איזה דרכים יש לבישול איטי של מאכלי

נטע234

New member
איזה דרכים יש לבישול איטי של מאכלי

קדירה (קטניות עם בשר)? אני מחפשת דרך לבשל את התבשילים הללו, כמה שיותר לאט וכמה שיותר זמן ( 8 שעות ומעלה). הבעיה בסירים מסוג slow cooker היא שהפנים שלהם עשוי קרמיקה, ואני חוששת שבקרמיקה (שהיא חרס צבוע) יש עופרת בצבע/זיגוג שלה. האם מישהו יודע על פירמה מסוימת, וגם היכן אפשר לקנות, של סיר לבישול איטי, שעשוי רק מחרס, בלי צבע? או, כאמור, דרכים אחרות לבישול איטי? תודה מראש
 

bouquet garni

New member
נשמע לי קצת מוזר שמשתמשים בצבעים

שמכילים עופרת, אז הלכתי לבדוק את זה וגיליתי שלא רק שכן משתמשים בצבעים כאלו גם ארגוני הבריאות לא אוסרים על שימוש אלא מגבילים את כמות העופרת המותרת (ואני שואל למה
). אז הלכתי לשאול מישהו שמתעסק בקרמיקה והובהר לי שקיימים צבעים שלא מכילים עופרת כלל והם בטוחים לשימוש. בקיצור, אני חושב שאם תבררי בחברה שמייצרת את הכלי באיזה צבעים הם משתמשים ניתן יהיה לברר האם הם מכילים עופרת או לא. בכל מקרה, גם אני משתמש בכלי ברזל יצוק לבישול איטי, ואני יכול לספר לך שסבתא של אשתי עושה את החמין הכי טוב בסירי אלומיניום, שלמרות שזהו חומר ריאקטיבי לא הוכח מעולם כי הוא מזיק לבריאות, על פלטת שבת - אני מאמין שגם סיר רגיל על פלטה יהיה טוב.
 
למעלה