איזה באסה....

קטיפה

New member
איזה באסה....

הביאו לי הרגע רשימה של דברים שאסור לי לאכול כי הם גורמים לארלגיה הבעיה זה שזה כל הדברים שאני אוהבת! ארררררר איזה עיצבון תגידו יש לעוד מישהו פהה מיגרנה וגם לופוס ? זה כזה מעצבן כל יומיים אני מרותקת למיטה בגלל המיגרנה..ארררררררר וסליחה אם אני לפעמיים נודניקית

gaia20

New member
קודם כל...

את לא נודניקית, ממש לא... נראה לי שכבר מוסכם על כולם שכאן זה המקום להתלונן על דברים, אז תרגישי חופשי לעשות כך, כמו כולם... בקשר למגרנה, לא, לי אין מגרנות, אולי יש לי פעם בחודש איזה כאב ראש שלא נראה לי שזה מגרנה כי מגרנה לפי מה שהבנתי נמשכת כמה ימים והכאב ראש שלי עובר תוך 4-5 שעות, לפעמים אפילו פחות, אם אני נכנסת לישון לכמה שעות... בקשר לאלרגיות, היום יש המון תחליפים לא פחות טובים מהמקור, את יכולה לכתוב את הדברים שאת אלרגית אליהם, אולי נוכל לעזור לך למצוא תחליפים טובים...

קטיפה

New member
אז ככה..

זה לא שאני אלרגית אליהם זה שהרי מגירנה זה התרכבות תאי דם ועוד משהו ששכחתי אז אם אוכלים :שוקולד גבינות ממרח בוטנים יין קולה תה קפה אננס פרות הדר נקניקים שמן מן הצוומח אבוקדו שזיף אדום אפונה סויה בצל כרוב כבוש קצפת חמוצה יוגורט אגוזים את הרשימה המלאה אני אבתוב בערב אז זה שולח חומר שגורם למיגרנה להיות יותר חזקה צ´או בנתיים שירלייייייייייייייייייייייייייייי

gaia20

New member
וואו... זה ממש דברים שאוכלים

או שותים כל יום.... טוב, תכתבי את כל הרשימה בערב ונראה מה אפשר למצוא תחליף. ד"א התייעצת עם דיאטנית? הבנתי שאת רוצה להפוך לצמחונית.

קטיפה

New member
הנה הרשימה המלאה

קפאין: קפה, תה, משקה תה, קולה .שוקולד .גבינות: למעט גבינות קרם, וגבינת קוטג .יוגורט וקצפת חמוצה .אגוזים שקדים וממרח בוטנים .בשר מעובד ומשומר כולל נקניקיות, רטבים, נקניקים לסוגיהם השונים משקאות אלכוהוליים ובעיקר יין אדום, שמפניה, ומשקאות כבדים מבחינת הארומה שלהם.3 .מונו-סודים-גלוטמת: חומר משמר .פרי הדר: תפוזים, אשכוליות, לימון וכו´ וכן אננס, וכל מיצהם פירות שונים כגון: בננות, צימוקים, תאנים בקופסא, אבוקדו, שזיפים אדומים.3 ירקות מסויימים: אפונה וקטניות שונות כולל סויה ומוצריו, בצל, כרוב כבוש, אבוקדו.3 מיגרנה זה התרחבות כלי דם במח באזור הגולגולת והפרעות בזרימת הדם וכל המאכלים האלו משחריים תהליך שבסוף יעשה מיגרנה וזו רשימה דיי רצינית ואני יודעת שאני לא אעמוד בלא לאכול את כל הדברים האלו כי זה בעיקר מה שאני אוהבת לאכול אבל הכאב הזה כל כך משתק לי את הגוף לימים!

