ע-ל מ-ה א-ת-ם מדברים?????!!!!!!!!
אני הסתכלתי על השירשור האחרון ופשוט הייתי בשוק תני לי לנחש, שבט משוטטים חיפה? אני מאמין שלא טעיתי בשיהוי. גם אם כן, לא משנה יש לי כמה דברים להגיד לך קודם כל את בתור חמישיסטית לא יכולה לדעת איזה מאמצים כבירים ועצומים השכב"ג עושה בלי שאתם, החניכים (אפילו שאתם כבר בוגרים, ואתם בכיתה ט) שמים לב. לפעמים השכב"ג או לפחות חלק ממנו משקיעים מאמצים אדירים בלי שזה נראה לעין- ותאמיני לי בתור אדם עם תפקיד בכיר בשבט בצופים שכבר ראה הכל והתנסה באינספור מצבים, ובתור חניך תנועת הצופים מכיתה ה´ ועד היום (י"ב)- אני אומר לך את לא יודע מה השכב"ג באמת עושה עד שאת לא חלק ממנו... דבר שני- שבט נופל הוא דבר קיים עכשיו יש לך שתי אפשרויות: 1. לשבת בשקט- להגיד הם לא בסדר, הם עושים ככה וככה, ואני בסדר. 2 להיפך- את בתור בן אדם יחיד, ואתם בתור שכבה שלמה- יכולים להפוך את המצב. נכון זה ידרוש הרבה זמן, הרבה השקעה והרבה רצון. ויכול להיות שייקח הרבה זמן עד שתראו תוצאות אולי 5-6 חודשים ואולי שנתיים- אבל אם לא תקומו ותעשו משהו: פעילויות קהילתיות, פעילויות עם בית הספר, גיוסים, ושנה הבאה, בתור מדריכים- גם לתת את הנשמה והלב בהדרכה (וגם דברים קטנים יותר- להקים להקת שבט, לקשט את המבנה וכו´...) אם לא תרימו את הכפפה אף אחד לא יעשה את זה בשבילכם. צר לי אז מה שאני אומר כאן- תתחילו אתם- ואת- לשנות תרימו את הכפפה, תיזמו פרוייקטים של החמישיסטים, תיזמו םרוייקטים עבור השבט, עכשיו כשיש חופש והיסודיים לומדים זאת הזדמנות מצויינת ללכת אליהם לעשות הפסדקות פעילות, מסיבות לחלק פלאיירים למחנ"ק- והכי חשוב לבוא בגישה חיובית והרבה רצון טוב ורצון להזיז דברים- ותאמיני לי אחרי הרבה מאוד נסיון בתנועה, בעיקר נסיון בתור חבר שכב"ג (הרבה יותר ממה שאת יכולה לחשוב עליו) אני אומר לך- אם תעשו תוכלו לשנות ואם תשבו ותתלוננו כל היום המצב ילך ויחמיר.. דבר אחרון להיום- חשוב מאוד מאוד לדעתי - אסור אף פעם, במיוחד לא בתור חברי תנועת הצופים לבוא בגישה של "השכב"ג לא עושה אז מגיע להם שלא יהיו חניכים"- תנועת הצופים באה לחנך ולשנות את החברה, באה ליצור מסגרות אמיתיות עבור הילדים, באה לתרום לקהילה שלה. אם השבט חס וחלילה ייסגר, זה לא יפגע רק במדריכים אלא בכל אותם חניכים שצריכים אותנו, את תנועת הצופים. בכל אותם אנשים שזקוקים לנו בכל אותם ילדים שיכולנו לחנך ולשנות בהם- זה יפגע