איזה בשרים כדאי לקנות ל"על האש" ?

alexxx23

New member
איזה בשרים כדאי לקנות ל"על האש" ?

בשרים שמתאימים לצליה אבל לא יקר מדי.
 
בשרים שמתאימים למנגל

מהיותר זולים: פרגיות, קבבים, המבורגר, נקניקיות, כנפיים, לבבות. מה הכיוון? מה אתם אוהבים?
 

smadidi

New member
כנפיים , לבבות ,קבבים

פרגיות קצת יקר חזה עוף כול מה שקשור להודו רק להרתיח קודם הצליה אז גם התהליך יותר מהיר לקנות בשר טחון ועשות קציצות לבד
 

avi5199

New member
הכי זול והכי טעים זה חלקים של עוף !

כבד עוף, לבבות עוף, פרגיות, כנפיים של עוף, כרעיים קטנות ( הלמטה של הפועלקה). בשר עוף זה בשר רך, בלי חומרים מרככים וכימיקלים, תמיד מצליח, טעים מאד. אפשר גם חלקים של הודו כמו שווארמה , כבד ולבבות של הודו וכ"ד. אבל אני מעדיף תרנגולות. כיוון שבשר בקר וחיות אחרות הוא או מאד מאד יקר או שמצריך ריכוך או יישון (אחרת יוצא כמו מסטיק ) הכי מומלץ זה הקוקריקו. אם נורא בא לכם בשר בקר דווקא, ולא רוצים בשר מעובד עם כימיקלים או בשר מאד יקר אז אז עושים לבד קבבים או המבורגרים מבשר טחון טרי מחלקים לא יקרים. קונים בשר בקר טרי מהחלקים הפחות יקרים, וטוחנים פעמיים (או חצי פעם וחצי פעמיים, כדי שלא יתפורר), מערבבים עם קצת שומן כבש, או שומן אווז, (אפשר גם שומן או עור של עוף), פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, בצל קצוץ , אפשר לגוון עם תבלינים אחרים שאוהבים (טומריק, כמון, קנמון, אוגוז מוסקט, ראס אלחנות וכ"ד)... עושים קציצות דחוסות, ומלבישים אותם על שיפוד, או שעושים קציצות רחבות "המבורגר" ישר על הרשת (להפוך עם יעה שטוח רחב שלא יתפורר).
 

alexxx23

New member
תודה לך

מה הכמויות של הבקר, השומן, הבצל, הפטרוזיליה התבלינים. תודה על ההתשובה המפורטת
 

alexxx23

New member
תודה רבה לכולכם

זה חשוב אם חלקי העוף טריים או קפואים שהופשרו ? צריך לבשל או למרנד אותם לפני הצלייה ? ולגבי ההצעה להכין לבד קציצות קבב - אפשר בבקשה לקבל מתכון ? תודה לכם על העזרה
 

avi5199

New member
עוף יכול להיות טרי או קפוא שהופשר

אין הבדל גדול בטעם בין עוף קפוא לטרי על האש. אני מטבל את חלקי העוף לפני הצליה על האש בבצל מרוסק בפומפיה, שמן זית, כורכום , מלח, צ'ילי גרוס. מכין בקערה משחה מכל המרכיבים ומורח על חלקי העוף. כמויות של תבלינים וטיבולים אני לא מודד, אני שם וטועם ומחליט לפי הטעם . (בכל זאת כמויות בערך : בצל אחד גדול מרוסק בפומפיה, ארבע כפות-עד חצי כוס שמן זית, חצי כפית כורכום, חצי כפית צ'ילי גרוס, חצי כפית מלח דק .. מערבבים הכל ומורחים על חלקי העוף) אם תדפדף בפורום אחורה יש מתכונים מדויקים גם לקבאבים ולהמבורגרים.
 
למעלה