איזה ארגז חול סגור מומלץ לרכוש לחתולה?

CapitanMorgan

New member
איזה ארגז חול סגור מומלץ לרכוש לחתולה?

גם כן איזה גודל כדאי לקחת?

היא כרגע בת כ10 חודשים, שוקלת כ4-5 קילו.
וכרגע יש לה ארגז פתוח בגודל בינוני.

אני גם אשמח לטיפים לגבי מה עושים עם השיער שמתפזר בכל רחבי הבית בכמויות.... רכשתי מברשת אבל זה לא עוזר בכלל...

ארמורגם

New member
ארגז החול הטוב ביותר הוא פתוח

ארגז סגור הוא המצאה של בני אדם, ואינה טבעית לחתול.
ההמלצה שלי היא ארגז גדול עם דפנות גבוהות (40x60, גובה 30 ס"מ), עדיף מפלסטיק שקוף.
חול מתגבש איכותי כדוגמת Ever Clean או Canada Litter (הבנתי שהנוסחא החדשה של Ever Clean נחותה יותר בהשוואה לקודמת).
&nbsp
לגבי שיער, אין פתרון קסם. הברשה עוזרת אך לא מונעת לחלוטין. כדאי להשתמש במסרק פורמינטור או דמוי, לתוצאות מרביות.

שממית12

New member
אי אפשר לדעת מראש כיצד החתול יגיב,עד שקונים
אצלי, בכל החתולים שגידלתי לא היתה בכלל בעיה להחליף לארגז סגור. כגורים לכולם היה ארגז פתוח וכבוגרים מעל חצי שנה קניתי להם ארגז סגור והמעבר היה חלק. לעומת זאת - מיטה לחתול לא הלך. שנה היתה המיטה על הרצפה כדי שיתרגל וזה לא עזר. העברתי אותה על גג הויטרינה והחתול אימץ אותה בחום!

Yukita

Active member
מנהל
עניין המיטה לא כל כך מפתיע

מרבית החתולים שיצא לי להכיר לא מתים על מיטות פתוחות בנקודות נמוכות כמו רצפה. היה אולי יוצא דופן אחד מהבחינה הזו. מרבצים "מוגנים" יותר, יותר דמויי-מאורה, הצליחו יותר בנקודות כאלה נמוכות.
&nbsp
הרבה חתולים אכן יעדיפו מקום גבוה. חתול מטבעו יש לו דפוס התנהגות של העדפה לנקודות שמהן אפשר לתצפת. בכל זאת, על הרצפה רוב העולם גבוה יותר ממנו וזה לא משרה תחושת בטחון (בכלבים זה שונה, אין להם כושר טיפוס כמו לחתולים וגם לכלב קטן יש לעתים קרובות דפוס חשיבה שאינו שונה במהותו מזה של כלב גדול מבחינת התנהלות במרחב. גם ככה הרבה כלבים קטנים נוטים להיות עצבניים יחסית - כי הם מרגישים מאויימים יותר).

שממית12

New member
הסבר יפה. אז לא ידעתי למה שני חתולים החרימו מיטה כה נוחה
החתול שקיבל את המיטה, העדיף לישון על במיטה שלי או אפילו על הספה ובימים חמים העדיף לישון על הרצפה, אך לא במיטה שלו שהיתה כאמור על הרצפה. כשהוא חלה במחלה כרונית, הוא הסכים לישון במיטתו, רק בזכות כרית חימום שנהגתי לרפד אותה.
החתול שבא אחריו, גם הוא זלזל במיטה שעל הרצפה, והעדיף לישון על גג הויטרינה הגבוהה, החשוף והמאובק (או על הספה ואפילו על הרצפה, ולא במיטה שלי
איזה עלבון!!!), בסוף העברתי לו את המיטה לשם ו.. בינגו!
ככה זה, כל חתול מלמד אותנו משהו חדש.

למעלה