איזה אנשים אהודים בחברה - מה דעתכם

איזה אנשים אהודים בחברה - מה דעתכם

התגלגל לעיני מאמר על אנשים אהודים בחברה.
מה דעתכם על זה?

צחי
, בתור איש הקישורים שלנו, תוכל לכתוב לנו תמצית בעברית?

פריאל 12

New member
אני מקווה שהכוונה היא לחלק מקודי ההתנהגות ולא בהכרח

לצירוף של כולם באדם אחד, כי זה נראה לי די נדיר :)
טוב, עם מקבץ משובח שכזה, אין כאן דילמה והשאלה היא איך לא יהיו אהודים?

tzachy

New member
בבקשה...

תמצית, זה קצת פרויקט (ויש לי עוד פרוייקטים כרגע...) אבל תמציתיתית אנסה (תרגום מתומצתתתת):

אנשים נוטים לחשוב שכדי להיות אהוד בחברה צריך תכונות מולדות כמו מראה מלבב, כישרון יוצא דופן או יחסי אנוש נדירים... אבל זה לא כך. בפועל את/ה יכול להפוך לאהוד וזה כנראה עניין של אינטליגנציה רגשית (EQ).
הדברים מבוססים גם על מחקרים. בכתבה הם מציינים 12 תכונות מפתח שמאפיינות אנשים אהודים:

1. שואלים שאלות (צורה של התעניינות באחר שמראה על אכפתיות).
2. שמים את הנייד בצד (בזמן שיחה עם מישהו/י).
3. אמיתיים.
4. לא מעבירים ביקורת.
5. לא מחפשים תשומת לב (קיבלת מחמאה, תעביר את זה גם לאחרים שנשאו בנטל).
6. עיקביים (אנשים יודעים מה לצפות ממך, ללא קשר למצב רוח וכד').
7. שפת גוף חיובית (לפעמים איך שאתה אומר משהו, חשוב ממה שאתה אומר).
8. משאירים רושם ראשוני טוב (עמידה זקופה, חיוך וכד').
9. מברכים אנשים בשמם.
10. מחייכים.
11. יודעים איך לגעת (והם עושים זאת). הערתי (דעתי האישית בלבד): בימינו נא להיזהר, הטרדות מיניות וכד'...
12. מאזנים תשוקה וכיף (בעיקר בעבודה: אפקטיביים בעשיה, רציניים וגם נחמדים. פחות מרכלים וכד' אבל עדיין קשובים וזוכרים מה סיפרת להם לפני שבוע).

אנשים אהודים פועלים בנינוחות. הם יוצרים הרמוניה בסביבתם. מוציאים מכל אחד/ת את המיטב שבו/ה וגם עושה רושם שהם נהנים מזה. הוסף/י התכונות הנ"ל וראה כיצד תהפוך/י גם את/ה לאהוד/ה.

דעתי האישית - יש בזה אמת.
אישית, אני משתדל (עוד לפני שקראתי את הנ"ל) לנהוג כך, לפחות לגבי חלק מהסעיפים הנ"ל. מצד שני, צריך גם איזון, כלומר שהנ"ל לא יבוא על חשבון דברים עקרוניים אחרים (עקרונות, מוסר, צדק וכד').

tzachy

New member
ולפי כלל מס' 5... (+תיקונים)

לפי כלל מס' 5 ("לא מחפשים תשומת לב"), אז זה בעיקר בזכותך, כי את ביקשת
Anytime at all, All you gotta do is call and I'll be there

כשכתבתי את הנ"ל, זה היה תוך ריפרוף בכתוב במקור (לא קראתי את הכל). אח"כ גיליתי אצלי כמה אי-דיוקים, אז הנה כמה תיקונים:

- סעיף 4, במקום "לא מעבירים ביקורת" יותר מתאים "לא שיפוטיים", זה גם התרגום המילולי והכוונה היא להישאר עם "ראש פתוח" , בלי דעות קדומות ולנסות תחילה לראות את הדברים גם מהצד של האחר כדי להבין מה מניע אותו/ה. זה, להבנתי, לא פוסל ביקורת בונה (בניגוד למה שכתבתי, אם היא לא שיפוטית כנ"ל).

- סעיף 11, במקום "יודעים איך לגעת" צריך להיות "יודעים במי לגעת". מוסבר שמגע פיזי עם האדם הלא מתאים עלול ליצור דווקא רתיעה (ההיפך מהרצוי), כמו כן הוא מחשיב לחיצת יד כ"מגע" (וזה לא יכול, אני מניח, להחשב כמשהו מיני (בניגוד לחיבוק למשל), אפרופו מה שכתבתי על שצריך להיזהר עם עניין ההטרדות המיניות. לא מזמן, כישבתי, מישהי התיישבה עלי...כמובן זה היה בצחוק ודווקא נהנתי מהמגע הנשי הרך שלה, אבל אם מישהו היה עושה דבר כזה למישהי, יש לי הרגשה שעלול היה להיות מצב שמי שהיו מתיישבים עליה כנ"ל לא בהכרח היתה רואה את זה ברוח טובה ובהומור כמוני(?)). אז כאמור בהחלט לא רצוי לגעת בכל אחד/ת. נזכרתי גם שלא מזמן קרה לי שהושטתי יד בהזדמנויות שונות לנשים שפגשתי ושתיהן היו דתיות מאוד (מדתות שונות אגב) והן אמרו לי שהן לא לוחצות יד לגבר ("שמירת נגיעה") וכמובן שכיבדתי את זה (למרות היותי חילוני, אני דווקא מעריך שמרנות ביחסי גברים-נשים).

נעמי155

New member
ואיך אפשר שלא לאהוב

אנשים סימפטיים, יפים, מוכשרים, מכילים, לא מרכלים, תורמים לסביבה,חייכניים וכל הרשימה?
רק שקצת לי להאמין שכל הרשימה הזו , יכולה להיות רשימת תכונות/מעלות של איש אחד.

בזכות צחי

גם אני יכולה להגיב

ברור לי שמתוארים אנשים אידאליים שאין כמוהם במציאות
ובכל זאת אני אוהבת לקרוא/לשמוע מידע כזה
כי זה תמיד גורם לי לחשוב ולשנות מה שאפשר ומתאים לי
מין תזכורת של המובן מאליו ושל קלישאות שאני אוהבת

למעלה