איזה בדיקות מבצעים בפתיחת כרטיס

כל הזכרון שיש לי מהבדיקות של פתיחת

כרטיס זה בדיקת אדמת
אני חושבת שמישהי כבר כתבה כאן את רשימת הבדיקות. טל

tonti

New member
בודקים גם:

לחץ דם ובדיקת שתן לגילוי חלבונים. ומבקשים פרטים על מחלות במשפחה ושנת לידה של 2 הסבים (אל תשאלי אותי למה) וארץ מוצא. ואם יש לך מסמכים שעשית בדיקה לנוגדני אדמת או בדיקות גנטיות תביאי איתך.

פוגית

New member
בדיקות

בדיקות דם: גם ספירה של כל מיני דברים (כדוריות דם, חומרי קרישה וכו´ - בדיקת ספירה שיגרתית), גם סוג דם (חשוב! כדי לדעת מה הRH שלך), גם נוגדנים לאדמת, צהבת, cmv (סוג של שפעת שמסוכנת לעובר), טוקסופלסמה (לא שיגרתי) ואולי עוד. נדמה לי שיש משהו שנקרא vdrl שזה גם איזה בדיקת נוגדנים. בדיקות שתן: כללי + תרבית אולטרה סאונד ראשון (אלא אם כן יש לרופא מכשיר והוא בודק לבד) טאי זקס (בדיקה גנטית שממומנת על ידי המדינה) - אלא אם כן כבר את או בן זוגך עשיתם. ואם יש עבר של מחלות גנטיות במשפחה אולי גם שולחים לייעוץ גנטי. וגם בודקים לחץ דם ומשקל (משקל לא כל הרופאים בודקים היום) ויש רופאים שנותנים דפי הסבר על כל הבדיקות שניתן לבצע במהלך ההריון.

anat_i

New member
אני בכלל לא מכירה את המושג הזה של

פתיחת כרטיס. מהרגע שגיליתי שאני בהריון (בשבוע חמישי), הגעתי לרופא שלי, הודעתי לו שאני בהריון והוא שלח אותי לעשות אולטראסאונד על מנת לקבוע את גיל ההריון (ככל שעושים יותר מוקדם, כך זה יותר קרוב למדוייק) ואמר לי מעכשיו לבוא אליו כל חודש למעקב. כל פעם שאני מגיעה האחות עושה לי בדיקת שתן, לחץ דם, משקל ואחר כך אני נכנסת לרופא. את כל בדיקות הדם האלה שדיברתן עליהן כאן עשיתי עוד לפני ההריון. אלה בדיקות שמאד חשוב לעשות לפני ההריון (במיוחד אדמת ו-CMV) והרופא שלח אותי כשרק אמרתי לו שזה בתכנון.

noa2

New member
כאחות שגם עושה "טיפת חלב" אז-

ב"כללית"יש לנו כרטיסי מעקב הריון נחמדים מאד שבהם יש גם הסברים כלליים על ההריון + טיפים לכל מיני מצבים במהלכו. בפגישה הראשונה אני יושבת עם האשה וממלאים ביחד את הפרטים האישיים של שני בני הזוג, כולל ארץ מוצא שזה פרט רלוונטי מבחינת בדיקות גנטיות שמומלץ או לא לבצע, מצב משפחתי, רגישויות לתרופות, הרגלים (עישון, אלכוהול, סמים...), קרבת דם בין בני הזוג (מאד רלוונטי באיזור הדרום) אח"כ פרטים נוספים הקשורים להריון הנוכחי - גיל הריון וכדו´ פרטים על מחלות רקע של האשה ומחלות במשפחה שיכולות להסב את תשומת ליבנו לסיבוכים אפשריים (לא עלינו) במהלך ההריון. הריונות קודמים כולל הפלות. בדיקות מעבדה ראשוניות כוללות: ספירת דם - נקבל מידע על רמת ההמוגלובין הבסיסי של האשה שנוטה לרדת במהלך ההריון (בעיקר בהמשכו - ואז צריך לקחת ברזל) סוכר בצום - נותן מדד בסיסי למצבי סוכרת VDRL - בדיקה לסיפיליס שאמנם נדמה שזו מחלה שפסה מהעולם אבל בכל תחילת הריון יש צורך לבצע אותה גם אם אני משוכנעת שאין סיכון שהאשה נדבקה CMV ןטוקסופלסמה אינן בדיקות שגרה אלא בהמלצת רופא שבהתחשב לרמת סיכוןשל חשיפה לוירוסים האלו שהינם מאד טרטוגניים (כלומר נוטים ליצור מומים קשים בעובר) לגבי אדמת אני מבררת מצב חיסוני ואם יש בעברה של האשה 2 חיסונים אין כל צורך במעקב נוסף איידס - ע"פ רצון האשה ובהסכמתה בלבד! בנוסף רצוי לעשות בדיקות שתן כללית (חלבון וסוכר) - מרמז על מצבי סוכרת ורעלת הריון וכמובן אינם מהווים אבחנה כשלעצמם רק מסבים את תשומת ליבנו ודורשים מעקב! וגם בדיקת שתן לתרבית כי לפעמים בהריון יש דלקות בדרכי השתן שהם לא סימפטומטיות אבל דורשות טיפול! ואחרי כל זה אנ מאד ממליצה לפנות למכון הגנטי ואם יש אפשרות כלכלית לשמוע מהם מה הם ממליצים בהתאם לארצות המוצא שלכם - ולבצע (רצוי לפני הריון אבל אפשר גם בתחילתו) כשבדיקת טי-זקס מבוצעת לכולם וע"ח המדינה. זהו אני חושבת שפרטתי את הכל בהצלחה

למעלה