איזה דיכאון טרגדיה אמיתית.)-8..

איזה דיכאון טרגדיה אמיתית.)-8..

אני אספר לכם סיפור קצת עצוב אבל לא נורא, השבט שלי הוא בין הראשונים בארץ, הוא היה שבט גדול, משגשג עם הרבה חניכים, השכב"ג היה מעולה לכל מדריך היו לפחות 30 חניכים, היה מרכז שבט מצוין, אבל השבט שלי דועך ודועך ואני לא יכולה לעשות כלום, השכב"ג רק עסוק בלהריץ צחוקים במקום להתעסק בהצלת השבט, שנה הבאה אני מדריכה ואני בספק אם יהיו לי חניכים, השכב"ג כל כך לא רציני אין לי מושג איך הם מצפים שיהיו הרבה חניכים, כולם סומכים על השיכבה שלנו שהיא טובה, אבל לא יכולה להציל שבט שלם, אני כבר עמדתי בסגירת שבט אחד אני לא חושבת שאני יכולה בעוד אחת, אני אוהבת את השבט שלי והוא דועך ודועך, כל הזמן פורצים לשבט וגונבים ממנו, אף בית ספר לא מוכן לאמץ אותו, אפילו מרכזת השבט הרימה ידיים, איך אני יכולה לתת לשבט שלי לדעוך?

פיתאום לאור היום ניגמרה לי השקית...

(זה ההמשך לשיר מהפירסומת של ביסלי...) איזה באסה לכם... אם השכב"ג לא רציני כניראה שלא מגיע להם להיות בשכב"ג ומגיע להם שהשבט ככה מידרדר... אבל זה ממש לא בסדר שהמרכזת הרימה ידיים! למרכזת, שלא כמו לשכב"ג משלמים בישביל שתעשה הכל בישביל השבט... אין לכם איזה ראש שבא רציני שיכול לידאוג שיחליפו אותה במרכז אחר שכן יהיה איכפת לו, ושיעשה הכל שהשבט הזה יישאר? ואם לראש השבט שלכם לא איכפת תעשו אתם (החמשושים) באלגן, תשכנעו אותו להחליף אותה... תשבו לו על הוורידים, ובנתיים תאיימו שאם השכב"ג לא ייקח את עצמו בידיים אתם תעזבו כולכם את הצופים - (כי שיכבה אחת כמה שהיא טובה לא יכולה להחזיק לבד שבט שלם), ואז לשכב"ג ולראש השבט ולמרכזת יהיה אמור להיות איכפת - כי בלעדיכם באמת חבל-להם-על-הזמן... אם כל זה לא יעזור אז אין מה לעשות - רק לוותר ולתת לשבט לדעוך כי כניראה אין מספיק אנשים שאיכפת להם מימנו ושהם מספיק טובים כדי להחזיק אותו. אבל בשביל לנסות לעשות את כל זה אתם צריכים להיות ביחד כל השיכבה, לעזור ולתמוך אחד בשני גם בשביל להראות לשכב"ג שאתם רצניים וגם בישבילכם, כדי שתתחילו ותסיימו את הסיפור הזה באותו מיספר אנשים, כדי שאנשים לא ייתיאשו ויעזבו בדרך כי אם תיהיו חלשים ומעטים לא תיהיה לכם ביכלל השפעה על השכב"ג... בהצלחה... נועה.

מת לגרוס עוד ביסלי

לדעתי נועה את צודקת אבל אם לשכב"ג שלהם לא אכפת מהשבט כמו שהיא אומרת... אזמה גורם לך לחשוב שאם הם יאימו לעזוב זה באמת יזיז להם כי תראי בתור שכב"ג אחד מהתפקידים החשובים שלהם זה להעמיד את השבט על הרגלים ולגרום לכמה שיותר חניכים שיבואו אבל כרגע זה לא מזיז להם כ"כ באיזה מצב השבט אז לא נראה לי שזה יעזור אם הם יאימו לעזוב... לדעתי הם צריכים לדבר עם המרכזת בוגרת לעשות לה שיחת מוטיבציה טובה ואז שהיא תתחיל להעיר את השכב"ג!

Azurnik

New member
אך כלום כבר לא נשאר.....

לא נשאר לי מה להגיד! עולם אכזר.........

livne17

New member
ע-ל מ-ה א-ת-ם מדברים?????!!!!!!!!

