איזה גנרטור לקנות? מדריך רכישה

ido54321

New member
בעקבות משבר הקורונה שמשגע את כולנו בחודשים האחרונים, נאלצתי כמו עוד הרבה אנשים, לעבור להתגורר במקום מרוחק יחסית בצפון עקב בעיות תקציב.
לאחר המעבר, עלה לי הצורך בגנרטור לכל מיני פרוייקטים קטנים באזור הבית והחצר.
לפני שרצתי לקנות אחד, עשיתי מחקר מקיף בנושא כדי להבין איזה סוג כדאי לי לקנות. זה היה מעייף ומעניין בו זמנית.
אחרי שקניתי, החלטתי לכתוב מדריך שיעזור לאנשים שנמצאים במקום שאני הייתי ורוצים לדעת איך ומה כדאי להם לקנות.
למי שמעוניין לקרוא, הנה המדריך - איזה גנרטור לקנות? מדריך רכישה
אשמח אם תשתפו ותעבירו למי שמחפש ורוצה לדעת קצת יותר

רשר

Well-known member
מנהל
בעקבות משבר הקורונה שמשגע את כולנו בחודשים האחרונים, נאלצתי כמו עוד הרבה אנשים, לעבור להתגורר במקום מרוחק יחסית בצפון עקב בעיות תקציב.
לאחר המעבר, עלה לי הצורך בגנרטור לכל מיני פרוייקטים קטנים באזור הבית והחצר.
לפני שרצתי לקנות אחד, עשיתי מחקר מקיף בנושא כדי להבין איזה סוג כדאי לי לקנות. זה היה מעייף ומעניין בו זמנית.
אחרי שקניתי, החלטתי לכתוב מדריך שיעזור לאנשים שנמצאים במקום שאני הייתי ורוצים לדעת איך ומה כדאי להם לקנות.
למי שמעוניין לקרוא, הנה המדריך - איזה גנרטור לקנות? מדריך רכישה
אשמח אם תשתפו ותעבירו למי שמחפש ורוצה לדעת קצת יותר
נראה כמו מאמר מתורגם מפרסום זר שלא כל-כך מתאים למצב בארץ
1 שטח מגרש פרטי בארץ לא מאפשר מרחק 20 מטר מהבית פרט לסביון וקיסריה וחייבים להתחשב בשכנים (רעש, גזים, ריח), הפתרון להתקין על הגג או לבצע ארובה לגזים לגובה הגג,
2 חלק מנתוני הציוד הביתי מוגזמים מאוד וכדאי לבצע הערכה מעשית בכל החלטה,
3 החלפת הזנה לגנרטור חרום הפועל פחות מ 3-5 שעות כ 4 פעמים בשנה עדיף שתהיה ידנית תוך שליטה מהלוח על המעגלים המוזנים באותו הזמן - מפסק בורר תלת- פזי המזין את הבית ב 1 או 3 פזות לפי סוג הגנרטור (יתרון לחד פזי עד 7KW שמאפשר עבודה עם ציוד כבד חד פזי למרות שנדרש אישור ממשרד האנרגיה מעל ל 5KW ) כאשר מסמנים על הלוח את המעגלים החיוניים שתמיד ישארו במתח והאחרים לבחירה בהתאם למצב,
4 על הגנרטור מרכיבים שקע מתאים להספק מקסימלי וכבל הזנה ללוח המתחבר למפסק בורר עם תקע/שקע (בית תקע בגנרטור שקע ובכבל שניהם),
5 באזורים בעלי רשת חשמל באמינות נמוכה (שלג, סופות, אחזקה נמוכה, וקוים באויר ארוכים) כדאי יחידה גדולה המסוגלת לספק את כל הצריכה לזמן ארוך 5 ימים לפחות כולל מלאי דלק,

עוד מידע אצל אחרים https://www.google.com/search?q=איז...30l2j69i60.9032j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ido54321

New member
נראה כמו מאמר מתורגם מפרסום זר שלא כל-כך מתאים למצב בארץ
1 שטח מגרש פרטי בארץ לא מאפשר מרחק 20 מטר מהבית פרט לסביון וקיסריה וחייבים להתחשב בשכנים (רעש, גזים, ריח), הפתרון להתקין על הגג או לבצע ארובה לגזים לגובה הגג,
2 חלק מנתוני הציוד הביתי מוגזמים מאוד וכדאי לבצע הערכה מעשית בכל החלטה,
3 החלפת הזנה לגנרטור חרום הפועל פחות מ 3-5 שעות כ 4 פעמים בשנה עדיף שתהיה ידנית תוך שליטה מהלוח על המעגלים המוזנים באותו הזמן - מפסק בורר תלת- פזי המזין את הבית ב 1 או 3 פזות לפי סוג הגנרטור (יתרון לחד פזי עד 7KW שמאפשר עבודה עם ציוד כבד חד פזי למרות שנדרש אישור ממשרד האנרגיה מעל ל 5KW ) כאשר מסמנים על הלוח את המעגלים החיוניים שתמיד ישארו במתח והאחרים לבחירה בהתאם למצב,
4 על הגנרטור מרכיבים שקע מתאים להספק מקסימלי וכבל הזנה ללוח המתחבר למפסק בורר עם תקע/שקע (בית תקע בגנרטור שקע ובכבל שניהם),
5 באזורים בעלי רשת חשמל באמינות נמוכה (שלג, סופות, אחזקה נמוכה, וקוים באויר ארוכים) כדאי יחידה גדולה המסוגלת לספק את כל הצריכה לזמן ארוך 5 ימים לפחות כולל מלאי דלק,

עוד מידע אצל אחרים https://www.google.com/search?q=איזה+גנרטור+מתאים+לבית&oq=איזה+גנרטור&aqs=chrome.0.0j69i57j0l3j0i22i30l2j69i60.9032j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
קודם כל, חשוב לי להגיד שאני שמח לקבל ביקורת, אני מאמין שזאת הדרך הכי טובה להשתפר וללמוד עוד דברים חדשים ומרתקים.
אני לוקח את הערות שלך לתשומת ליבי ואעבוד לשפר ולתקן את המדריך בהתאם :)

רשר

Well-known member
מנהל
קודם כל, חשוב לי להגיד שאני שמח לקבל ביקורת, אני מאמין שזאת הדרך הכי טובה להשתפר וללמוד עוד דברים חדשים ומרתקים.
אני לוקח את הערות שלך לתשומת ליבי ואעבוד לשפר ולתקן את המדריך בהתאם :)
תוספת - בכל מקרה החלפת הזנות בבית תמיד תלת פזית (פרט למקרה של שיטת TT שם גם אפס מוחלף),
מפסק פחת לאחר ההחלפה כך שמגן על הבית מהזנה מכל כיוון,
כך החלפת גנרטור מחד לתלת פזי תחייב רק החלפת כבל הזנה בלי להתעסק עם חשמלאי בלוח,

קבצים מצורפים

• איפוס גנרטור חד פזי ~3.jpg
    איפוס גנרטור חד פזי ~3.jpg
    KB 113.4 · צפיות: 0
למעלה