איזה בדים אתן מעדיפות?

איזה בדים אתן מעדיפות?

לאחרונה אני מתנסה בשני סוגי רקמה שונים בתכלית: בראשון אני סורגת קרושה ורוקמת על הסריגה. עשיתי כך 2 כריות מחטים. קצת בעייתי, בגלל החורים שבסריגה אבל מאוד נוח להכנס עם המחט בתוך חוטי הסריגה. ברקמה השנייה אני רוקמת על בד בטיסט שקוף ונשפך. קשה מאוד, שקוף ורואים כל קצה של חוט מאחור, שיא העדינות, ואני לא בטוחה שאני עומדת במשימה בכבוד...
ואז נזכרתי שאני אוהבת בכלל בדי פשתן ישנים.
איזה בדים אתן מעדיפות לעבודה? על מה רקמתן לאחרונה?

shlomit80

New member
אני לא מצליחה לשלוח דוגמה כי הקובץ כבד מדי.

אנסה בסוף השבוע לצלם שוב. בכל אופן- מניחים שכבות של בדים, כשהבד התחתון מבריק ומעליו לפחות שתי שכבות של בדים סינטטיים. תופרים את כל השכבות בתך מכונה - במכונה או ביד, ואז עוברים עם המלחם היכן שרוצים. כך מבצבצות השכבות התחתונות של הבד.

shlomit80

New member
מלחם רגיל עם מעמד שקניתי בהום סנטר.

ואני עובדת על משטח זכוכית, כדי לא להרוס את השולחן...

nla45

New member
אני מכירה מלחם אשר משתמשים בו

לויטראז,. זה אותו מלחם??

אני גם עובדת בזכוכית-ויטראז לא הייתי משתמשת ב

באותו מלחם, אל תשכחי שהעוצמה שונה, יש חומר פלקס, בדיל על המלחם. הייתי משקיעה 40-60 ש"ח למלחם ניפרד בעוצמת חום נמוכה יותר.

shlomit80

New member
אני משערת שזה אותו מלחם, אלא אם יש מלחם

מיוחד לויטראז'. אף פעם לא עשיתי ויטראז'.

אני נישארת בדיעה לא להשתמש במלחם של הויטראז

בויטראז עובדים עם חומרים כמו בדיל, עופרת, פלקס זה החומר הנוזלי ה"מקשר" המאפשר מגע בין הבדיל לסרט הנחושת או העופרת. הרי גם אם מנקים את המלחם החומרים עדין "דבוקים " בו... אני הייתי משתמשת במלחמים שונים. אולי מספיק גם מלחם שמשתמשים לאלקטרוניקה.

אני מסכימה עם עדנה. גם בהלחמת הבדים עלולים

להינמס פרורים על המלחם. אני הייתי מפרידה, מלחם זה לא דבר נורא יקר. צריך להגן על מה שמתחת, לעבוד על זכוכית או שיש או חרסינה או תבנית אפיה ישנה. וכמובן זה נכון רק לבדים לגמרי סינטטייים ואז נשאלת השאלה אם אוהבים סוגי בדים כאלו, ואם אוהבים את הגימור הכאילו קרוע. אתן אוהבות?

nla45

New member
לצערי לא הצלחתי לפתוח הקובץ

יש לי כנראה word בגירסה ישנה יותר

nla45

New member
תודה רבה! לא ידעתי שמלחימים בדים.. מאד

מעניין
שבת שלום לכולם

In Limbo

New member
בנתיים מתנסה על בדי כותנה

שלקחתי מסדינים, חלקם קניתי חדשים רק בגלל הדוגמא שהתאימה לי ואחרים לקחתי משומשים אבל די חדשים.
היה סט מצעים שקניתי במיוחד כדי לפרק אותו ולהשתמש בבד, כי נורא אהבתי את הדוגמא (הדפס דמשק בצבע קרם על בד בהיר). כרגע רוקמת על חלק מהבד כדי להפוך את כל העניין לכרית מתנה.
והיי

הנה משהו שרקמתי בעבר עם הבד המדובר.
http://farm4.staticflickr.com/3547/3769082685_632d5d4406_z.jpg?zz=1

מקסים ברמות!

גם אני חשבתי להתנסות על בדי סדינים וינטאג'ים, והכנתי סדינים עם הדפס ציפורים בטורקיז, כתום, צהוב וחום, אבל עוד לא עשיתי כלום.... זה ברשימת ההמתנה שלי... לצערי היא מתארכת!

למעלה