איזה התרגשות...

החדשה 1

New member
איזה התרגשות...

שלום לכולם, מה שלומכם/ן? בשבוע שעבר סיפרתי שקיבלתי כיתה ח´ מקדמת, ומאוד התרגשתי מקבלת הפנים
. טוב, אז עכשיו, כשאני יודעת קצת יותר פרטים על הכיתה שלי, אני מבקשת מכם מס´ עצות, ואני מקווה שאני לא מכבידה מדי: 1. רעיונות לקישוט הכיתה - אני חסרת חוש יצירתיות 2. רעיונות להפעלות לילדי כיתה ח´ ביום הראשון ובימים הראשונים - גם לגבי ראש השנה 3. רעיונות לגיבוש הכיתה בהמשך השנה-כיתה עם בעיות רגשיות וכו´ אגב, אין לי בעיות משמעת ובעיות התנהגות בכיתה - איזה מזל!!!!!!!!!!!11 אשמח אם תענו לי ומקווה שלא הכבדתי שלכם
, המורה החדשה

שלום לך מורה חדשה!

אולי שמת לב, ואולי לא, אנחנו כמעט המורות היחידות פה בפורום, ואולי בגלל זה אף אחד לא משמיע קול...
בכל אופן, אשתדל לעזור לך מעט, אך אני, כאמור, משובצת בכיתה ה´ וזה מאד שונה. 1. בקישוט כיתה, אני אוהבת לחלק את הקירות למקצועות הנלמדים, ולקשט בהתאם. אבל על קיר אחד הכנתי קישוט ליום הראשון. כתבתי באותיות גדולות: "על פתחה של ה´" ופזרתי מפתחות גדולים על הקיר כמספר הילדות. כל ילדה קבלה מפתח אחד (יש לי שטיחי קיר בכיתה, אז הכל נייד עם סקוטש´) וכתבה עליו מילה שמתחילה באות ה´ שקשורה להתחלה. היו להן רעיונות נהדרים! (התחלה, התרגשות, התקדמות, השקעה, התפתחות, הצלחה וכו´) נסי אולי גם למצוא רעיון שקשור באות ח´. 2. לגבי הפעלות ליום הראשון, כבר כתבתי לך את כל הרעיונות שהיו לי בשבוע שעבר. 3. לגיבוש הכיתה יש לי רעיון אחד, אם יהיו לי עוד בהמשך, אספר לך. מבצע "משמח את הבריות" (או תקראי לזה בכל שם אחר) שבו כל תלמיד מנסה לשמח את חבריו בכל מיני דרכים. כל פעם שהוא מצליח ומשמח - הוא מקבל סמיילי.
כאשר הוא צובר מספר מסוים (שאת תחליטי עליו) של סמיילים, הוא יכול לבחור משהו לשמח בו את הכיתה כולה. (יציאה לסיור, הזמנת פיצה, סרט, שיעור שמש וכד´) מה שיפה ברעיון הזה, שכל אחד מתאמץ בנפרד, כדי להשיג תגמול קולקטיבי לכיתה כולה. באמת תשמחי שאין לך בעיות התנהגות, אני כבר זכיתי להכיר אותן על היום הראשון...
ואגב, אם יש לך רעיונות כלשהם - אל תשכחי להעלות אותן כאן! כדאי לך לדבר עם מורות, אני עושה את זה כל הזמן, ומקבלת המון רעיונות. הרבה הצלחה,

ועוד משהו קטן...

נראה לי שזה מתאים גם לכיתה ח´ (ממתקים מתקבלים בברכה בכל גיל...
) אתמול, השארתי לתלמידותי על השולחנות דף שבו כתובה המילה בהצלחה, בלי הה´ הראשונה, ובמקומה הדבקתי שלשה ממתקים בצורה של ה´. הן מאד התרגשו למצוא את זה על השלחן בבוקר כשנכנסו לכיתה. (יש במילה בהצלחה את האות ח´, אז זה מתאים גם לך, לא?) אם יש לך תוכנת קורל, אוכל לשלוח לך את הקובץ. חוץ מזה, גם חילקתי להן תיקיה, שעליה מודבקת מדבקה שהדפסתי עליה בגדול ובצבעוני: "מזכרות מכיתה ה´ " שבה הן תשמורנה דפים משיעורי חברה, פעילויות ומזכרות שונות. (כבר היום הן שמו בה שני דפים, אחד זה הדף שעליו היו הממתקים, והשני הוא דף שהדפסתי להן דגם זהה לקישוט "על פתחה של ה´ " והשלמנו וצבענו אותו). מקווה שאני לא מלאה אותך בפטפוטי ובתשובותי הארוכות...

החדשה 1

New member
אוריתוש, תודה

תודה רבה על כל הרעיונות. נראה לי שאת מורה מקסימה! התחלת כבר ללמד?! הרעיונות שלך מקסימים, את יודעת על עוד מקום שבו אוכל לקבל רעיונות? תודה

בכייף! ../images/Emo140.gif

תודה, אני מקווה שאני אכן עושה את מלאכתי נאמנה... לא ידוע לי על מקור נוסף לרעיונות. המקורות שלי, כאמור, מהמורות שאני משגעת ללא הרף!

Diana M

New member
בנות, תענוג לראות את ההתרגשות

שלכן. אין ספק כי המוטיבציה וההתרגשות של מורות צעירות במערכת מאזנת את חוסר הנסיון. ואגב...גם לי יש תעודת הוראה.. אמנם לא חינכתי מעולם ולא הייתי מורה מקצועית. אך בהחלט יש לי גם תעודת הוראה. אז אתן כבר לא רק שתי מורות כאן. ומלבדנו יש עוד כמה. ולגבי רעיונות נוספים, אולי פורום מורים יכול לסייע? וכן אתרים נוספים העוסקים בתחום, כמו סנונית למשל. מצרפת מספר קישורים מכל מקישור ניתן כמובן להמשיך עוד ועוד מומלץ לשוטט באתרי "אוח" של משרד החינוך. ניתן להגיע משם לנושאים ופעילויות טובות . שנה מוצלחת

למעלה