איזה דמון היה לאמא-קוסטה?

חגיתלו

New member
איזה דמון היה לאמא-קוסטה?

אחיין שלי התקיל אותי - איזה דמון יש לאמא קוסטה? אני טענתי ציפור, אבל הוא מצא ציטוט שאומר שיש לה כלב. יכול להיות שבמהלך המצפן פולמן התבלבל? ואם כבר העלו את זה כאן, אני מתנצלת....

נטעש

New member
סליחה, טעות שלי.

אחרי קריאה חוזרת ומעמיקה, הצלבתי כמה מקורות והגעתי למסקנה: פיליפ פולמן התבלבל, כפי שאת אמרת. בתחילת הספר מתואר כי היה לה דמון נץ, ובהמשך הספר הדמון 'פתאום' כלב זאב... השאלה היא, מה באמת יותר מתאים לאמא קוסטה? נץ או זאב?

DHallow

New member
נץ, בטח נץ

כלב זה הדמון של המשרתים, בד"כ, לא? אמא קוסטה לא מתאימה לדמון של משרתת. היא חדת הבחנה, ולכן יודעת לומר על ליירה שהיא ילדת אש, שהיא מטעה. עינה כעין הנץ.

נטעש

New member
אני דווקא חושבת זאב

זאב הוא יצור מאוד מטפל, לפי הרבה סיפורים, כמו אמא קוסטה. אמא קוסטה לקחה את ליירה כאשר הייתה תינוקת והניקה אותה וטיפלה בה. שני סיפורים המעידים על כך שהזאב הוא יצור מטפל: -ספר הג'ונגל, כאשר מוגלי נזרק בג'ונגל, משפחת הזאבים מאמצת אותה. -שכחתי איך נקרא הסיפור, אך מהמיתלוגיה היוונית יש סיפור שזאבה לוקחת שני תאומים ומניקה אותם עד שהם גדלים וכבר לא תלויים בחלב האם. אז יכול להיות שמה שקרה הוא, שבהתחלה פולמן חשב שיהיה לה יותר מתאים נץ, אבל אז החליט שאמא קוסטה יותר אמהית, ושינה לה לזאב.

חגיתלו

New member
רמוס ורומולוס כמובן, שהקימו את העיר רומא

ומכאן רמוס לופין - איש הזאב. אבל זה כבר שייך לפורום אחר :) אם כן אחייני הצעיר צדק. מעניין - פעמיים קראתי את הספר ולא שמתי לב. אחייני כנראה שם לב כי הוא ראה קודם את הסרט ושם בבירור רואים את הדמון-ציפור. נו, אז יש יתרונות גם לסרט. מישהו יודע אם במהדורות החדשות באנגלית תיקנו את זה, כפי שתיקנו את עניין הדמון-אישה ואת הפעם שפאן הופך לדרקון?

אולי זאב זה דמון דו משמעי

וחוץ מזה לטרטרים היו דמונים זאבות אבל אולי אולי דמות זאב זה לא דמות עם אופי חד משמעי, אבל בגלל שיצא כבר הסרט זה לא רלוונטי

האבק

New member
ת'אמת - אני לא יודע...

אני זוכר שקראתי כבר על העניין עם הדמון של אמא קוסטה, אבל לא זוכר אם זה תוקן במהדורות מאוחרות. אולי... ואולי לא. נראה!

למעלה