איזה אריה תעדיפו להיות?

SupermanZW

Well-known member
אם יכולים לצוד אותך, זה לא בדיוק חופש, אלא חרדתיות קיומית והישרדותית.
האריה לא חי בחרדה למרות שיכולים לצוד אותו. גם האדם (אם הוא שפןי בדעתו) מעדיף להיות חופשי למרות הסכנות מאשר לאבד את חירותו אפילו אם ידאגו לו. חופש הוא מעל הכל.

משתפרת1

Well-known member
האריה לא חי בחרדה למרות שיכולים לצוד אותו. גם האדם (אם הוא שפןי בדעתו) מעדיף להיות חופשי למרות הסכנות מאשר לאבד את חירותו אפילו אם ידאגו לו. חופש הוא מעל הכל.
יש מעט מאד אנשים חופשיים לגמרי. כאלה שפרשו מהחברה וחיים במקום מבודד בו הם בלבד קובעים את הכללים

אתה יודע... אני מסתכלת על שתי התמונות
הנהדרות האלה במבט קצת, איך נאמר פילוסופי???
כי האריה החופשי זו פנטזיה עבור 99.999% מהאוכלוסיה...
בעולם וגם מי שאנחנו בטוחים שהם האריה מצד ימין... מתברר שהם בשבי
של עצמם.

אני באופן אישי... רציתי להיות התמונה הימנית... ולא רק אלה אני
שלעצמי בעבור עצמי ברחתי מהתמונה השמאלית... ושבתי אל הכלוב
גאה בעצמי עד יהירה...
אבל זה לא מספיק לצאת מהכלוב... הדרך אל החופש ארוכה. אפילו ארוכה מידי...

הייתי שבויה בבית הורי...
עוד לא בגרתי די ועברתי לחיות תחת חסותו... חסות הוריו
וכשברחתי אז מה? עברתי מכלוב לכלוב... ולעוד כלוב...
כדי לחזור ולהתפנק בכלוב??? בעצם כן.

Harrington

Well-known member
מנהל
התשובה היא שזה לא משנה :).
לכתחילה האריה חי בטבע, חופשי, ועל כן זה מה שנוח לו וזה מה שהוא כמובן יעדיף. אולם אם ניקח אריה שלא מהטבע אלא כזה שגדל בגן חיות (למשל) למן הרגע הראשון שנולד, לא רק שנוח לו לחיות שם ו'להיות מסודר', סביר להניח שהוא כלל לא יסתדר בטבע. לפחות לא בשלב ראשון.

הרי אנחנו, בני האדם בוודאי אך גם בעלי החיים, מסוגלים להסתגל לכל דבר. מה שאנחנו מסתגלים אליו, בדרך כלל גם הופך עם הזמן למה שנוח לנו. זאת גם אם על הנייר היינו מעדיפים משהו אחר.

אז על הנייר כמובן שאעדיף את החירות. בתכל'ס? הכל תלוי איפה גדלתי ולמה התרגלתי.

קלייטון.ש

Well-known member
בין שני הקצוות האלה יש מרחב רב ושם רוב בני האדם יעדיפו להיות. אף אחד לא רוצה להיות בכלא ומעטים יסתדרו עם חופש מוחלט. מעשית מחפשים איזון בין חירות וביטחון, כאשר תמיד ביטחון מחייב הקרבת חירות, וחירות מחייבת הקרבת ביטחון.

למעלה