איזה דת לדעתכם מבין כל הדתות

MetalSinagouge

New member
הראסטאפארי ושאר הדתות יכולות לנוח.

אני לא מדבר על זה שבתכלס זו עוד דת שנועדה כדי להצדיק שימוש בסמים (כמו גם כת הפיוטה שקיבלה מעמד דתי בארה"ב, ועוד כל מיני דתות שמראות בדיוק למה בתנ"ך כתוב שזו מצווה לעשן גראס), אני מדבר על העובדה, ותקלטו את זה טוב: מה קורה כשהאלוהים של הדת שלך, שנחשב לישו השחור והאמיתי, בעצם אורטודוקס נוצרי אדוק שמסתייג מהתואר שלו? ובכן, אצל הראסטאפארים- לא קורה כלום. ממשיכים להאליל אותו. אבל כדי לסיים בנימה חיובית- "דתות- השורש של כל הרוע?" לא. אני רואה את זה ככה: כל עוד האמונה הזו עוזרת להם להעביר ת'זמן from the womb to the tomb וליצור אחלה מוזיקה בדרך (בין אם זה רגאי, פיוט יהודי, מזמורים גרגוריאנים וכו') ואחלה אומנות (כל כנסיה, כל פירמידה וכו'), מי אני שאמנע מהם? רק בבקשה מהם, בלי אינקוויזיציה

הם בטוחים ש-כן

רוצה לעצבן סיינטולוג? תגיד לו שהם נחשבים כ"כת" - תראה איזה עצבים הוא מוציא עליך

sandbird4

New member
קשה לבחור מעל 40 אלף דתות בעולם

הבחירה קשה וגם אני לא מכיר את כולם.

Tomer Oren

New member
אני מניח שמתוך הגדולות הנצרות..

הכי מגוחכת, בין השאר כי היא כוללת גם את השטויות של היהדות וגם משהו חדש משלה. אבל הכי מגוכך בה זה כמות הפאגניות והפוליתאיסטיות שמשפריצות מתוכה..

sshender

New member
../images/Emo45.gif אין כמו השילוש כדי להדגיש את היותה של

הנצרות מונותאיסטית....

natan7

New member
השאלה היא: האם יש דת אמיתית?

נ.ב. עצם זה שהדתות סותרות זו את זו (אני מדבר על הדתות המאמינות באל אחד) אזי המקסימופ הוא שרק אחת מהן אמיתית והשאר מזוייפות. לכן החוכמה לשאול איזה דת אמיתית במידה ויש. והכנות היא להודות שדת מסויימת אמיתית אם אכן היא כזאת

"והכנות היא להודות..."

במה להודות? שמפלצת הספגטי בראה את העולם? אתה יודע מה? הולך!

cookie man

New member
איזה סיבה יש המצדיקה באמת אמונה בדת

יכול להיות שאני פשוט חסר דמיון אך אינני מסוגל להעלות על דעתי טענה שתשתמש בראיות האמפיריות

cookie man

New member
נשמט המשך ההודעה

...בראיות אמפיריות או בלוגיקה כלשהי היצדיקו (מבחינה אפיסטמולוגית) אמונה בדת.

sshender

New member
אני מתלבט בין סיינטולוגיה לבין מורמוניזם

בגדול, יש לי יותר כבוד לדתות הממוסדות כי להן לפחות יש מסורת והיסטוריה עשירים, ואני מבין את המציאות שלתוכה נולדו שלא השאירה לאנשים ברירה אלא להיגרר אחריהן, בעוד שלדתות החדשות של כמה המאות האחרונות לא יכול להיות שום תירוץ שבעולם למעט טמטום מזוקק!!!! מנגד, בכל הנוגע לנזק שהן גרמו וגורמות, אני חייב "להוריד את הכובע" בפני הקתוליות והאיסלאם כמובילות במדד הסבל האנושי כפי שאף דת אחרת לא הצליחה וספק אם תלציח.

y oh why

New member
פסיכולוגיה הייתי יותר מגדיר כפסאדו-מדע, ולא

כדת. אין בפסיכולוגיה אלמנטים של המדעים המדויקים וגם לא אלמנטים מדויקים כלל ולכן זה פסאדו-מדע.

Wolverchenus

New member
קשקוש

אתה נופל לפח שבו אתה משייך לכל הפסיכולוגיה את התכונות של הענף הקטנטן אך מפורסם של פסיכולוגיה קלינית ובעיקר פסיכואנליטית. בתחומים הקלינים אין גישה מדעית ברוב המקומות אבל התחום הקליני הוא קטנטן וכוחו בעולם יורד. פסיכולוגיה קוגנטיבית היא מדע קשיח בדומה למדעי החיים.

אין לך מושג מה זה פסבדו-מדע כנראה.

פסיכולוגיה היא דיסציפלינה מדעית, מגובה בסטטיסטיקות כי היא לא עוסקת בדברים שניתן לכמת אותם בקלות, ומדובר הרי על נסיון להגדיר מדעית את הסיבות לרגשות ותבניות של דברים מופשטים בהתנהגות אנושית. פסבדו-מדע זה כירופראקטיקה, הומאופתיה, קריפטוזואולוגיה, פאנג שוואי וחיפושי רוחות רפאים עם רדיו לא מכוון ומצלמות מקולקלות בליווי מילים גבוהות כאילו יש הסברים בדוקים, הגיון וחיזוי פשוט ועקבי. פסיכולוגיה לא מתיימרת להיות מדויקת ואובייקטיבית, אבל אולי איש מקצוע יכול להסביר לך יותר. העובדה שהיא לא מדע מדויק עוד לא הופך אותה לדת, אבל גם לא לפסבדו מדע.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo18.gifחשיבה דואלית מעלי.

זה כמו לומר שאדום (פסיכולוגיה) היא בעצם שחור (דת) כי היא לא לבן (מדע). איפה פה הדת בכלל? יש המון תחומים בפסיכולוגיה כמו פסיכוביולוגיה. אם בא פסיכוביולוג ואומר לך שרמת הסרוטנין בדם נמוכה, ואז הוא אומר לך שזה מה שגורם לדיכאון, האם זה לא מדע? כל הקטע של סיבתיות נמצא פה. אותו דבר עם נוירופסיכולוגיה ועוד. נכון שזה לא תמיד מדוייק, כי יש גבול למה שאפשר לדעת על תודעה של בנאדם שאתה זה לא הוא, אבל זה כבר הרבה מעבר לפסיכואנליזה של פרויד או יונג (שהיו להם כמה תאוריות מאוד.. מיסטיות לכל הפחות).

y oh why

New member
לא אמרתי שהיא דת, אבל אם היא לא

פסאדו-מדע אז התואר היחידי המתאים לה הוא דת. "מדע" המבוסס על סטטיסטיקה אינו יכול להקרא "מדע" אלא פסאדו-מדע, מאחר ותוצאות המחקרים בסבירות מסוימת מראים על מגמה אחת ובסבירות אחרת מראים על מגמה אחרת. בנוסף, לא ניתן להשאיף אף ניסוי לאינסוף ולכן גם לא ניתן להצביע על נתונים סטטיסטים המלמדים משהוא על המציאות.

למעלה