינת בהם.
כן- טעיתי בקשר ל everest, אולי אנסה את avg - ואם אראה שהוא גרוע יותר - תמיד אפשר לחזור ל avast.
(זוכרת את הזכרונות 256KB? ששלחתי לי לפני שנים רבות להרחבת הזכרון במחשב הקומפאק שלי).....
רעיה
עריכה: עוד משהו בהזדמנות זו.
בעבר הרחוק היה כלי ניקוי ואיחוי קבצים/דיסקים defrag? לא זוכרת בדיוק.
כיום- רק תוכנה כמו ccleaner למשל עושה זאת? אין במערכת ההפעלה - חלונות 7 אצלי- תוכנה שעושה זאת?

arseny92

Well-known member
מנהל
עריכה: עוד משהו בהזדמנות זו.
בעבר הרחוק היה כלי ניקוי ואיחוי קבצים/דיסקים defrag? לא זוכרת בדיוק.
כיום- רק תוכנה כמו ccleaner למשל עושה זאת? אין במערכת ההפעלה - חלונות 7 אצלי- תוכנה שעושה זאת?
איחוי defrag קיים במערכת ההפעלה אך רלוונטי רק לכונני HDD. השירות נשאר קיים, אך במידה והכונן SSD, אינו מאחה (כי לא אמורים לאחות SSD), אלא מבצע TRIM אם הכונן תומך בכך
לגבי ניקוי, במאפייני הכונן תמיד היה disk cleanup. יישומי צד ג' לא הכי מומלצים, מאחר ויכולים לנקות גם את מה שלא אמורים לנקות ואז המשתמש חווה בעיות מכל הסוגים

raya

Well-known member
איחוי defrag קיים במערכת ההפעלה אך רלוונטי רק לכונני HDD. השירות נשאר קיים, אך במידה והכונן SSD, אינו מאחה (כי לא אמורים לאחות SSD), אלא מבצע TRIM אם הכונן תומך בכך
לגבי ניקוי, במאפייני הכונן תמיד היה disk cleanup. יישומי צד ג' לא הכי מומלצים, מאחר ויכולים לנקות גם את מה שלא אמורים לנקות ואז המשתמש חווה בעיות מכל הסוגים
תודה! אכן מצאתי את האפשרות ל disk cleanup.
השאלה שלי היא האם מומלץ לבצע ניקוי כזה או עדיף להימנע (כדי לא להיכנס לבעיות בלתי צפויות).
רעיה

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה! אכן מצאתי את האפשרות ל disk cleanup.
השאלה שלי היא האם מומלץ לבצע ניקוי כזה או עדיף להימנע (כדי לא להיכנס לבעיות בלתי צפויות).
רעיה
עיקר בעיות בלתי צפויות נובעות משימוש לא נכון ביישומי צד ג', ולא מיישומי צד א' (אשר כלולים עם המערכת)..

raya

Well-known member
עיקר בעיות בלתי צפויות נובעות משימוש לא נכון ביישומי צד ג', ולא מיישומי צד א' (אשר כלולים עם המערכת)..
תודה! נראה לי שלא אקח סיכונים מיותרים.
במיוחד שכעת עם הסגר, ואי היציאה מהבית, אם תהיה איזו שהיא תקלה, לא יתאים לי לקחת את המחשב לאוניברסיטה כדי שיטפלו בו.

em28

Well-known member
אחרי שנים עם AVAST על WIN7 במחשב יחסית חלש האנטיוירוס החל לאכול יותר מדי זכרון, השמין,
החל להטריד עם אזעקות באמצע הלילה על שום דבר, ועם הצעות שדרוג מגונות, עברתי ל-AVIRA.
AVIRA הרבה יותר קליל, לא מנג'ס, מתאים למשתמשים "טיפשים" - התקן ושכח,
שומר את הגדרות הוירוסים בענן ולכן צריך עדכון כל יום, במבחנים מדורג יחסית גבוה.

אני מרוצה, התקנתי אותו בעוד שני מחשבים יותר חזקים (Win 7/10) - אין תלונות.

raya

Well-known member
אחרי שנים עם AVAST על WIN7 במחשב יחסית חלש האנטיוירוס החל לאכול יותר מדי זכרון, השמין,
החל להטריד עם אזעקות באמצע הלילה על שום דבר, ועם הצעות שדרוג מגונות, עברתי ל-AVIRA.
AVIRA הרבה יותר קליל, לא מנג'ס, מתאים למשתמשים "טיפשים" - התקן ושכח,
שומר את הגדרות הוירוסים בענן ולכן צריך עדכון כל יום, במבחנים מדורג יחסית גבוה.

אני מרוצה, התקנתי אותו בעוד שני מחשבים יותר חזקים (Win 7/10) - אין תלונות.
תודה רבה !
אנסה את avira.
אמנם אין לי אזעקות בלילה - מכבה את המחשב בסוף היום - אבל עולה לי קצת על העצבים.
לא הבנתי מה המשמעות של "שומר את הגדרות הוירוסים בענן ולכן צריך עדכון כל יום". אני אמורה לעשות עדכון יוצי? או שהעדכון נעשה אוטומטית?

em28

Well-known member
לא צריך לעדכן בכלל, כל הגדרות הוירוסים נמצאות בענן ובזמן הסריקה האנטיוירוס פונה לענן ומבקש את ההגדרות העדכניות.
הכל שקוף למשתמש.

למעלה