lupland

New member
קטיפה שלום

היי שירלי.זה אסף מצטער לקרוא על המיגרנה שקיבלת. הרופא אמר לך אם יש קשר בין המיגרנה ללופוס? כמו כן את סיפרת שאת צמת במשך יום הכיפורים.רק רציתי שתדעי שיש פסקי הלכה של רבנים שבהם אוסרים על אנשים שזקוקים לתרופות לצום.יום הכיפורים נועד יותר לענות את הנפש בבקשה לסליחה ומחילה בין האדם לקדוש ברוך הוא ובין אדם לאדם. היות ויום הכיפורים עבר ואת כבר צמת והוכחת לעצמך שאת מסוגלת לצום אם צריך הייתי מבקש ממך בשנה הבאה (שזה עוד 364 יום וזה המוןןןןןןןןן זמן) לחשוב לפני ולהתיעץ עם הרופא שלך הלופוס שלנו מבקש מאיתנו להבדיל מאנשים אחרים להיות קצת יותר קשוב לגוף שלנו אם אמצא שוב את המקום שבו קראתי על האיסור לצום ביום כיפור לאנשים שנזקקים לתרופות אני אכתוב לך כאן. תהיי חזקה ותמשיכי לכתוב כמה שיותר על מה שעובר עלייך.כולי תקווה שבעתיד נוכל לגרום לרופא כלשהוא שמבין ויש לו נגיעה ללופוס להיכנס לפורום כמה שיותר ולתת עצות מקצועיות עד כמה שהוא יכול. שלך-אסף

ל3

New member
אסף - לגבי הצום

אני יודעת שאתה צודק ושיש פסוק שאומר " פיקוח נפש דוחה הכל" אבל אני חייבת להודות שגם אני צמתי. אצלי זה מין הרגל שקשה לי מאוד לשבור אותו ואני חייבת לציין שהרגשתי די טוב בצום. אז היה יום אחד שלא לקחתי את הכדורים ואז מייד עם צאת הצום עשיתי זאת. אני יודעת שאם באותו יום היה לי חום או לא הייתי מרגישה טוב בהחלט לא הייתי צמה. אבל טפו טפו הכל עבר בשלום בכל אופן, גמר חתימה טובה לכולם ושיהיה לכם שנה נפלאה

lupland

New member
שירי הסטודנטית

היי שירי. אכן קשה יש רק בלחם.דרך אגב מה ההיסטוריה המשפחתית של "קשה יש רק בלחם"? היה איזה משהוא אצלכם שם בבית שמישהו דאג להגיד או להזכיר את זה? אכן."פיקוח נפש דוחה שבת" וזה פסוק ידוע.אני פשוט נתקלתי באחד הספרים שקראתי ואני לא זוכר אם זה היה של ישעיהו ליבוביץ או אדם ברוך וקשה לי להאמין שזה היה במקום אחר.בכל אופן היתה שם הסוגיה הנוגע לאנשים חולים וליום כיפור.ואותו אדם שהשיב הביא ציטוטים מהרמב"ם שכתב בין השאר את "מורה נבוכים" ואני מקווה שבהזדמנות אצליח לשים יד על הספר הזה או שזה אולי קבוצה של ספרים שבהם הרמב"ם נוגע כמעט בכל בעייה או שאלה מחיי היום יום של היהודי ובכלל. אני אישית לא צם למרות שאני אוהב "לבלוע" כל דבר כמעט במה שנוגע לדת וליהדות.בחשיבה החילונית שלי לא מסתדר לי הצום.לצום על מה? הרי יש לי נפש של ציפור לא? והלב שלי טהור.נטול מחשבות רעות וזימה.(מותר לחייך קצת) אבל כל אחד צריך לעשות לפי מה שהוא חושב או מרגיש שהוא צריך לעשות. וחוץ מזה אל תשכחי את "רשיון להרוג" שלי.יש לי לופוס-אז מותר לי לאכול.טוב ברור לך שאני צוחק בקשר למשפט האחרון. בכל אופן ביקשת מגאיה את המספר של כוכי.אם גאיה לא תענה לך הלילה(קשה לי להאמין שלא אבל...) תיצרי איתי קשר כאן ואני אתן לך את המספר דרך האי מייל שלי.לא ניראה לי שכוכי היתה רוצה שהמספר שלה יופיע כאן על המסך) זהו.שיהיה לילה טוב.יום חדש החל לפני כמה דקות.

