איזה באסעה - מישהו מצא לפני את מה שחיפשתי

gilgalad

New member
איזה באסעה - מישהו מצא לפני את מה שחיפשתי

אתמול נתקלתי במאמר שפורסם החודש בו הם מצאו תהליך שאני קיוויתי למצוא במחקר שלי (ביולוגיה מולקולרית), והם גם ממשיכים בכיוון שאליו אני רציתי ללכת. זה מוריד מהחדשנות של הדוקטורט שלי כי כל תגלית אחרת בנושא תהיה הרחבה, אבל ההוכחה הראשונית אצלם. אוף. שבוע הבא אני יושבת עם המנחים שלי לראות אם יש משהו אחר שאני יכולה להתפקס עליו.

מעיןבר

New member
באמת נורא מבאס.

מצד שני, בתחום הזה קשה מאוד להיות ראשונים (גם אני במדעי החיים). לא פעם ההרחבות כן מוסיפות וחשובות. אם את בתחילת הדרך, עוד ממש לא מאוחר לעשות תפנית (חברה שלי החליפה שני נושאים על רקע בעיות במהלך הדוקטורט, גם אני התחלתי עם שני נושאים במקביל והמשכתי עם מה שנראה מתאים יותר). תקראי הרבה בימים הקרובים, תרחיבי את הידע שלך לשלל כיוונים, מהניסיון שלי הקריאה נותנת המון רעיונות ואני בטוחה שתצליחי לתקן את הנושא. שיהיה בהצלחה
.

../images/Emo201.gif

זה אחד הדברים הכי מדכאים שיכולים לקרות בדוקטורט, אבל זה קורה המון. ועדיף בתחילת המחקר מאשר לקראת סיומו. וכמו שנאמר כאן גם הרחבות חשובות, ותוכלי כמובן להיעזר במה שהם כתבו ולא להתעכב על דברים מעצבנים שהם כבר התמודדו איתם, שזה טוב. תוכלי גם ליצור איתם קשר, ולפתח יחסים שיועילו לך לעתיד (אולי ביקור במהלך הדוקטורט, או בתקופת הפוסט). בקיצור יש גם איזה רבע כוס מלאה להסתכל אליו, אבל מניסיון דומה, זה לא קל...

gilgalad

New member
תודה לעונים

ואכן כולכם צודקים. אין מה לעשות, זה חלק מחוקי המשחק. כאמור, שבוע הבא או אחרי ננסה להעריך מחדש את המחקר שלי. שבוע טוב.

למעלה