איזה דג כדאי לשים בתבשיל דג מרוקאי חריף, זה

איזה דג כדאי לשים בתבשיל דג מרוקאי חריף, זה

שיש בו גרגירי חומוס, פרוסות תפו"א, רסק עגבניות, כוזברה וכל מיני פלפלים חריפים ומתוקים?
המחותן שלי שממנו קיבלתי את המתכון, משתמש בפילה אמנון אבל אני לא אוהבת ומעדיפה דג יותר איכותי.
אני יודעת שלוקוס הוא הכי הכי אבל זה לא מיועד לאירוע חגיגי אז עדיף משהו פחות יקר.
תודה רבה.
 

חנהפ

Active member
בורי אם מתאים לך דג עם עצמות

יש פילה לברק טעים מאוד
אפשר גם עם סלמון

וגם נסיכת הנילוס
 
תודה חנה. חשבתי על בורי. אני בהחלט מעדיפה

דג עם עצמות. הרוטב הרבה יותר טעים. אני אוהבת בורי, דניס ופורל אבל לדעתי פורל לא יתאים כאן.
נסיכת הנילוס - לתועבה היא לי, וסלמון לדעתי לא מתאים כאן.
 

חנהפ

Active member
כבר יצא לי להכין סלמון לפי מתכון לחריימה

וטעים מאוד..גם דניס עדין מידיי בשביל המתכון הזה, לדעתי
 
אצלנו אוכלים גם אמנון ( פילה בדרך כלל )


 

shira1960

Active member
טעים גם עם באס ואני מכירה את זה גם עם קרפיון

(בכל אופן, כך היו מכינים בבתים המרוקאים בשדרות של שנות ה70, עם קרפיון.).

אני לא אוהבת את כל העצמות אבל את אומרת שזה בסדר מבחינתך.
 
הכינו אז עם קרפיון כי לא היו בנמצא (כמעט) דגי

ים, פרט לפילה נחות שיובא מנורבגיה.
קרפיון הוא אחד הדגים הכי נחותים לטעמי ופרט לגפילטע פיש אני לא מכניסה אותו הביתה.
וכמובן שעצמותיו של הבורי ועצמותיהם של באס ודניס נפרדות בקלות מהעצם, מה שלא קורה
בקרפיון שהעצמות שלו דקיקות ומעצבנות במיוחד.
אני עדיין זוכרת שבמשפחתנו הכינו סלונה מקרפיון, שזה דווקא התאים כי מדובר במאכל
עיראקי במקורו, ובעיראק השתמשו בדגי נהר.
באמת עם באס יכול להיות מוצלח אבל נראה לי שאלך על בורי.
תודה רבה.
 
למעלה