ל3

New member
הי אסף

את המשפט "קשה יש רק בלחם" שמעתי פעם בצבא ומאז זה מלווה אותי. פשוט נדבק אלי

זאבית

New member
אויש קטיפונת../images/Emo24.gif

קודם קחי
עכשיו תנשמי עמוק ותרגעי....יש מאכלים כגון שוקולד (גם גלידות עם קקאו), גבינ"צ, ושמנת מתוקה דווקא (וממש לא חמוצה) שמביאים לי חופשי את המגרנה אם אני רק "מריחה" אותם.......אבל מכל השאר (בצל???!!!!!) אני טועמת ונהנית מהם מאד (תמיד אפשר לצמצם גבולות ולא להגזים בשום דבר). מה שכדאי לך לעשות זה להפוך את עצמך לשפן נסיונות ופשוט לבדוק איזה מבין המאכלים הנ"ל (מהרשימה המרשימה מאד שהבאת כאן) עושה לך מגרנה. את תגלי שהרוב לא מדגדג לך כמעט (למרות שיש כאלה שאולי יש להם השפעה מאוחרת יותר ולכן קשה "לעלות" עליהם). ממה שידוע לי - שוקולד הוא הסכנה העקרית. יש לו השפעה מידית על רוב האנשים אשר סובלים ממגרנה. דווקא שווה....אפשר לעשות דיאטה. ו......כן הרבה אנשים שסובלים מלופוס סובלים ממגרנות. (גם זה בתקופות. בתקופות של רגיעה יש פחות מגרנה, לפחות כך זה אצלי). מה עוד אפשר לספר לך על נפלאות המגרנה ? אה, שזה הכאב היחידי בעולם, אני חושבת, שאפשר לעצום עיניים ופשוט ללכת לשון איתו, ואז למחרת הכל כבר יותר טוב. (מי יכול להרדם עם כאב שיניים למשל? או אוזניים?) אם את ממש סובלת את יכולה לקחת תמיד אקמול, או אופטלגין נוזלי - זה עוזר ממש תוך 5-10 דקות. טוב, גמרתי לקשקש, העקר שיעבור לך מהר ההתקף המעצבן ואת תראי שלאט לאט את תכירי את הסימנים שלפני ותדעי גם מה באמת עדיף לך לא לאכול (וזה בטוח פחות מרבע מהרשימה שלך). תרגישי טוב, עדית
אגב, את יכולה להוסיף אבטיח לרשימה......תנסי, אולי עלייך זה לא מאד משפיע, עלי כן.... ועוד דבר, בזמן התקף תשתדלי להמנע מאור חזק. עדיף לך להיות בחדר אפלולי יחסית, האור מוסיף להרגשה הרעה.

3ויוי

New member
לקטיפה

אל תידאגי מרשימת המזון הזאת יש עוד המון דברים טעימים כתחליף אני גם כבר שנתיים מנסה תחליפים שונים ומזונות אלה שהיזכרת חלקם הגדול נימנעים מפי. הראש אצלי רגיש מאד ואני סובלת גם ממגרנות. ואז לפני שידעתי היתי עושה לי כוס קפה עם שוקולד או פרוסת גבינה צהובה אוכלת והכאב היה מחריף. היום אני מקפידה לא להכניס לבית מוצרים אלה לאחר שקראתי ולמדתי מהי מיגרנה ומהי אלרגיה(לא איבחנו לי אלרגיה). התגובה האלרגית כוללת הפרשת היסטמין המתפקד כשדר עצבי ויכול לגרום בכמויות מופרזות לנטייה לרוגז עצבים או לכאב ראש עז.מומלץ על חומצות שומניות מסוג אומגה 3 שיש אותם בדגים טונה סרדינים כוון שהם מסייעות לשדרים העיצביים.תעשי לך טיול בסופר בלי לקנות דבר רק להיתרשם ממוצרים שלא כלולים ברשימה ומותרים לך ותיוכחי שי מה לאכול ואוכל טעים. תארי לי שלי יש את מחלת הקוליטיס דלקת במעי הגס כרונית ואסור לי לאכול עוד כמה מוצרים. אני חורגת מידי פעם ,,מותר לתת לנשמה לנשום ,,, שלך באהבה ויוי