אני הסתכלתי על השירשור האחרון ופשוט הייתי בשוק תני לי לנחש, שבט משוטטים חיפה? אני מאמין שלא טעיתי בשיהוי. גם אם כן, לא משנה יש לי כמה דברים להגיד לך קודם כל את בתור חמישיסטית לא יכולה לדעת איזה מאמצים כבירים ועצומים השכב"ג עושה בלי שאתם, החניכים (אפילו שאתם כבר בוגרים, ואתם בכיתה ט) שמים לב. לפעמים השכב"ג או לפחות חלק ממנו משקיעים מאמצים אדירים בלי שזה נראה לעין- ותאמיני לי בתור אדם עם תפקיד בכיר בשבט בצופים שכבר ראה הכל והתנסה באינספור מצבים, ובתור חניך תנועת הצופים מכיתה ה´ ועד היום (י"ב)- אני אומר לך את לא יודע מה השכב"ג באמת עושה עד שאת לא חלק ממנו... דבר שני- שבט נופל הוא דבר קיים עכשיו יש לך שתי אפשרויות: 1. לשבת בשקט- להגיד הם לא בסדר, הם עושים ככה וככה, ואני בסדר. 2 להיפך- את בתור בן אדם יחיד, ואתם בתור שכבה שלמה- יכולים להפוך את המצב. נכון זה ידרוש הרבה זמן, הרבה השקעה והרבה רצון. ויכול להיות שייקח הרבה זמן עד שתראו תוצאות אולי 5-6 חודשים ואולי שנתיים- אבל אם לא תקומו ותעשו משהו: פעילויות קהילתיות, פעילויות עם בית הספר, גיוסים, ושנה הבאה, בתור מדריכים- גם לתת את הנשמה והלב בהדרכה (וגם דברים קטנים יותר- להקים להקת שבט, לקשט את המבנה וכו´...) אם לא תרימו את הכפפה אף אחד לא יעשה את זה בשבילכם. צר לי אז מה שאני אומר כאן- תתחילו אתם- ואת- לשנות תרימו את הכפפה, תיזמו פרוייקטים של החמישיסטים, תיזמו םרוייקטים עבור השבט, עכשיו כשיש חופש והיסודיים לומדים זאת הזדמנות מצויינת ללכת אליהם לעשות הפסדקות פעילות, מסיבות לחלק פלאיירים למחנ"ק- והכי חשוב לבוא בגישה חיובית והרבה רצון טוב ורצון להזיז דברים- ותאמיני לי אחרי הרבה מאוד נסיון בתנועה, בעיקר נסיון בתור חבר שכב"ג (הרבה יותר ממה שאת יכולה לחשוב עליו) אני אומר לך- אם תעשו תוכלו לשנות ואם תשבו ותתלוננו כל היום המצב ילך ויחמיר.. דבר אחרון להיום- חשוב מאוד מאוד לדעתי - אסור אף פעם, במיוחד לא בתור חברי תנועת הצופים לבוא בגישה של "השכב"ג לא עושה אז מגיע להם שלא יהיו חניכים"- תנועת הצופים באה לחנך ולשנות את החברה, באה ליצור מסגרות אמיתיות עבור הילדים, באה לתרום לקהילה שלה. אם השבט חס וחלילה ייסגר, זה לא יפגע רק במדריכים אלא בכל אותם חניכים שצריכים אותנו, את תנועת הצופים. בכל אותם אנשים שזקוקים לנו בכל אותם ילדים שיכולנו לחנך ולשנות בהם- זה יפגע

livne17

New member
אני מקווה

שתקראו את המכתב הזה ברצינות לפי מה ששמתי לב רוב הכותבים בפורום הם חניכים- בעיקר חמישיסטים. אני מכווון את המכתב הזה לכולכם כדי שבאמת תדעו מנקודת מבט של חבר שכב"ג כבר קשיש וזקן בחבורה- מה המשמעות של תנועה חינוכית. מה אנחנו עושים כאן. אסור לנו לשבת ולחכות- זה לא בית ספר- זאת תנועת נוער. וכאן ההבדל כאן בדיוק ההבדל העצום תנועת נוער- לא מישהו אחר מלמעלה עושה דברים עבורנו אנחנו- יוצאים ומשנים דברים הנוער משנה את הדברים שמפריעים לו ועדיף להתחיל בקן- במסגרת השבט לפני שמדברים על כלל הקהילה

את צודקת במאה חחוז אבל..

כפי שאמרת אנחנו לא שכב"ג אנחנו חמשושים כרגע ואם השכב"ג שלהם שם זין (סליחה על הביטוי) על השבט שלהם הם לא יצליחו להרים שום דבר הקטע הוא שמה שאמרת זה על שבטים שיש להם רצון להרים את הכפפה ובתור חמשושית שהקול שלה לא נחשב כ"כ בשבט כרגע זה לא יעזור אם השכב"ג כי השכב"ג לא רוצה לעזור ולפתח את השבט.... למזלי זה לא בשבט שלי אבל רק אמרתי מה דעתי על השבט הספציפי הזה...

livne17

New member
........לא נכון בכלל........

קודם כל, שוב- אתם לא באמת יודעים מה השכב"ג עושה כל עוד אתם לא חלק ממנו... דבר שני זאת הטעות שאני מנסה להסביר לכם כבר כמה הודעות- אין כזה דבר אני חמישיסט ובגלל זה אני לא נחשב זה פשוט שטויות, להפך בגלל שאתם חצי חניכים וחצי שכב"ג אתם אלה שצריכים להביא את השינוי אתם אלה שתסבלו שנה הבאה אם השבט לא יפעל או שתאכלו את הפירות הטובים אם עכשיו תהיה עבודה רצינית. אני ממליץ לכם לא להטיל הכל על השכב"ג, ולהתחיל לפעול בעצמכם- ליזום עיתון שבט לעשות גיוסים בבתי הספר להעביר פרוייקטים בשבט (סתם טקס קיץ חמוד, הרקדות, תחנות צופיות וכו...) לעשות במחנה קיץ מרכזי פעילות מיוחדים רק לשבט לקשט את המבנה ועוד ועוד ועוד..... בהצלחה רבה

בעיה מוכר וידועה

אני בוגר תנועה וגם בשבט שלי יש בעיה דומה מה שאנחנו עשינו בתור שמיניסטים ותעלי את זה הלאה זה להחליף מרכז לשפר את הפעילות ולקחת אחריות על מה שקורה כי זה לא סתם ככה נהיה פיתאום !!!

livne17

New member
לכל חברי הפורום!!!../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

הנושא נראה לי חשובאז אני מקפיץ אותו למעלה אני חושב שהוא נוגע לכולנו- זאת רק דוגמה לשבט אחד תכתבו מה דעתכם

למעלה