איזה דגנים מחיטה מלאה מומלצים ?

yarivlevi

New member
איזה דגנים מחיטה מלאה מומלצים ?

אני כרגע מתאמן ב-2 מישורים,חיזוק השרירים והואדת אחוז שומן בגוף ואני מעוניין לאכול פחמימות טובות (חיטה מלאה),לגביי הלחמים מחיטה מלאה אין בעיה אבל לגביי הדגנים הייתי שמח לקבל עצה. האם דליפקאן,מיקספלקס,ברנפלקס,קרנצ'יפלקס הם 100 אחוז חיטה מלאה ?

אכן, מידע קשה להשגה.

אבל אני בטוחה שאם בביקורך הבא בסופר תהפוך את הקופסאות ותקרא את רשימת הרכיבים, תוכל לקבל מענה.

yarivlevi

New member
השאלה היא האם הדגנים מחיטה מלא ?

כי יש מקרים שכותבים על הקופסא שכן אבל הם לא ממש מחיטה מלאה ולכן רציתי לשאול מישהו עם נסיון שמשתשמש בדגנים מסוימים ורואה תוצאות

ברכיבים כתוב בדיוק

חיטה מלאה או לא, אני באמת לא מבינה מה הבעיה. אתה יודע, אחרי שהופכים את הקופסא, מאחורה, (ולפעמים על הצד) רשומים רכיבים מפורטים ממש. ולגבי "רואה תוצאות?"
תוצאות הן א' - תלויות במטרה, וב' - תלויות בכל התפריט ובכל אורח החיים ולא רק בבחירה הגורלית בין ברנפלקס לפייבר 1. לצורך העניין אני יכולה לעשות דיאטה ולאכול טריקס, ואני אראה אחלה תוצאות עם התפריט הנכון.

yarivlevi

New member
כולנו הבנו את הציניות ואת הבדיחה

ואת חוזרת שוב על אותה ציניות מטופשת ,אז אני אסביר לך לאט לאט : אני יודע לקרוא על הקופסא אבל השאלה שלי הייתה לבעלי הנסיון שאוכלים דגנים כאלו והם באמת מרגישים בגופם תוצאות של חיטה מלאה כי ישנם מוצרים שהפירוט על האריזות הוא שקרי... מקווה שהבנת ומקווה שתיפטרי מהציניות ומההומור הדל הזה

שום ציניות

סלח לי, אבל אני באמת לא מבינה מדוע לשאול שאלות שאת התשובות עליהן אפשר לקרוא על האריזה. ואם אתה חושב שמה שכתוב על האריזות הוא שקרי, אתה בבעיה גדולה, כי איך אתה בעצם יודע מה אתה אוכל בכל מוצר שאתה מכניס אליך הביתה? למה להיטפל דווקא לדגני בוקר, הרי בכל המוצרים שאצלך כרגע במטבח אתה לא יודע מה יש כי "רשימת הרכיבים היא שקרית". ואגב, זו אמרה מאוד סתמית "להרגיש את התוצאות" - איזה תוצאות? שובע? ירידה במשקל? שיפור בעיכול? שיפור ביציאות? אין דבר כזה "תוצאות של חיטה מלאה".

yarivlevi

New member
שמח לחדש לך אבל יש דבר כזה

מי שצורך ביום 5 פרוסות לחם לבן ולאחר מכן עובר לצרוך ביום 5 פרוסות לחם חיטה מלאה ירגיש שינוי בשובע,חילוף חומרים(יציאות),מי שמתאמן משקולות ירגיש עליה במסת שריר. ההבדל הוא בסוג הפחמימה ומיש שעובר לפחמימות שנוצרות מחיטה מלאה בלבד ירגיש הבדל ללא ספק. שמחתי לחדש לך אלפקתי

../images/Emo6.gif

לפחות בינתיים אני רואה שקיבלת תשובה "מוסמכת", והיא להסתכל על האריזה
שמחתי לחדש לך יקירי! כל מה שציינת נגרם כתוספת רצינית של סיבים לתפריט, ובאותה מידה יקרה מהחלפת לחפ לבן בפחמימות אחרות שמכילות סיבים או בכל דראך אחרת שתוסיף סיבים - לאו דווקא חיטה מלאה. ולזה התייחסתי כשאמרתי שאין דבר כזה תחושה של חיטה מלאה, כי אין משהו במובן הזה שחיטה מלאה לבדה יכולה לעשות ודגנים מלאים אחרים לא. ואגב, מעבר לדגנים מלאים לא ישפר עלייה במסת שריר.

yarivlevi

New member
אבל חיטה מלאה כן עוזרת למסת השריר

כי בחדרי הכושר המדריכים אומרים שכדיי לגדול במסת השריר צריך לאכול כמות מסוימת של פחמימות טובות (חיטה מלאה) כי הפחמימות הריקות (לחם לבן) הופכות תוך זמן קצר לסוכר (ערך גלוקמי גבוה). אלפקתי היקרה בואי נסכם את זה ככה,תבואי איתי לעשות קניות בפעם הבאה שאני אלך ונבחר דגנים יחדיו

אל תאמין לכל מה שמדריכי חדר כושר

אומרים... אתה מוזמן לשאול את השאלה בפורום חדרי כושר. אני באמת לא מנסה להתנצח. אגב אינדקס גליקמי גבוה הוא דבר חיובי מאוד בצריכת חלבונים אחרי האימון, ודווקא שם אינדקס גליקמי נמוך הוא לא לעניין. מה שמביא לגדילה במסת שריר זה כמות החלבונים בתזונה. הפחמימות אכן חשובות, אבל מבחינת אינדקס גליקמי החשיבות היא רק ההשפעה על הרעב והארוחות שלפני ואחרי האימון. ממליצה לך מאוד לקרוא את המאמר בפורום תזונה או בפורום חדרי כושר על תזונה לפני ואחרי אימון. ובאופן כללי אתה תלמד, בעיקר אם תתחיל להסתובב יותר בפורום חדרי כושר, שמדריכים בחדרי כושר פולטים כל כך הרבה שטויות שזה מביך.

דגנים מלאים

כל המוצרים שציינת מבוססים על דגניים. ניתן לבדוק ע"ג האריזה מהו ההרכב המדוייק שלהם . בכל מקרה אין דבר כזה 100% וגם לא חייב להיות ע"מ לקבל תזונה טובה.

yarivlevi

New member
גם בלחמים אין דבר כזה חיטה מלאה ?

כי קראתי לא מזמן שהכי הרבה זה 70-80 אחוז חיטה מלאה ,זה נכון ? לגבי הדגנים שצינתי כמה אחוז חיטה מלאה יש בהם ?

למעלה