ritosh

New member
קטיפונת: הצעות ו ../images/Emo91.gif

קפה: את בטח לא שותה. תה: יש המון סוגי תה שהם נטולי קפאי למשל: תה מצמחים שונים, תה נהדר שקונים בבתי טבע שעשוי מורדים. קולה: רצוי שאף אחד לא ישתה! אבל אם נורא נורא מתחשק אז יש קולה בלי קפאין. שוקולד: זו בעיה... אבל תחשבי על טיפולי השיניים שאת חוסכת... גבינות: הלואי שהיו מרשים לי לאכול רק גבינות קרם וקוטג´! טעמת פעם גבינת קוטג´ 1% ? איכסססססס..יוגורט נו מילא אפשר לוותר.לא הבנתי מה זה קצפת חמוצה? אגוזים,בוטנים ושקדים: הידעת ילדה שהם נורא מחצ´קנים?(אפילו יצא לי חרוז) בשר מעובד ומשומר( מה זה?)נקניקיות ונקניקים: יש בשר בקר לא מעובד,בשר משומר אני מכירה רק לוף מהצבא,נקניק אפשר לוותר,פסטרמה מותר? נקניקיות יש צמחוניות של טבעול. גם הבנות שלי היו חולות על נקניק ונקניקיות,עד שחבר של המשפחה תיקן איזה מכונה שהתקלקלה במפעל מאוד ידוע שמייצר, ומסיפורי הזוועה שלו לא נכנסים אלי הביתה כל הסוגים....... משקאות אלכוהוליים: שירלי, יש משהו שאת רוצה לספר לנו????? מונסודיום גלוקומט:נשמע כמו קללה. שמים ממנו באוכל סיני, אז תאכלי אוכל תאילנדי, הודי, פרסי וכו´. פירות: אהובי ליבי. לא ראיתי ברשימה שאסור לך תפוחי עץ, אגסים,אבטיח, מלון, תותים,אפרסקים,דובדבנים, שזיפים ירוקים ועוד שאני לא זוכרת כרגע. אפונה קטניות וסויה: שעועית ירוקה מותר? סויה: תגידי את האמת, מתי אכלת ב פעם האחרונה סויה? לגבי הקטניות יש לי בעיה. אסור את כל סוגי הקטניות? את רואה שירלי,יש הרבה מאכלים שמותר לך לאכול. ישר כשאומרים אסור זה סוף העולם. יש המון המון מותר. צריך תמיד לראות את חצי הכוס המלאה. כמובן שכל מה שכתבתי מותר רק ברשות מי שנתן לך את הרשימה!!! בתיאבון!

ilush

New member
קטיפונת..

הי חמודה, אחרי כל העצות הנהדרות שנכתבו כאן עבורך, כל אחד מהנסיון והידע שלו (ואכן מסתבר,כמו שאת מיישמת כל הזמן, ששווה לשתף ולשאול...רק מרוויחים) לא נשאר לי הרבה להוסיף. גם אני סובלת מכאבי ראש יומיומיים, אך עפ"י ביקת נוירולוג, הם אינם מיגרנות. לגבי מיגרנות אכן מדובר בניסוי וטעייה. כמו שעדית אומרת- הרשימה ארוכה מאוד אבל את צריכה למצוא מתוכה מה באמת מזיק לך. וכמו שריטה כתבה (בפירוט מרשים!!!), רשימת התחליפים היא גדולה. רק עוד תחליפון קטנטן לרשימה המפוארת של ריטה; לגבי שוקולד- ישנו תחליף שנקרא "מעדן חרובים"/"שוקולד חרובים"- שווה לנסות... (אין ספק שאין תחליף לדבר האמיתי-ממממממ... ובכל זאת.) זה הכל בינתיים, מקווה שאת מרגישה טוב, חיבוק גדול, אילנית.

ל3

New member
הי קטיפונת

אני לא חושבת שללופוס יש קשר למיגרנה אבל בכל אופן אם זה ממשיך שווה לשאול מומחה. בקשר לזה, דודה שלי סובלת ממגרנות כבר שנים ועוזר לה באותו רגע פשוט להחשיך הכל ולסגור את החדר שיהיה שקט מוחלט. גם סמרטוט לח ( לא ממש קר ובטח שלא חם) על המצח עוזר וכמובן שאם זה בלתי נסבל אז קחי אופטלגין. כמו שגאיה אמרה לך, את ממש לא נודניקית שירלי אז אל תרגישי ככה טוב? אם לא כאן המקום לשאול שאלות אז איפה זה כן המקום??.

קטיפה

New member
לכולםםםםםםםםםםםםםםםםם

תודה תודה תודה אני כבר "חטאתי" ואכלתי כמה דברים שאסור לי וחשבתי לא יהיה לי מגרנה אבל הייתה למזלי הפעם לא ארוכה סוף שבוע נעים שירלי.

למעלה