הכי זול והכי טעים זה חלקים של עוף !
כבד עוף, לבבות עוף, פרגיות, כנפיים של עוף, כרעיים קטנות ( הלמטה של הפועלקה). בשר עוף זה בשר רך, בלי חומרים מרככים וכימיקלים, תמיד מצליח, טעים מאד. אפשר גם חלקים של הודו כמו שווארמה , כבד ולבבות של הודו וכ"ד. אבל אני מעדיף תרנגולות. כיוון שבשר בקר וחיות אחרות הוא או מאד מאד יקר או שמצריך ריכוך או יישון (אחרת יוצא כמו מסטיק ) הכי מומלץ זה הקוקריקו. אם נורא בא לכם בשר בקר דווקא, ולא רוצים בשר מעובד עם כימיקלים או בשר מאד יקר אז אז עושים לבד קבבים או המבורגרים מבשר טחון טרי מחלקים לא יקרים. קונים בשר בקר טרי מהחלקים הפחות יקרים, וטוחנים פעמיים (או חצי פעם וחצי פעמיים, כדי שלא יתפורר), מערבבים עם קצת שומן כבש, או שומן אווז, (אפשר גם שומן או עור של עוף), פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, בצל קצוץ , אפשר לגוון עם תבלינים אחרים שאוהבים (טומריק, כמון, קנמון, אוגוז מוסקט, ראס אלחנות וכ"ד)... עושים קציצות דחוסות, ומלבישים אותם על שיפוד, או שעושים קציצות רחבות "המבורגר" ישר על הרשת (להפוך עם יעה שטוח רחב שלא יתפורר).